שיטת "מח 1"

torashi

New member
שיטת "מח 1"

שמעתי על שיטת "מח 1" שעוזרת האם מישהו שמע את ניסה את זה? אשנח לשמוע וללמוד.

עינת12

New member
הנסיון שלי:

לפני כארבע שנים. הלכתי למטפלת. היא בדקה לי את טונוס השריר. היא נתנה לי חפיסת קלפים. על הקלפים היו פסים שונים בצבעים שונים. היא בקשה ממני לבחור שניים ש"מדברים אלי". אף אחד לא דיבר אלי. הגענו להסכם שאבחר את שני אלה ש"הכי פחות לא מדברים אלי". הצלחתי לבחור רק אחד. במשך כרבע שעה היא ניסתה לשכנע אותי לבחור עוד אחד. במשך כרבע שעה לא הצלחתי לבחור עוד אחד. היא אמרה לי להפוך את הקלף. הפכתי את הקלף. היא אמרה לי לקרוא בכל רם מה שכתוב כצדו השני של הקלף. קראתי בקול רם: "יש לי את האומץ לדעת מה אנשים חושבים עלי". היא הדגימה לי את שיעורי הבית: כל יום עד הפגישה הבאה: 1) לצייר את הסיפרה 8 תוך כדי שאני אומרת לעצמי "יש לי את האומץ לדעת מה אנשים חושבים עלי" X מספר מסויים של פעמים (לא זוכרת כמה). 2) לומר את המשפט "יש לי את האומץ לדעת מה אנשים חושבים עלי" תוך כדי שאני שמה עוד דף עליו רשמתי את הסיפרה 8 לייד אוזן ימין. 3) לעשות את אותו הדבר, אבל לשים את הדף לייד אוזן שמאל. עוד דבר או מספר דברים שאינני זוכרת. לא התקיימה פגישה נוספת. ביטלתי. זה היה הנסיון שלי. כפי שאת/ה רואה אפילו לא נתתי צ'אנס נוסף. ואם זה נשמע ציני - זה לא. זה מה שקרה. לעומת זאת שמעתי המלצות מאד טובות על אדם בשם ליונל בלאיש שעובד בשיטה בשם מוח אחד ומפתח אותה. לפי מה ששמעתי עליו קשה לי להאמין שמה שהוא עושה זה מה שאני עברתי. שמעתי מאנשים אחרים שזה עוזר מאד (לא להם אישית, אלא שהם מכירים אנשים שזה מאד עזר להם). אם את/ה מעוניין/מעוניינת במספר הטלפון שלו, פנה/פני אלי במסר. בנוסף אם תיכנס/י לגוגל ותכתבי "מוח אחד" יש שם תאורים שנראים לי שונים ממה שעברתי אני.

freearth10

New member
הטיפול הראשון

היי עינת12, מוח 1 שונה ממה שאנחנו מכירים כשיטות טיפול. בהתחלה זה נראה מאוד משונה, שהידיים נשארות יציבות או נחלשות וקצת קשה להאמין להם עד שחווים זאת פעם אחר פעם. זו גם הסיבה שאני בטיפול הראשון עושה מעט מאוד מוח אחד ומאפשרת לאדם יותר להוציא דברים החוצה ולידד אותו עם השיטה, כי גם לי לקח הרבה מאוד זמן עד שהאמנתי לתגובת הידיים. לא יודעת כמה נסיון היתה לאותה המטפלת ולא תמיד הטיפול הראשון כל כך מוצלח כי יש שם מתח באוויר הן מצד המטופל והן מצד המטפל, במיוחד כאשר השיטה כל כך לא ברורה. כשאני עובדת עם קלפים אני תמיד שואלת את המטופל האם הוא מתחבר למסר. לפעמים הוא מצליח להתחבר. לפעמים לא. גם כשהוא לא מצליח להתחבר, זה עוד לא אומר שזה לא הקלף המתאים לו. לפעמים אנחנו כל כך מדחיקים דברים, שקשה לנו להתחבר אליהם. במקרה הזה אני סומכת בעיניים עצומות על הידיים, כי הן אף פעם לא משקרות
מאיה

freearth10

New member
מוח 1

היי torashi, אני עוסקת בקנסיולוגיה-מוח אחד ולמרות שאני לא אובייקטיבית אומר שזו שיטה מדהימה לעבודה עם ילדים ומבוגרים כאחד. מטרת מוח 1 היא למצוא חסימות בגוף ובנפש ולנטרל את המתח השלילי שנוצר בעקבות טראומות העבר. העבודה מתבצעת ברמות שונות: גופנית, רגשית, מחשבתית, כי כאשר יש חסימה באחת הרמות היא משפיעה גם על האחרות. בין השאר כוללת השיטה הרבה מאוד תרגילים של הצלבות ושמיניות שמפעילות בו זמנית הן את האונה הימנית והן את האונה השמאלית, דבר שגורם לגמישות בנוירונים שיוצרים את רשתות התקשורת. כמורה אנגלית לדיסלקטים נוכחתי שוב ושוב איך שילוב של כמה תרגילים בודדים גרם לריכוז ומיקוד בתהליך הלמידה וכל מה שאני מלמדת - תוך כדי תנועה - הילדים זוכרים ולתקופה ארוכה. בקיצור, אני אומנם לא אובייקטיבית, אבל ממליצה בחום רב.
מאיה

miromiro

New member
לא לפסול על הסף-

הסקפטיות בהחלט במקום, אבל לאחר שמתנסים ובאים בגישה חיובית ופתוחה רואים שיש לשיטה הרבה מה להציע. את זה אני אומר מנסיוני כמי שחווה זאת בעצמו וגם ראה תגובות של ילדים לסוג הזה של קשר טיפולי.

עינת12

New member
האם תוכל לפרט מנסיונך וממה שראית

בתגובות הילדים? ברור לי שנפלתי על מטפלת לא מי יודע מה. כמובן שלא ידעתי זאת כשהלכתי אליה. באתי מלאת סקרנות ובגישה חיובית ופתוחה. מה שקרה שם היה פשוט פארסה. אז אשמח מאד לשמוע על התנסויות שונות משלי. (זאת גם הסיבה שציינתי את בלאיש. ברור לי שההתנסות שלי היתה לא טובה).

miromiro

New member
כן עינת, אבל

כמובן שלא אכנס לפרטים האישיים. ואדגיש כמובן את מה שכבר נאמר, הכלי הטיפולי חשוב מאד אבל עוד יותר חשוב-בידיים של מי הוא. תרגילי השמיניות עוזרים מאד במיקוד, והקלף שבחרתי הביא בעקבותיו מיקוד בבעיה שהציקה לי מספר שנים והיא הפכה למוקד הטיפול. לאחר מכן כשנתקלתי בה בהזדמנויות שונות, היא הפסיקה להיות בעייתית הודות לדרך שבה היא עובדה בטיפול. אולי זה מקרי ואולי זאת המטפלת, אבל מעבר נגעתי בה בצורות שונות שלא הועילו כמו שהועילו תרגילי הקינסולוגיה ומוח-1 לגבי טיפולים בילדים, אני מניח שמאיה תפרט בעצמה. אם לא אספר על דוגמא או שתיים שאני מכיר.

freearth10

New member
כמה סיפורי מקרה

אין טיפול אחד שדומה לטיפול השני. כל ילד הוא עולם ומלואו ובכל טיפול אני הולכת עם הילד - לאן שהידים מובילות אותנו. והנה כמה סיפורי הצלחה: א. אחות תאומה לילדה עם נכות קשה שנולדה במלחמת המפרץ שאותה לימדתי אנגלית. ילדה מאוד חברותית,פלפלית אבל כמעט ללא מוטיבציה ללמוד. לא הכינה שיעורי בית ולכן גם הציונים שלה היו מאוד נמוכים. אהבה מאוד את משחקי המוח ועשתה ברצון את כל שיעורי הבית. עבדתי איתה הרבה על איזון צאקרות בצבע וצליל, הליכה על ה-8,והכנו יחד חוברת אותה היא ציירה שהנושא שלה היה: אני לומדת בכיף והנאה. בקשתי ממנה לצייר מה שמפריע לה כרגע ללמוד ומה צריך להשתנות כדי שהיא תוכל ללמוד. כשהיא סיימה את החוברת. המוטיבציה שלה עלתה פלאים. פתאום הלימודים היה משהו שהיה לה חשוב. להורים שלה היה קשה לממן את הטיפולים והם הפסיקו אותם. המשכתי ללמד את אחותה ולעבוד יחד עם שתיהן בסוף השיעור. 10 דקות פעם בשבוע. בתוך תקופה קצרה הילדה עלתה רמה גם באנגלית וגם בחשבון. ב. ילד בן 11, לקוי קשב וריכוז, ציונים נמוכים בכל המקצועות, לא היו לו חברים, בבית המון מתחים. העבודה איתו היתה מאוד מגוונת: משחקי מוח, ירידה בגילאים,תמציות קריסטלים, דמיון מודרך,עיסויים עדינים, שינוי תזונה, תרפיית הרגעה לפני השינה. תוך כמה חודשים שינויים משמעותיים בגישה שלו ללימודים, ברמת הקשב, ציונים החלו לעלות, התחלה של חברויות עם ילדים. ג. ילדה היפראקטיבית בכיתה א, קשיי כתיבה, קריאה - שנאה את בית הספר חודשיים לאחר פתיחת שנת הלימודים. עשיתי איתה הרבה מאוד הצלבות בריקוד , משחק תפקידים,ציורים, פנטומימה,תרפיית הצחוק, עבודה על מקורות אנרגיה חסומים, משפטים חיוביים. לקראת סוף השנה היועצת אמרה לי שהיא כבר מזמן לא שמעה עליה תלונות... את המבחן של סוף השנה עשיתי איתה. על כל שאלה היא ענתה פעמיים. פעם על דף המבחן ופעם על הלוח. בין לבין עשינו קצת משחקי מוח והיא הספיקה אפילו לסיים את המבחן בזמן. שלטה בקריאה ובהבנת הנקרא. גם הכתב השתפר מאוד.
מאיה

zivadina

New member
תודה למאיה על ההסברים המאלפים.

צריך לציין שהשיטה נקראת גם קינסיולוגיה, ואין קשר בינה לבין סיינטולוגיה, חוץ מ-5 אותיות הסיומת.

למעלה