שיטת ליט"ף?

walla star

New member
שיטת ליט"ף?

אני אמא לילדה בכיתה א', בבית ספרה מלמדים קריאה בשיטת ליט"ף. הילדה קוראת את חוברות העבודה מתוך הזיכרון, יש מצבים שהיא מדקלמת מבלי להסתכל בדף, כשאני מראה לה מילה חדשה היא לא יודעת כיצד לקרוא אותה. מבירורים שעשיתי השיטה הזאת נכשלה, הילדים אמנם יודעים לקרוא מהר יותר אבל עם המון שגיאות כתיב. אני חושבת לקחת לה מורה פרטית שתלמד אותה את הקריאה בדרך הישנה,האם חכם?

אצלנו למדו ולפני 3-4 שנים הפסיקו

ליט"ף לפי הידוע לי אכן הוסרה מתוכניות הלימודים, או לפחות הומלץ להסירה. הבן הבכור (כתה ה') למד בה ואנו והוא ממש לא אהבנו אותה. בני האמצעי (כיתה ב') למד בשיטה אחרת, משהו מעורב, לא זוכרת את שמה והשיטה עובדת נפלא! הילדים לומדים לקרוא מהר, ביסודיות, בהנאה. מומלץ להתקשר לבירור במשרד החינוך (בטח יש להם פניות הציבור) או לברר באתר שלהם על השיטות השונות. אין לי תשובה לגבי מורה פרטית, אך אם את לא מרוצה מהשיטה, את יכולה לבדוק מול הורים אחרים, מה הם מרגישים, אולי בייחד אפשר לעשות משהו.. בהצלחה!

noa_f

New member
השיטה שהורידו היא "בלי סודות"

אם כי היא כנראה לא נעלמה לחלוטין. שיטת ליט"ף היא השיטה המשולבת והיא כנראה לא רעה. צריך רק להבין, שפרט לשיטה הפונטית, אין אף שיטת קריאה שמתאימה לכו-לם, אבל השיטה הפונטית מאוד משעממת וכידוע היום מנסים לנַחמֶד את החינוך.

Tנקר בל

New member
הפונטית מתאימה לכולם../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

אצלנו, דווקא השיטה הפונטית לא הצליחה (ליטף לעומת זה - כן).

פלגיה

New member
שיטת ליט"ף

די דומה ללמידה בשיטה הישנה (שיטת החדר) ויש בה אבחוני קריאה המובנים בתכנית. קצת מוקדם עכשיו לבדוק ידיעת קריאה, כי אף אחד לא מתחייב שכל ילדי הכיתה יידעו לקרוא חודשיים אחרי תחילת הלימודים. שגיאות כתיב - קשוריות ללימוד כתיבה, ולא ללימוד קריאה. הרבה ילדים כותבים בשגיאות בשנתיים הראשונות. אחר כך זה עובר. ועם מורה פרטית - תמתיני קצת, לפחות עוד חודשיים. שום דבר לא בוער.

תומתומר

New member
שיטה אחרת

לפעמים כדאי לקחת מורה פרטית. לי יש 3 ילדים. הלכתי למכון דעת בירושלים כדאי לך הם פשוט נהדרים

למעלה