שיטת אלבאום

• פותח הנושא ALIO
  • פורסם בתאריך

ALIO

New member
שיטת אלבאום

במשך כחודש אני קוראת חומר באתר ואני עדיין לא החלטתי איזה איבחון יכול להתאים לבני , שמעתי על שיטת אלבאום והכיוון ניראה לי מתאים מכל הדברים שקראתי עד כה , האם מישהו התנסה ? כמה עולה איבחון כזה ? האם יש סיבסוד כלשהו ? אשמח לכל מידע בנושא . בתודה

zivadina

New member
אבחון וגישות טיפוליות שונות

לדעתי, צריך להפריד את הנושא הזה לשניים: א. אבחון ב. טיפול אבחון הפרעת קשב ורכוז מקצועי כדאי לעשות אצל רופא פסיכיאטר או נוירולוג או התפתחות הילד. כל האבחונים האחרים לא עונים על הרב-תחומיות של ההפרעה, שהיא ביסודה בעיה בתפקוד המוח ולכן בעייה רפואית. באשר לטיפול שיבוא בעקבות ההפרעה: אחרי שהאבחון עוזר לך למפות את התחומים החזקים והתחומים החלשים של ילדך, מומלץ לבחור בטיפול שיענה על אחד מן הצדדים החלשים שלו. לשם כך, כדאי ללמוד מהי התועלת של כל טיפול, ולא להתפתות לפרסומות שאומרות ש"הטיפול שלנו יפתור את כל הבעיות". כל גישה טיפולית עוזרת רק בתחום מסוים, וכדאי לבדוק מהו כדי לא לצפות ליותר מכך. בפורום שלנו היו דעות בעד ונגד "אלבאום", אבל המסקנה הסופית הייתה, שהצלחת הטיפול תלויה באכות האדם המטפל בילד.

ALIO

New member
תודה על תשובתך הכנה

אני ממש בתחילת דרכי ולא יודעת למי פונים , בעבר הבן שלי היה מטופל במכון להתפתחות הילד כתוצאה מבעיות תקשורת וכו...עברו הרבה שנים מאז . ההאם כשלב ראשון לפנות לרופא (משפחה ילדים )שמכיר את הילד להתייעץ איתו ואו לקבל הפניה להתפתחות הילד ? האם בגיל 9 וחצי הוא עדיין זכאי לבדיקה אבחנה באמצעות התפתחות הילד ?(קופת חולים מכבי ) ? אני די חוששת מסטיגמה של רופא פסיאטרי ? לאור מה שהיה כתוב בעיתון בשבוע שעבר ולכן חשתי לכיוון איבחון פרטי .

Kalusa

New member
מרפאת קשב וריכוז של מכבי מאחנת

ילדים עד גיל 12. יש בהרצליה ובתה"ש. אין לך מה לחשוש מסטיגמה. קודם כל את צריכה להיות חזקה והחלטית בדרך שלך וכמובן לא להיות בהכחשה (זה קודם כל). מניסיון, החברה מקבלת את מה ואיך שאנו משדרים. אני חושבת שזה לא סוף העולם ובמקרים מסוימים אף יכול להועיל (כן כן. אני רואה ב ADHD יתרון מה וחיוביות אצל ילדים ובהמשך אצל מבוגרים, הכול תלוי בנקודת ההשקפה שלנו). תהיי חזקה בהצלחה

אנחנו טיפלנו בשיטת אלבאום

כחמישה חודשים. המטפלת היתה מקסימה ועשתה איתו דברים מאד יפים. להגיד שעזר? ממש לא.

שבט

New member
מהתנסות אישית באלבאום

יש צורך בהמון המון התמדה בשל התרגול הרב שיש לעשות בבית, וכל התרגול מתבסס על תנועה. אז אם הילד לא מתחבר לתנועה ומתקשה בהתמדה צריך לקחת זאת בחשבון. לי אישית לא עזר. אבל את יודעת כל ילד/אדם הוא מקרה אחר ומתאימים לו דברים אחרים. אז אי אפשר לדעת.

למעלה