שיטת אלכסנדר הסבר

סקווט

לא נראה לי שגרמת נזק, היית כבר מרגיש את זה ! הסכנה הגדולה ביותר היא עומס על חוליות עמוד השדרה שיכול לגרום לפריצת דיסק וחמור מזה. המשפט שהברכיים לא יעברו את קו הרגל אינו נכון ובמשקלים גבוהים אין לנו ברירה ועל מנת לשמור על שיווי משקל הברכיים יעברו את קו הרגל ! עבודה ללא משקולות ללא ספק תקטין את הנזק בביצוע לא נכון ! מקווה שהלקח נלמד !

יציבה

הבעיה שציינת תגרם עקב עמידה או ישיבה כפופה (במקרה הזה) לאורך זמן רב. תעשה חיפוש בפורום להודעה שלי בנושא יציבה יש שם הסבר מפורט יותר.

q0s

New member
גם במשקלים גבוהים יש לשמור

שהברכיים לא יעברו את קו הרגל.

BlackHat

New member
שיטת אלכסנדר הסבר

השיטה עובדת ככה תשבו זקוף גב ישר לא להשען על הכיסא תמדדו בערך 15 דקות. אלה אם גב חלש ירגישו כאבים אלה שלא שינסו יותר זמן. זה מחזק בעצם את הגב. לאט לאט מתרגלים ויושבים ככה מול המחשב כמוני.

סקווט

מומלץ לא לעבור את קו הברכיים אבל הדגש העקרי הוא על הגב !!! כלומר לא ליצור עומס על הגב עקב הרצון לא לעבור את קו הרגליים. הדבר בא לידי ביטוי בעיקר במשקלים גבוהים.

SnaX

New member
עומרי ... תסביררר לי ! מה זה עוזר ?

מה גב חזק עוזר ? וד"א ( אני כבר דקה וחצי !)

הסבר להסבר

הרעיון הוא שעם השנים היציבה שלנו מדרדרת ואנו מזניחים אותה. המטרה צריכה להיות ישיבה זקופה ונכונה (כמו תנוקות). אצל מרבית האוכלוסיה ישיבה זקופה תגרום לכאבי גב עקב בעיה בשרירי זוקפי הג. התרגיל מתאים לשיפור היציבה ולא לחיזוק שרירי הגב. בהחלט מומלץ כאשר הבעיה העקרית נשארת בראש כלומר המודעות שזו הישיבה/היציבה הנכונה.

BlackHat

New member
אבל זה גם בהחלט מחזק את

הגב החוליות שלי התחזקו כהוגן ואת זה אפשר להרגיש אני ממליץ לשבת ככה לאט לאט מתרגלים לדוגמא אני כבר מחזיק מעמד 4 שעות!!! לאט לאט אנשים חבר שלי מחזיק בסביבות ה6 שעות והמורה שלו יכולה גם 24 שעות ברצף אבל אצלהם כל החיים שלהם זה גב לדוגמא שהם מתכופפים להרים משהו זה לא פשוט הם צריכים להמשיך ליישר את הגב וזה כבר הולך ומעצבן אבל אלה אנשים שכל החיים שלהם דואגים לגב שלהם :) נו אנשים איך הולך במיוחד אתה עם ה4 דקות עבר כבר מספיק זמן כמה זמן עשיתה בכללי והאם אתה מרגיש כאבים?

מחזק ?!

כלומר תינוק בן 8 חודשים שיושב כך יום שלם, יש לו שרירי גב חזקים ?!

BlackHat

New member
הגב שלי התחזק

הגב של חבר שלי התחזק הגב של המדריכה שלו מאוד חזק מזה. זה אכן מחזק וכן תינוק בן 8 יחזק את עמוד השידרה שלו וייצב אותו טוב יותר.

איך אתה יודע שהוא התחזק

מה הכוונה בהתחזק - זוקפי הגב התחזקו ?! האם שריר הרחב גבי התחזק ?! זכור עבודה לאורך זמן פרושה סבולת !!!

למעלה