שיטת השעון

לקשמי

New member
שיטת השעון

אוקי אז התחלתי בשיטת בדיקת המציאות על ידי שעון דיגיטלי (אבל גם שעון מחוגים) כלומר להסתכל מדי פעם בשעון, להסיט את המבט ואז להסתכל שוב. והלילה באמת היה לי שעון דיגיטלי בחלום אבל למרות שהסתכלתי בו מדי פעם (בחלום זה דווקא לא היה כדי לבדוק מציאות אלא באמת כדי לראות את השעה ובגלל שבחלום מיהרתי הסתכלתי עליו כל הזמן) אבל המספרים "רצו" לי בקצב די הגיוני ולא ראיתי משהו חריג, ולכן החלום המשיך כרגיל. אז כנראה משהו כאן לא תופס עם השיטה הזאת. או שאולי באמת הכוונה צריכה להיות לבדוק מציאות גם בחלום, שלזה עוד לא הגעתי למרות שהשעון הדיגיטאלי כבר נכנס לי לחלום. (עד עכשיו לא היו לי שעונים דיגיטאליים בחלומות כי גם במציאות בקושי השתמשתי בהם).

9Interrupted

New member
אממ..

יכול להיות שאולי המספרים היו הגיוניים לך, כי בחלום הכל הגיוני- באותו רגע אתה צריך להיות מודע לעצמך ובאמת לבדוק אם זה חלום או מציאות, אני לא יודעת אם זה מה שהיה, שזה נראה לך הגיוני כי זה היה בתוך חלום או כי באמת זה היה הגיוני- אבל זו נראת לי האפשרות הסבירה ביותר.. ואגב- במציאות אתה לא סתם מסתכל על השעון ומסיט מבט- אתה באמת שואל את עצמך אם זה חלום ובאמת שוקל את האפשרות הזאת- אם לא תעשה ככה גם בחלום לא תבצע את זה נכון.

לקשמי

New member
כן, אני חושבת שזה העניין

כי כשכתבתי את החלום בבוקר, ביומן החלומות אז זה באמת לא נראה לי הגיוני. כי על פי השעון שבחלום, עברו 10 דקות שבהן הספקתי לעשות הרבה דברים: להיכנס לכמה קפיטריות (נורא רציתי שוקו) ובאחת מהן אפילו להזמין שוקו ולשתות. הרבה דברים שבמציאות לא הייתי מספיקה לעשות ב-10 דקות. בכלל, כשאני מנסה לחשוב על חלומות צלולים שהיו לי בעבר ומה גרם להם להיות חלומות צלולים זה בעיקר כי קרו בהם דברים ממש קיצוניים שבהחלט לא יכולים להיות במציאות. למשל חלומות שבהם אני עפה, ברגע שאני מתחילה לעוף בדרך כלל זה הופך לחלום צלול. לגבי השעון זה באמת היה העניין, בחלום כאמור הסתכלתי בו לא כדי לבדוק מציאות אלא כדי לדעת מה השעה. תודה על התגובה

../images/Emo67.gifשנייה שנייה תן לי להבין

אתה דמיינת את השעון הדיגיטלי בחלום שאתה כל הזמן מסתכל עליו?
או המציאות פשוט כל פעם כמה זמן הסתכלת...?

לקשמי

New member
בחלום היה שעון דיגיטלי

והסתכלתי עליו בחלום כי בחלום מיהרתי כל הזמן.

../images/Emo4.gifועשית את זה במודע..?כאילו דמיינת

את זה -שאתה בחלום וכביכול מסתכל בשעון או חלמת על זה ממש והיית מודע?

לקשמי

New member
חלמתי

לא דמיינתי בהקיץ. לא הייתי ממש מודעת כי לא עשיתי את זה כדי לבדוק מציאות אלא כדי לדעת מה השעה בתוך החלום. כלומר לא דמייתי שאני חולמת אלא הכל היה כשאני באמת נמצאת בתוך חלום. אבל כאמור זאת לא הייתה בדיקת מציאות.

../images/Emo13.gifאת חושבת שלא.. אבל זה ממש

נראה שכן... חח אז מה בעצם בדקת רק אם יש שעון בחלום?? אם כן זה אומר שהבדיקות מציאות שלך עובדות בחלקן רק את צריכה לגרום שתסתכלי עליו
אז פשוט תסתכלי עליו המון במציאות ותשאלי את עצמך שאלות כמו: האם אני חולמת
ואז באמת תקבלי מודעות חזקה יותר. אבל מה שהכי יעזור לבעיה שלך זה שכל פעם שאת מסתכלת על השעון תנסי כאילו בדמיון לשנות את השעה

LOLI152

New member
אתה מדבר איתי על שיטת השעון?

היה לי לפני בערך יום בחלום אני וחברה ירדנו במדרות של בצפר. ודיברתי עם המזכירה במזכירות. ואז ראיתי שעון עם מחוגים, הסתכלתי בו, המחוגים זזו כאילו הם נופלים, מישהו מרים אותם והם שוב נופלים, ואז שכנעתי את עצמי שהשעון מקולקל! אחר כך הסתכלתי בשעון דיגיטלי, ועברו 10 דקות בשניה בערך. אבל כל זה נראה לי הגיוני, כי שכנעתי את עצמי שזה הגיוני.

לקשמי

New member
בחלומות הכל תמיד נראה הגיוני

אגב, מרוב שכל כך הרבה אנשים כאן פונים אליי בלשון זכר, בסוף אני אתחיל להשתכנע שאני בן... (סתם, אפרופו שכנוע עצמי). אבל כן, היות וגם אני שמתי לב לזה אז אני מנסה עכשיו, חוץ מלהסתכל בשעון וכאלה, גם לבדוק אם אין משהו לא הגיוני בסביבה שאני נמצאת בה. מה שמצחיק אותי בזה, זה שזה מזכיר לי את החידות האלה שיש לפעמים בעיתונים, שמראים לך תמונה ואת/ה צריך/ה למצוא בה משהו לא הגיוני.

../images/Emo2.gifשנייה שנייה אני מסה פה להבין...

את עושה בדיקות מציאות בכלל???.
או שאת סתם סוקרת את הסביבה בחלום לראות עם יש משהו מוזר ואת בכלל לא עוסקת בבדיקות מציאות??

לקשמי

New member
במציאות אני עושה בדיקות מציאות

בחלום, קרה לי רק פעם אחת שעשיתי בדיקת מציאות לאחרונה, וזה מה שכתבתי עליו בהודעה בשרשור אחר כאן, כשהסתכלתי על שלט ואחרי שהסטתי את המבט והסתכלתי שוב, למילה שהייתה כתובה על השלט נוסף מספר, הבנתי שזה חלום ובאותה שנייה התעוררתי. מבחינתי לסקור את הסביבה זה גם בדיקת מציאות, אבל את זה אני עושה לעיתים רחוקות.

silverhawk

New member
את צריכה לנסות ולגרום לשינוי

זהו אמנם לא מבחן ההיגיון, אבל את עדיין צריכה לנסות לגרום לשינוי ולהיות מודעת למה שהולך. זוהי הסיבה שזה לא הצליח לך.

למעלה