כמה סיפורי מקרה
אין טיפול אחד שדומה לטיפול השני. כל ילד הוא עולם ומלואו ובכל טיפול אני הולכת עם הילד - לאן שהידים מובילות אותנו. והנה כמה סיפורי הצלחה: א. אחות תאומה לילדה עם נכות קשה שנולדה במלחמת המפרץ שאותה לימדתי אנגלית. ילדה מאוד חברותית,פלפלית אבל כמעט ללא מוטיבציה ללמוד. לא הכינה שיעורי בית ולכן גם הציונים שלה היו מאוד נמוכים. אהבה מאוד את משחקי המוח ועשתה ברצון את כל שיעורי הבית. עבדתי איתה הרבה על איזון צאקרות בצבע וצליל, הליכה על ה-8,והכנו יחד חוברת אותה היא ציירה שהנושא שלה היה: אני לומדת בכיף והנאה. בקשתי ממנה לצייר מה שמפריע לה כרגע ללמוד ומה צריך להשתנות כדי שהיא תוכל ללמוד. כשהיא סיימה את החוברת. המוטיבציה שלה עלתה פלאים. פתאום הלימודים היה משהו שהיה לה חשוב. להורים שלה היה קשה לממן את הטיפולים והם הפסיקו אותם. המשכתי ללמד את אחותה ולעבוד יחד עם שתיהן בסוף השיעור. 10 דקות פעם בשבוע. בתוך תקופה קצרה הילדה עלתה רמה גם באנגלית וגם בחשבון. ב. ילד בן 11, לקוי קשב וריכוז, ציונים נמוכים בכל המקצועות, לא היו לו חברים, בבית המון מתחים. העבודה איתו היתה מאוד מגוונת: משחקי מוח, ירידה בגילאים,תמציות קריסטלים, דמיון מודרך,עיסויים עדינים, שינוי תזונה, תרפיית הרגעה לפני השינה. תוך כמה חודשים שינויים משמעותיים בגישה שלו ללימודים, ברמת הקשב, ציונים החלו לעלות, התחלה של חברויות עם ילדים. ג. ילדה היפראקטיבית בכיתה א, קשיי כתיבה, קריאה - שנאה את בית הספר חודשיים לאחר פתיחת שנת הלימודים. עשיתי איתה הרבה מאוד הצלבות בריקוד , משחק תפקידים,ציורים, פנטומימה,תרפיית הצחוק, עבודה על מקורות אנרגיה חסומים, משפטים חיוביים. לקראת סוף השנה היועצת אמרה לי שהיא כבר מזמן לא שמעה עליה תלונות... את המבחן של סוף השנה עשיתי איתה. על כל שאלה היא ענתה פעמיים. פעם על דף המבחן ופעם על הלוח. בין לבין עשינו קצת משחקי מוח והיא הספיקה אפילו לסיים את המבחן בזמן. שלטה בקריאה ובהבנת הנקרא. גם הכתב השתפר מאוד.
מאיה