שיטת האכלה

with my love

New member
שיטת האכלה

שון היא כלבת לברדור מעורבת שלאחרונה מלאה לה שנה. עד לפני שבועיים בערך, האכלנו אותה פעמיים ביום, בפרופלן לגורים, כ200 גרם לארוחה. כיום שון שוקלת 18 קילו. העברנו אותה לאוכל אנטי אלרגי -דרמטוזיס של יוקונובה, לאחר שוטרינר איבחן אצלה אלרגיה. העיניין הוא, שבטבלה על שק האוכל מומלץ להאכיל כלבה בגודל ובגיל של שון 180 גרם ליום. כלומר, 90 גרם לארוחה. את הפרופלן מדדנו בכוס שאותה הערכנו בכ100 גרם, ושון קיבלה 2 כוסות בכל ארוחה. הדרמטוזיס של יוקונובה מגיע בכופתאות גדולות יותר, לכן, היא מקבלת כוס וחצי בכל ארוחה (כוס נראית מעט מידי). הכלבה טורפת את האוכל תוך מספר שניות ופשוט נשארת רעבה. בתקופה שאכלה פרופלן, עשתה טובה ש"גמרה מהצלחת". עם האבחנה שמדובר באלרגיה, שון קיבלה טיפול של זריקה וכדורי סטרואידים, שלאחר בדיקה עם הוטרינר-היה הגורם לרעב המוגבר. עכשיו, משנגמר הטיפול והכובע ירד (היא כבר לא מתגרדת)- הרעב עדיין נמשך. האם זה פשוט בגלל שהיא רגילה לכמות גדולה יותר של אוכל? או שהאוכל החדש טעים יותר? כמה פעמים ביום מומלץ להאכיל את שון? ובאיזו כמות?.. תודה מראש!

for no one

New member
תאכילו בכמות שכתובה על השק

אבל כדאי לשקול את האוכל במשקל ולא להעריך בעין. יכול להיות שאתם נותנים לה יותר מדי ויכול להיות שאתם נותנים לה פחות מדי. בכל חנות לכלי מטבח אפשר לקנות משקל שמיועד למדידת אוכל לבישול, וזה מתאים לכמויות כאלה של אוכל. יוקונובה באמת עובדים בצורה שונה מחברות אחרות - המזון שלהם יותר מרוכז, כך שהכלבה צריכה לאכול כמות אוכל קטנה יותר מחברות אחרות, והיא עדיין מקבלת מבחינה תזונתית את כל מה שהיא צריכה. הבעיה היא שבאמת זה תופס פחות נפח בקיבה, ואז הכלבה עלולה להרגיש יותר רעבה.

כמויות האכלה

קודם כל חשוב לי להבין אם היא כרגע רזה או שמנה? המשקל שלה די נמוך ללברדורית, אבל זה תלוי כמובן בעיקר במבנה גוף. לגבי הכמויות - אם אין לכם משקל מזון כזה, יש כוסות מקוריות של החברות לשקילה מדוייקת של המזון - צריך להיות גם לוטרינר שלכם ואם לא אז בחנויות המזון או אצל וטרינר אחר. על הכוסות האלה יש סקאלות מדויקות לכל סוג מזון, וזו הדרך הנכונה להאכיל (לא "לפי העין"). עם זאת - הטבלה על השק היא הבסיס לפי חישוב דרישת אנרגיה כללי. מעשית - לכל כלב יש את הדרישה האישית שלו, כתלות ברמת הפעילות, במטבוליזם שלו ובאופי שלו. צריך לעקוב אחרי ההתקדמות של הכלבה (ע"י שקילה או הערכה של המבנה הגופני) - המטרה היא שהיא תהיה במצב גופני טוב - לא רזה ולא שמנה. כל עוד זה נשמר - אתם נותנים את הכמות הנכונה. לגבי רעב אצל כלבים (ובעיקר לברדורים) - זה לא ממש מדד להתייחסות. רוב אלה שאני מכיר לא ישבעו לעולם, אלה שיודעים לווסת לעצמם בלי להשמין הם היוצאים מן הכלל.

with my love

New member
לגבי מבנה הגוף...

גם עפ"י ידע בסיסי וגם עפ"י בדיקת וטרינר - המשקל של שון מצויין. כלומר היא ממש לא רזה וממש לא שמנה. המשקל שלה מועט יחסית ללברדור, אך זאת כיוון שהיא מעורבת עם זן קטן יותר. בואו נגיד שהגודל שלה קטן בהרבה מרוב הלברדורים (היא דיי קטנה ונמוכה יחסית ללברדור). לגבי המשקל למדידה מדוייקת - אני כבר עובדת על זה ורצה לקנות אחד. האופי של שון? היא מאוד אנרגטית (רודפת כל היום אחרי החתול) אבל מבחינת פעילות גופנית - לצערי יש לה מעט מידי, מפאת חוסר זמן שלנו. בכל זאת - את כמות הפרופלן היתה משאירה בקערה לאורך זמן וממש עושה טובה שהיא אוכלת. עכשיו היא מסיימת את האוכל בתוך פחות מדקה. תמיד יש לי הרושם שהכלבה רעבה וזה עושה לי רע. אני לא רוצה להאכיל אותה יותר מידי ולהזיק לה, אבל גם לא רוצה שתשאר מורעבת...

למעלה