שיטת מחשבת הגוף

safafa

New member
שיטת מחשבת הגוף

לא כל כך ברור לי מקריאה באתר שלהם איזה סוג של פעילות גופנית זו. וקשה לי לדעת מה זה מכיוון שלא הצלחתי למצוא ברשת סרטונים. מישהו מכאן עשה או יודע לתאר איזו סוג של פעילות גופנית זו ? אני מחפש משהו שדומה לפילאטיס או יוגה. אוהב מאוד דיוק בתנועה ומחפש משהו דומה. לגבי היוגה, אני קצת מתרחק מהפילוסופיה ההודית עם האלים והפסלים...ופילאטיס מכשירים יקר לצערי וגם המכשירים יקרים כך שאין אפשרות לקנות (וגם ככה צריך תמיד הדרכה כך שזה לא רלוונטי), פילאטיס מזרון לטעמי די מצומצם מבחינת התרגילים....כך אני מחפש לי תחליפים והגעתי דרך חיפוש באינטרנט לשיטה הזו.. אם למישהו יש הצעות לתחליפים נוספים פילאטיס יוגה אשמח לשמוע

safafa

New member
ועוד תוספת

אני מחפש שיטה שתעזור לי בעבודה / חיזוק שרירי הליבה ואם אפשר שרירים נוספים אבל לא בדרך של חדר כושר אלא בדרך מתונה ו"חכמה" ככל שניתן. תרגילי גמישות ומתיחות יתקבלו בברכה.

0 אור 0

New member
לא מכירה אבל מכירה

אתת מחשבת הגוף לא מכירה, אבל קשה לי להאמין שזו שיטה שלא דורשת הדרכה (בטח בשלב ראשון לפחות) לגבי יוגה ופילאטיס: יוגה לא קשור לאלים ופסלים בכלל, אמנם יש פילוסופיה הוליסטית שעומדת מאחורי השיטה, אבל האתה יוגה שזה יוגה דרך הגוף, ממומשת (בעיקר במערב) דרך הפעלה של הגוף ללא התעסקות אפילו במעט הפילוסופיה שכלולה אצל חלק מהמורים במזרח. והיום כשאתה אומר יוגה, לא אמרת כלום, כי לכל זרם ביוגה יש דגשים משלו, ומהנסיון שלי עם מורים טובים וותיקים, אז התרגול אצל כל אחד שונה ולא נדבק לשום שיטה מוכרת. הסיבה לכך קשורה למהות היוגה - עבודה עם הגוף ועם הנשימה, לכל אחד כפי שמתאים לו. דיוק בתנועה יכול להתחבר יותר לאיינגר יוגה - אם כי כאמור צריך לבחור מורה ולא זרם/שיטה פילאטיס של סטודיו C ווינזור פילאטיס באמת מאד מצומצם בתרגילים, אבל פילאטים "אמיתי" בעצם שואב גם מהיוגה וגם מהבלט וגם מעוד כמה שיטות, ולכן הוא מאד מאד עשיר. אני מתחברת דוקא לשיעורים שמחוברים למקורות ורואים את זה, ולפעמים גם עם מכשירים ביתיים כמו הטבעת. יש שיטות שקשורולת לאמנויות לחימה כמו צ'י קונג או טאי צ'י או אפילו שיטות יותר אקטיביות כמו קאראטה וכו' יש גם שיטות משולבות או שונות מעט - למשל קונדליני יוגה , ששונה מיוגה - מאד דינמית וריקודית (ומצד שני אולי לא תתאים לך כי זו היוגה היחידה שה יש תפילה/מדיטציה בשירה כחלק מהתרגול) למשל צ' או קי יוגה שמשלבת בין המזרח הסיני למזרח ההודי אפילו שיעורי עיצוב וחיזוק ואירובי שיש במכוני כושר טובים - גם הם יכולים להיות מעולים אם המורה טוב ואם אתה מחפש משהו יותר עדין ומקשיב אז יש גם פלדנקרייז או אלכסנדר

ינוקא1

New member
שיטת מאיר שנידר

יכולה להיות טובה. לא למדתי אותה , אבל קראתי את הספרים שלו והתרשמתי מאוד. (המדובר באדם שריפא עצמו מעיוורון !)

למעלה