שיטת מלחמת הכוכבים

DallyLama

New member
שיטת מלחמת הכוכבים

אני מעוניין לנסות את השיטה וברצוני לדעת היכן ניתן להשיגה ואיך היא?

נדמה לי שברוב החנויות המקוונות יש

מבחינת מכניקה, זה אמור להיות מו"ד בחלל עם איזה טלאי שמנסה לסדר את בעיית הנק"פ העצום.

DallyLama

New member
אתה יכול לשלוח לי קישור?

בנוסף יצא לך לשחק בשיטה הזאת?

zigmond 69

New member
הערונת...

אגב,לא שיחקתי בשיטה הרשמית של מלחמת הכוכבים,אך הייתי ממליץ לך באותה מידה בדיוק לבנות לםך עולם משלך,עם אותם חוקים בסיסים של מו"ד,אבל עם כמה שינויים מינימאלים,וכמה תאוריות ב-"בנייה עצמית", שבה אתה בונה לעצמך את השיטה. מאוד מומלץ,להמיר את השיטה הרשמית למשהו יותר קליל ואפשרי לשחק בלי לקנות ספרים וכד'... אתה יכול לנסותלראות,ואם לא מתאים,לקנות את הספרים והכל... מקווה שעזרתי, zigmond 69-בר

למה לעבוד קשה סתם?

אם הוא ממילא מתכוון לבנות עולם משלו, אין שום סיבה להשתמש במו"ד - שיטה גנרית עם התאמת מד"ב כמו הירו או גורפס פשוט תעשה את העבודה הרבה יותר טוב.

DallyLama

New member
רשמים שלי משיטת d20 של star wars

לאחר שהשגתי את ספר החוקים star wars d20 by wizards בדרכים כאלה אחרות. הגעתי לרשמים הבאים. 1. השמחק הוא d&d 3.5 רק שהוסיפו את המילה force לפני כל דבר. 2. רמת הדמויות שם אינה מפורטת ברמה מספקת כדי להגיע לתחושה אמיתית של העולם. 3. יש יותר מדי תחושה של מסחור של המשחק מכיוון שהספר כתוב לפי הסרטים ולא לפי איך שהעולם אמור להיות. 4. כמות הפרטים שנוגעת למשחק של jedi בנוגע לforce using and lightsabre using באמת לא מספקת. 5. יש כמות אדירה של גזעים בלי שום ההבדל מהותי בבינהם (אפילו כולם מכוערים באותה מידה). 6. אין אפשרות להתחיל sith וישנם הגבלות רציניות על היותך dark force user. 7. המנה של ה force שלך היא נקודות החיים אז כך יוצא של"לוחם" של ה jedi יש יותר מנה מ "לקוסם" 8. בעיקרון כל מי ששיחק kotor במחשב זה השיטה הזאת בדיוק כמעט אחד לאחד. ממה ששמעתי ישנה שיטה אחרת של star wars רק של west end יוצרי paranoia הזכורה עלינו לטובה. אני עובד כרגע על להשיג את הספרים של זה ואני הודיע לכם איך השיטה הזאת.

אכן

1) אמרתי לך, לא? 2) זה כדי שתקנה ספרי הרחבה. 3) זה לא ברור לי - העולם לא *אמור* להיות לפי הסרטים? 4) אאל"ט יש לג'דיי ספר הרחבה משלו... 5) ככה זה היה גם בסרט - הרי מדובר באופרת חלל, לא במד"ב פסיכולוגי מורכב, והפיכת החייזרים ל"אנשים בחליפות מצחיקות" הינה מכוונת ומודעת. 6) אופרת החלל של מלחמת הכוכבים מתמקדת בגיבורים ומעלליהם - הנבלים בעלי התלבושות המגניבות הם רק רקע לגיבורים הטובים. כמו כן, הרבה יותר מעניין המהלך של "מעבר לצד האפל" מאשר התחלה בו - אם כי בטרילוגיה האחרונה די שחטו את זה... 7) ברוך הבא לעולמן המופלא של שיטות המקצועות. אין היגיון, אבל מסתבר ש*כולם* אוהבים את זה, במיוחד אם יש מקצועות יוקרה ודרגות לעלות בהן. 8) הייתה פעם שיטה מבוססת ק6, אבל דומני שכבר לא מייצרים אותה ושהיא הצטיינה במכניקה די מסורבלת - בין היתר, לא היית בונה דמות אלא בוחר בדמות-תבנית מוכנה ומשנה אותה קצת. כמו כן, כדאי לזכור שהיא יחסית ישנה ולא מתייחסת לתוכן שנוסף עם הטרילוגיה החדשה - לא שזה נשמע כמו דבר רע כל כך...

DallyLama

New member
אוקיי

רציתי להבהיר משהו למה התכוונתי כשאמרתי שזה יותר מדי מוצמד לסרטים. תחשוב כשאתה קורא ספר של טולקין ומופיעים לך פתאום תמונות של אלייזה ווד באמצע הספר, זה לא יוצר הרגשה כאילו הסרטים מכבידים על העולם. ככה גם כן sw, מעבר להיות כמה סרטים גרועים (בכל זאת אנחנו נראה אותם 30000 פעם אחת אחרי השניה) הוא גם עולם, ואפילו לא רע. יש לך שם הכל טובים מאד רעים מאד (בלי סיבה נראית לעין או שאיפות מלבד, להיות רע) מעין קסם חללליות מגניבות ולייזרים מאד צריך. אה כן וכמובן lightsabers. בכל אופן אני עכשיו השגתי את d6 של sw ואני אברר איך היא.

akira

New member
כמה תגובות :)

1) ברמה הבסיסית מאוד אתה צודק - שניהם משחקים שמבוססים על ק20. לעומת זאת, המשחקים שונים. ממש לא מו"ד שהוסיפו לו force לפני כל מילה. רק לדוגמא מכניקת ה VP (או שזה היה WP). מצד שני כל מוצרי הק20 דומים אחד לשני, זה יכול להיות יתרון או חיסרון בהתאם לדעת הקורא. אם אתה שונא את מו"ד, בוודאי שמשחקי ק20 לא בשבילך. 2) סבבה :) יש אנשים שמעדיפים ככה ויש אנשים שמעדיפים פרטים נוספים. 3א') מלחמת הכוכבים זה סדרת סרטים. מה זה בדיוק "איך שהעולם אמור להיות"? אם אתה רוצה לשנות פרטים, אתה המנחה, לך על זה. 3ב') כל מוצר שקשור למלחמת הכוכבים צריך לעבור אישור על-ידי Lucas Films, לפיכך כל מוצר של זה הוא ממוסחר. 5) אני מצאתי שהגזעים מייצגים את הסרטים, קיום הבדלים כדי שיהיו הבדלים זה טיפשי בעיניי. השאלה היותר חשובה זה האם זה נאמן למקור ולא האם זה "מגניב". 6) אם אני זוכר נכון, יש רק שני sith בכל העולם בכל זמן נתון... לפחות בעת המודרנית, איך רצית להתחיל כאחד מהם? 7) שוב, מבוסס על הסרטים לפי מיטב זיכרוני, ששאיבת הכוחות מגיעה מהגוף. לפחות לפי הקיסר פאלפטין (או שאיך לא קראו לו). אם זיכרוני צודק, אתה "מאשים" את המשחק בכך שהוא נאמן לסרטים. מכיוון שכל ספר עובר בדיקה על-ידי Lucas Films, אין שום אפשרות לסטות מהמקור, לפחות לא בהרבה. 8) המכניקה של Kotor מבוססת על המכניקה של ספרי משחק-התפקידים. מלחמת הכוכבים, גרסת WEG, נחשבה לרוב כגרועה יותר מגרסת הק20 YMMV.

DallyLama

New member
צצודק רק רציתי להוסיף

בקשר לעולם הגבתי על כך כבר לבלש חסר הבית. בקשר לעבודה שהיו רק שני sith זה לא נכון בדיוק. בתקופת הסרטים שזה reblion era ו falling of the jedi היו באמת רק שני sith. אבל בתקופות האחרות של KOTOR ושל kyle katarn, תקופות שאינן מצוינות בסרטים אל בספרי ההמשך ובמשחקי ההמשך, היו כמה כמה sith למען האמת יכלת לשחק sith בשניים מהם.

R a z i e l

New member
כמה תגובות...

1. אומנם השיטה היא 3.5 אבל לדעתי בספר של מלחמת הכוכבים עושים בה שימוש שעולה על 3.5 המקורי. 2. רמת הדמויות מפורטת ברמה שמשלימה את מה שחסר בסרט. בנוסף ישנו פרק של "הכוח" שבו קיים הסבר נוסף על התפקיד שלו בעולם של מלחמת הכוכבים ואיך הוא מתחבר עם הדמות של הג'די. 3. איך העולם אמור להיות? איך שהיקום של מלחמת הכוכבים מופיע בסרטים כך הוא אמור להיות. אם אינך אוהב את העולם כפי שהוא מופיע בסרטים למה קנית את ספר השיטה? 4. המידע שמופיע על הג'די אינו שונה למשל מהלוחם בספר של D&D או כל דמות אחרת. כמו בכל שיטה קיימים ספרי הרחבות שמוסיפים מידע על דברים. קיים ספר שמאפשר לשחק סית' ומפרט את ההיסטוריה של הצד האפל. בנוסף, קיים ספר שמוסיף מידע רב על הג'די ועל ה"כוח". 5. מסכים. 6. אם ברצונך לשחק סית' אז קנה את ספר ההרחבה. למרות שאני מסכים שהיו יכולים לשפר את הקטע הזה. 7. מה זה "קוסם"?

למעלה