שיטת אלבאום, מי מכיר???

שיטת אלבאום, מי מכיר???

שמעתי על השיטה לאחרונה וזה נראה מענין. מי שמעונין מצורפים 2 קישורים

עטרה ב ט

New member
שני סיפורים שונים על שיטת אלבאום

ילד שהגיע אלי פעם לטיפול אחרי שנתיים באלבאום: הילד היה חלש מאוד ואינטלגנטי מאוד. ההורים סיפרו ששנה וחצי קרעו אותם בתרגילים של שעה ביום כדי לחזק את הילד ושזה מאוד מאוד עזר. אבל נמאס להם והילד קצת התחזק, אז הם העדיפו ריפוי בעיסוק. אצלי הם כמובן גם היו צריכים לעשות תרגילים, אבל הילד יותר נהנה מהתנועה והמשחקים ונהיה לו יותר קל. אני חושבת שהשילוב במקרה הזה היה מאוד טוב לו. ראיתי את האבחון שלהם שהילד בא אתו, וזה נשמע מאוד דומה למה שאנחנו עושות, מתייחסים פחות או יותר לאותם משתנים אבל נותנים להם משקל אחר. ויש להם גם קטע "רוחני" או "מיסטי" והם מדברים גם על אנרגיות וככה. חברה מאוד טובה שלי עשתה אצלם את כל הקורס של השלוש שנים פלוס סטאז´. אין לה השכלה פורמלית אחרת אבל היא עובדת שנים רבות עם אוטיסטים. היא טוענת שכל מה שהם עושים מאוד לא מקצועי ולא אחראי ולמעשה מאז שסיימה את חובותיה להם, עזבה אותם בשמחה וממשיכה לעבוד בשיטה שלה בלי קשר אליהם. לפי מה שהבנתי ההדגמה + הרצאה שהם עושים מאוד מרשימה.

ShirShir

New member
שיטת אלבאום..

[אני מכירה את השיטה מהצד של המטופל, ולא את הכשרת המטפלים, כפי שהזכירו כאן]. לדעתי גישת האבחון והטיפול באלבאום מעניינת ביותר. אני נוטה להסכים עם אופי השיטה. באבחון רואים באדם מס´ רבדים שונים אך משיקים, כלומר, מוצאים את החיבור וההשפעה של הרוח/נפש על הגוף ולהיפך. כך מוצאים פתרונות של עיסוי או כל טיפול פיזי אחר לבעיות למידה/קליטה/חשיבה קוגנטיבית.. או תרגול מחשבתי/הפעלת "תת מודע"/ מדיטציה כדי לפתור בעיות מוטוריות או מוגבלויות פיזיות שונות. בעידן החדש, של גילוי ופתיחות לשיטות חדשות לא קונבנציונליות, אני בהחלט תומכת בשיטה ורואה בה כשיטה נכונה ויעילה. אור ואהבה!

למעלה