שיטת השבלבול

laei49

New member
שיטת השבלבול

כתבתי פה כבר פעמים שאני רוצה לשפר את האנגלית שלי
ראיתי את שיטת השבלול וזה בערך מה שהוצע לי בתגובות להודעה שלי
השאלה, האם לחזור כל יום על המילים יעזור? הרי אם בסופו של דבר לא אשתמש במילים האלה ורק אחזור להם בכדי לא לשכוח, זה נראה גם קשה וגם לא יעיל. או שאני טועה? מה אתם אומרים?

laei49

New member
שאלה נוספת לגבי פירוש

ראיתי את המילה bereft
כשהסתכלתי בפירוש אז ראיתי שיש כמה פירושים
במורפיקס ראיתי נטול
במילון אוקספורד ראיתי חסר כל, אומלל
&nbsp
איזה מבין הפירושים משתמשים הכי משתמשים בו למילה הזו?

Sharoman

New member
כן ולא

ואולי גם אולי ;)
לחזור על אותה מילה מס פעמים יכול לעזור לך לזכור אותה.
אבל כדי שבאמת תזכרי אותה הכי מומלץ זה להשתמש בה במשפטים שונים.
אני אוסיף לשיטת השבלול (שבאמת הכי מוצלחת) שמעבר לצפיה/האזנה לשפה רצוי גם להשתמש בה.
הייתי ממליץ לנסות לפנות לחברים/ות שלך ולנסות לעבור לשיחות באנגלית (ללא חשיבות לרמה של כל אחד/ת מכם/ן) ואפילו להתחיל לדבר אל עצמך באנגלית.
כלומר, מחשבות שעוברות לך בראש, שיחות שהיו לך במהלך היום, או אפילו לחזור על משפטים שאת שומעת בסדרות/סרטים שבהם את צופה ואולי גם לנסות לשנות אותם ע"י החלפת מילים במילים נרדפות שינוי השיחה עצמה של אותן דמויות במשפטים פרי יצרך.
מה שחשוב פה הוא התרגול וההתמדה, וככל שתשתמשי בשפה יותר יהיה לך קל יותר להבין אותה.

האידאל הוא אכן להשתמש במילים,

ואם יש לך אפשרות לעשות זאת, זה יהיה מצויין. אם יש לך עם מי לדבר, נהדר. אם יש לך רצון ויכולת לכתוב מדי פעם טקסט שמשתמש במילים הללו, נפלא. אם יש לך רעיונות נוספים לשימוש בשפה - לכי על זה. כל התעסקות במילה משפרת את הסיכוי שהיא תהפוך לחלק מ"ארגז הכלים" שלך.
&nbsp
החזרה ה"פאסיבית" יל המילים בכל יום היא ברירת-מחדל לאנשים שאין להם אפשרות (או זמן) לנהל שיחות באנגלית או לכתוב טקסטים, ומוגבלים לקריאה בלבד כאמצעי ללימוד אנגלית.

למעלה