שיטת אורח מארח

קיצו

New member
שיטת אורח מארח

שלום, אני סטודנט בשנה שנייה, רציתי לשאול אם תוכלו לעזור לי לעשות סדר עם שיטת "אורח מארח" אני יודע שמדובר בנקודת המקור ונקודת החיבור של שני מרידיאנים ליחסי יין- יאנג אבל אני לא מבין מה העיקרון, את מי דוקרים קודם, אצל מי העודף ואצל מי החוסר? קראתי ב- Giovanni -chanells- ולדעתי הוא אומר הפוך ממה שלמדנו בכיתה... תודה, תומר.

Guest Host Relationship

לרוב, נראה שהאיברי ה Yin נוטים להמצא בחסר ואיברי ה Yang בעודף. חוק אורח מארח אומר, שכאשר אנחנו מבחינים בחוסר איזון בתוך אלמנט מסויים, כאשר האיבר הייני בחסר והאיבר היאנגי בעודף, נדקור תחילה את נקודת ה Yuan [מקור] של המרידיאן הייני ולאחריה את נקודת ה Luo [חיבור] של המרידיאן היאנגי. הרעיון כאן הוא לפתוח תחילה את השער של המקום שבחסר ורק אז, להתחיל להעביר אליו אנרגיה מהמקום שבו יש עודף. את נקודת המקור של האיבר הייני נדקור בטכניקת חיזוק ואת נקודת החיבור של האיבר היאנגי נדקור בפיזור. מקווה שזה עזר וברוך הבא לפורום.
שירי.

ליטל122

New member
המארח פותח את ביתו לאורח

היי , גם אני סטודנטית וגם אצלנו בכיתה תמיד היה בילבול עד שמורה יקר שלנו נתן לנו את ההסבר הבא שאולי יעזור לך לזכור גם - המארח הוא נק' המקור -המקור כשמו כן הוא : הראשון ,ממנו הכל מתחיל , וכשחושבים על זה לפני שהאורח ניכנס לביתו של המארח ,המארח צריך להכין את ביתו ולפתוח בפניו את השער -לכן תמיד נדקור את המקור ראשון=המארח ... מקווה שעזרתי ולא בילבלתי יותר.

קיצו

New member
תודה רבה ושאלה נוספת

תודה על התשובות, האם תוכלו להגיד לי באילו מצבים נדקור את KID-4 ו BL-64 ב"אורח- מארח"? ג'ובאני רושם הצעה שאני ממש לא מבין אותה.

אני לא מומחה לרפואה סינית

אבל יכול להיות שהתכוונת לנקודת KID3 ו-BL58? הרי הכליות הם יין ושלפוחית השתן היא יאנג

Ki4 + UB64 בחוק אורח מארח.

מצב שבגינו נרצה לעשות זאת, כמעט שלא קיים. הכליות הן האיבר היחיד שכמעט שלא ימצא במצב של עודף. [למעט מספר מצבים חריגים ונדירים], לכן לא נרצה לשאוב מהכליות, שהן איבר המאכסן את התמציות הבסיסיות, את האנרגיה הראשונית, שעם השנים רק הולכת ומתכלה מכאן שנרצה לדאוג לשמר את האנרגיה של הכליות כמה שאפשר ולא לרוקן. מה שכן נראה פעמים רבות, זה שימוש בטכניקה בנקודת היואן של Ki והחיבור של UB. מקווה שעניתי לשאלתך. שירי.

למעלה