שיטת וודאן (וודאנג?)

אי.טי

New member
שיטת וודאן (וודאנג?)

שלום ליד הבית שלי מלמדים טאי-צ'י בשיטת וודאנג (המדריך - מתן גרינפלד) האם מישהו מכיר את השיטה הזו (ויותר טוב את המדריך)?, היא נחשבת ל"קלאסית" או "מודרנית"? וכו'. בנוסף אשמח לשמוע על מורים בי"ם לשיטות סיניות או פיליפיניות, כן אני יודע שיש רשימה אבל אולי כדאי לסדר אותה לפי אזורים דווקא? תודה

orii

New member
שאלות טובות לכתובת הלא נכונה

הכתובת היא קודם כל מתן, לא? מתן הוא תלמיד של תלמיד של Dan Docherty באתר שלו (שיש בו הרבה מידע) ניתן לראות את השושלת שלו. מה שעושה אותו לכאורה לשיטה קלאסית. אבל כמו כל אחד שחי בתקופה הפוסט מודרנית הוא כמובן עושה שיטה מודרנית. טוב, בלי לשגע. אין דבר כזה שיטה קלאסית ושיטה מודרנית. לדעתי, יש עד כמה המורה למד וממי לפני שהוא החליט שהוא יכול להוות דוגמה ולהיות מורה. פגשתי את מתן לעבודה בזוגות וגילית שיש איזה אוקינוס או 2 בין הטאי צ'י שאני לומד לזה שלו.

orii

New member
בתכלס כמעט הכל

המסגרת, כמו ברוב שיטות הטאי צ'י, דומה: יש תבנית, תרגילי זוגות, אפליקציות, צ'י קונג... השאלה בעיני היא מהם עקרונות התנועה (שתאורטית גם נשמעים דומים - ציטוט של הקלאסיות של הטאי צ'י) ומהם עקרונות התגובה. להסתכל על אדם עושה תבנית מלמד איך הוא לומד לנוע. להרגיש איך אדם מגיב בפושינג הנדס מראה איך הוא מנסה להגיב. אז לפי המיפוי הפרטי שלי, הוודאנג של מתן ממש רחוק ממה שאני לומד.

crane

New member
אורי, יש טאי צ'י שקרוב לזה שאתה

לומד? ברצינות.

orii

New member
תתפלא אבל כן

פגשתי שני אנשים שאני יכול להגיד שהטאי צ'י שלהם היה באותה הסביבה - מאותה משפחה אם כי ממש לא אותו דבר. הראשון הוא עובד (עדי אנא הוסף את שם המשפחה) השני הוא דני שהוא תלמיד של הרמן קאוז (שהוא תלמיד של צ'אנג מאן צינג). דני מלמד במסגרת של תורה דוג'ו אם כי הוא לא תלמיד של חיים סבתו. עגורן, השאלה שלך במקום כי אני כל הזמן מפמפם בפורום את ההבדלים בין הגישות והמורים השונים בטאי צ'י. זה מסר מאוד חשוב בעיני וגיליתי אותו מתוך המון מפגשים. המפגשים האלו איפשרו לי למפות את העבודה של הרבה מורים ותלמידים, ביחס לזוית הראיה שלי.

אשר לשיטות פיליפיניות :

מעיר הקודש לא תיוושע בנ"ל... צריך בשביל-כך, לרדת תל-אביבה. www.arnis.co.il

אי.טי

New member
לאורי ויובל

שלום. אורי:כמובן שאשאל את מתן, אתרשם משיעור וכו', עדיין הידע שלי והיכולת להשוות מקומות שונים מוגבלים. לכן אני מבקש עוד קצת פירוט, אם אפשר, בנוגע להבדל הדרמטי שראית בין השיטות, ואולי גם הבעת דיעה קצת פחות "חלבית" (כי בקריאה בין השורות נדמה לי שיש לך כזו). וליובל אחד הדברים שהכי מסקרנים אותי (בשלב זה של איסוף מידע) זה הגישה של cssd. אני מצטער מאוד שאין קבוצה בי"ם, ומקווה שבעתיד...

orii

New member
אי.טי פון הום

אי.טי כתבתי למעלה קצת על מהות איזה סוג הבדלים מדובר. כל אחד עושה את מה שמתאים לו. יש את הקלסיקות שרוב המורים מנסים ליישם - אצל כל מורה זה מקבל פירוש אחר - לעיתים קצת אחר, לעיתים מאוד אחר. אני לא שופט את מתן ודרכו. אין לי ביקורת במובן שהוא עושה משהוא רע. הוא פשוט עושה משהוא מאוד אחר. דרכו שונה מהותית משלי (כדי לסבר את האוזן, אם הוא ימשיך בדרכו, לדעתי, גם עוד עשרים שנה הוא לא יתקדם במה שאני לומד). אני בוחר בדרכי - לי היא נכונה. חומר תיאורתי לא עוזר הרבה. מה שעוזר זה ללכת לשיעורים ולחוות שיעורים שונים. הנה האתר שלנו בכל מקרה.

למעלה