שיטת אלכסנדר - מישהו מכיר?

בתעמי25

New member
שיטת אלכסנדר - מישהו מכיר?

סובלת מכאבי ראש (לחץ תמידי בראש) מאז שאני מכירה את עצמי.
לכאב הזה מצטרפים מיחושים שונים בשאר הגוף (שאר חלקי הראש, איזור הצוואר, בטן, מפרקים... וכו') שבאים והולכים.
מעולם לא עשיתי בירור רציני, כי רק לאחרונה ישבתי לעומק לסדר לעצמי את כל התסמינים בלי להישמע מגוחכת (אני כ"כ רגילה לכאבי ראש שתמיד שם... בתור ילדה כנראה לא לקחו אותי ברצינות/לא הסברתי את עצמי ברצינות, וכבוגרת לקח לי זמן רב לקלוט שלא כולם חיים ככה...) - תמיד יצא שבאתי לרופא בתלונה נוכחית ותמיד רופאים התייחסו אליי כאל היפוכנדרית. ורק עכשיו התחלתי בירור קצת יותר מעמיק מתוך מחשבה שאולי נמצא את הסיבה לכאבים..
בכל מקרה, מכרה המליצה לי על שיטת אלכסנדר ולדבריה הלחץ בראש יכול לנבוע גם מיציבה לא נכונה. אני מתלבטת האם לנסות. בינתיים ניסיתי דיקור סיני + שינוי תזונה, שרק החמירו את המצב (סביר יותר שהדיקור החמיר את המצב..).

אני לא כ"כ יודעת האם לנסות את שיטת אלכסנדר, ואם כן - איך מוצאים מטפל בשיטה? (המכרה גרה באיזור אחר בארץ. אני מחיפה).

כמה דברים על שיטת אלכסנדר

לי הומלץ לפני שנים בשל בעיות בגב לנסות את השיטה והתמדתי בה מעט יותר משנה. אין ספק שזה עוזר מאוד ליציבה ואני מכירה גם מישהי שנפטרה אחת ולתמיד מכאבי גב בזכות השיטה.
א-ב-ל פיזיוטרפיסט שאני מאוד מעריכה, ושהצליח להציל אותי גם מפריצת דיסק, טען באוזניי אפילו בלי ששאלתי (פשוט בגלל הפציינטית הקודמת) שמגיעים אליו אינספור "ניצולי" שיטת אלכסנדר.
מסתבר שמה שעושים בשיטה הזו זה ללמוד איך להזיז את הגב בלי להשתמש בכל החוליות בגב. במילים אחרות, ישנם שרירים שלא זוכים לשימוש אף פעם בשיטה הזו, כי, כביכול, אין בהם צורך.
מה שקורה הוא, שכאשר בנאדם נופל פתאום או עושה פתאום איזו תנועה לא נכונה, ומזיז בטעות את אחד השרירים הללו, הוא עשוי להגיע למצב של כמעט נכות, כי השרירים האלה אצלו מנוונים לגמרי.
בקיצור, שווה לשאול אורתופדים מה דעתם על השיטה לפני שהולכים עליה.
מכל מקום, עשית בירור אצל נוירולוג? זה המקום הראשון שהייתי בודקת אצלו לגבי כאבי ראש. עוד הרבה לפני כל השיטות האלטרנטיביות השונות.

תרגישי טוב,

ברוכה הבאה

נשמע שאת באמת כמו עוד רבים כאן. יש לנו מין מצב שב כשנחנו חיים עם משהו, נראה לנו שזה פשוט "ככה", וממש לא מצליחים לחשוב על האפשרות שאצל מישהו אחר זה עובד אחרת.
אני שמחה שאת מתחילה בירור.

נראה לי, שאם תרשי לי , אני רוצה להמלחיץ לך על רופא שיעזור לך בבירור.
אם את מאזור חיפה, אני מניחה שזאת לא בעיה בשבילך להגיע לרח' מוריה, או לטבעון.
יש לכם שם רופא מדהים(!!!) שמטפל בכאבי ראש מהסוג הזה, הוא גם מוצא את הסיבה, וגם מוצא את הטיפול. הוא נוהג גם בשיטות אלטרנטיביות. הוא ממש קוסם בעיניי.
שמו ד"ר ירון ריבר.
הוא מומחה לכאבי ראש.
אם תרצי עוד פרטים - אשמ ח לך במסר.

ובינתיים, את מוזמנת מאוד להישאר אתנו, כמובן.
את מוזמנת לקחת לך מהמזנון מה שאת אוהבת - המלצת השף של היום - עוגת שוקולד חמה וכדור גלידה לצידה.

למעלה