שיטת אנרובז'

meravds1

New member
שיטת אנרובז'

הי מני, אני מעוניינת לעשות פרלינים בחיתוך. מהי השיטה הטובה ביותר לציפוי הפרלינים מבלי להשאיר סימנים בתחתית הפרלין. אני יודעת שיש מזלג לטבילה-איך משתמשים בו?? תודה, מירב אגב, יישר כח -פורום נהדר.

מני.ת

New member
תודה על המחמאות,

גם אני מאד אוהב את הפורום
לא יכל לעזור לך מאחר ולא עשיתי אף פעם פרלינים בשיטה הזו. מקווה שהשוקולטיירים של הפורום יחלצו לעזרה |help|

chocosan

New member
לא חייבים מזלג

אפשר לקחת קיסם ולתקוע אותו בגאנש ואז לטבול אותו בשוקולד מטומפרר- את הצד השני של הקיסם תוקעים בתוך מלון ומשאירים להיתיבש- כך אפשר גם לעשות כמות די נכבדה אם ברצונך לעשות צורה קצת יותר אבסטרקטית פשוט טובלים עם האצבעות ומניחים ליבוש על דף פרגמנט המשך יום מתוק אשרסאן

bakery

New member
ככה...

בכדי לא לקבל סימנים בתחתית הפרלין - אני ממליץ בשלב ראשון כן להשתמש במזלג, לטבול, להרים, לנער עודפי שוקולד בניעור קל - דפיקה קלה על דופן הכלי, להסיר את היתרה במשיכת המזלג על הדופן או מורידים בעזרת ספטולה, להניח על משטח פוליקרבונט עם דוגמה (פני המשטח מחוספסים), השוקלד העודף שעדיין נשאר ימלא את דוגמת המשטח (שקעים קטנים), כך תתקבל תחתית דקורטיבית. אפשר גם להניח רק על נייר אפיה/שעווה אבל אם יהיו מעט עודפים הם יבלטו מהפרלין החוצה. ניעור השוקולד העודף מצריך מעת התנסות אבל זה לא סיפור. מי שמיומן עושה זאת גם בעזרת האצבעות, מניחים על משטח ואת היתרה אם יש מורחים בעדינות במשיכת השוקולד ומעין ניטוף על פני הפרלין לדוגמה.

meravds1

New member
ניסיתי ..

ניסיתי, השתמשתי במזלג והצלחתי להוריד את השוקולד העודף אבל התקשתי להוריד את הפרלין מהמזלג. נעזרתי בעדינות עם טורנה -היתה הצלחה חלקית כי עדיין נשארו סימנים קלים,שאותם אני לא רוצה!!!

bakery

New member
מניחים...

את הפרלין כך ש-3/4 ממנו נמצא על המזלג, לאחר הציפוי מניחים את קצהו על המשטח ומושכים את המזלג.

meravds1

New member
ניסיתי את כל הדרכים האפשריות..

בשימוש עם ובלי מזלג אבל לצערי בכולן חלק מן הפרלינים יצאו פגומים,אלא אם כן זה באמת עניין של מיומנות. תודה בכל אופן.. אשמח לפתרונות נוספים מכל מי שיכול לעזור.

מני.ת

New member
נסי שוקולד יותר נוזלי.

תוסיפי חמאת קקאו. הציפוי יהיה דק יותר אבל יותר מדוייק במראה.

איריS

New member
הפרלין נדבק למזלג משתי סיבות:

האחת היא שהמזלג לא מספיק נקי, ז"א התיבש עליו שוקולד. תדאגי תמיד לנקות את המזלג. סיבה שניה היא שהשוקולד סמיך מדיי, ואת כנראה באובר טמפר.תנסי להוסיף ממש מעט חמאת קקאו, מפני שאם תוסיפי יותר מדי המעטפת תיהיה דקה מדי ושקופה, וכן תיהיה לך מעיין שמלה מסביב לפרלין. בהצלחה.

למעלה