שיטות קטנות ונחמדות

שיטות קטנות ונחמדות

לפני כמה זמן מצאנו בחנות ספרים משומשים ספר משחק ישן, סטייל כישוף וכאלה, אבל מסוג מעניין במיוחד - העלילה שלו אמורה להתרחש בארץ התיכונה, במקביל לעלילת "שר הטבעות". מילא זה, אבל הספר מגיע גם עם מיני-שיטה שמבוססת על נק"נ וכשרונות (יש קומץ כשרונות שאפשר לשפר כל אחד בנקודה על כל 150 נק"נ) ואפילו עם טבלה כמיטב מסורת הMERP שמבית היוצר שלה הגיע הספר הזה - רק שכאן הטבלה היא קטנה ופשוטה - מפחיתים את תוסף ההגנה מתוסף ההתקפה, מקבלים מספר, ואז מגרילים (ע"י הצבעה אקראית על דף מספרים) מספר בין 2 ל12 (אפשר גם לגלגל שתי קוביות כנראה) ומסתכלים בתוצאה הרלוונטית למספר שהיה קודם - ותוצאה זו יכולה להיות נזק, עילפון או במקרה של גלגול ממוזל - מוות מיידי. השיטה הזו אמורה לאפשר לפתח את הדמות מבחינת נתונים בין הספרים השונים במשחק, וכנראה אפשר להשתמש בה גם כשיטה בפני עצמה. בעצם, לא כנראה - היא כמעט זהה לחלוטין לשיטת משחק בשם "שר הטבעות: משחק הרפתקה" שהייתה אמורה להיות MERP לייט לילדים צעירים ושחברת ICE הוציאה לאור מתישהו במחצית שנות התשעים בערכת קופסא עם כמה חוברות והמון מיניאטורות נייר לא קשורות לכלום. וזה מוביל אותי למחשבה הבאה. שיטת משחק מסחרית ממוצעת מבוססת על ספר של בין 120 ל300 עמודים, אבל פה ושם יש גם שיטות קטנות. אף אחת מהן לא ממש ריאליסטית, מסוגלת לעמוד בפני עצמה לאורך זמן או מספקת ריבוי אפשרויות, אבל בשביל מתחילים זה יכול להיות די נחמד. אילו שיטות קטנות ונחמדות כאלה אתם מכירים? זה לא כולל "ערכות התחלה" לשיטות מלאות, שבמידת-מה הקופסא האדומה של מו"ד שכמעט כל המבוגרים פה גדלו עליה משתייכת אליהן.

ogmios

New member
שתיים שנהניתי מהן

vs. Monsters של כריסטופר ריד הוא אחד מהנסיונות הראשונים לענות על אתגר ה-"24 Hours RPG". המשחק לוקח את השחקנים לאמריקה במאה התשע-עשרה, רק שכל האגדות אודות מכשפות, זאבי-אדם וערפדים אמיתיות לחלוטין. מעבר לכתיבה הנפלאה, החלק המעניין השיטה הוא המכניקה שלה, שלא מתבססת על קוביות, אלא על קלפי משחק רגילים (כמו אלה של סוליטר). Dyvil: First Edition הוא הניסיון של ג'ף גראב לעמוד באתגר קשה עוד יותר - לכתוב משחק תפקידים שלם, הכולל עולם מערכה ומכניקה, בשלושים דקות. התוצאה היא משחק שבו השחקנים יגלמו שדים בעולם שלאחר מלחמת גוג ומגוג. אלה החדשות הטובות. החדשות הרעות הן שהצד שלהם הפסיד. את שתי השיטות סקרתי בזמנו באורק, למי שמעוניין בתיאור מעמיק מעט יותר.

המממ, קלפים במקום קוביות

איכשהו, קשה לי עם הרעיון הזה. לא בגלל שזה רעיון רע, אלא סתם בגלל שמרנות מסויימת.

Serpent Axis

New member
אני חושב שככה זה עובד גם בDeadlands

שהיא דווקא לא שיטה קטנה, אבל אינה נפוצה לפחות כאן בארץ.

BluePrint

New member
יכול להיות שאני מבלבל עם...

ב-Deadlands משתמשים בקלפים, אבל אם אני זוכר נכון, רק לקסמים. בשאר המשחק משתמשים בקוביות המוכרות עם כל מגוון הצורות הגאומטריות. אבל יכול להיות שאני מבלבל עם Savage Worlds (ומתבלבל גם בשם השיטה), בה קלפים באים לידי שימוש כמעט עם כל גלגול קוביה. (עדיין, קוביות)

Serpent Axis

New member
יש בהחלט מצב

כבר שנים שלא קראתי את הספר, אבל הדמות שלי שם הייתה זו של אקדוחן והיא נוצרה בעזרת קלפים.

Be Holder

New member
קלפים?

שמעתי על קוביית ק30, ראיתי ק20 שמגיעה רק עד 10, ועוד דברים מוזרים, אבל קלפים?! כמה פשוט, ככה מקורי! הם נמצאים בכל בית והם זולים, מה שהופך משחקי תפקידים לדבר הרבה יותר זמין. חוץ מזה שזה מאוד מיוחד ומשעשע.

DDN

New member
ק20 שמגיעה רק עד 10. . . .אני זוכר דבר כזה

זו הייתה קנוניה של האורק לפני שנתיים, לא?

DDN

New member
לפני כמה אייקונים

אתם חילקתם מתנה לכתבים - סט קוביות. קוביות הק20 שלכם הגיעו עד 10. (אני הבנתי את זה אחרי 4 גלגולים שלא יצאו תוצאות מעל 10 בקוביה במשחק. תוצאות נמוכות שגרמו לי ולדמות שלי מפח נפש) אני מבין את הראש העברייני של יעל. היא תמיד עסוקה בלגייס כתבים לאורק. אז פיצחתי את זה: היא יצאה מתוך הנחה, שגם חברים של בעל הקוביות ישתמשו בהן, יצאו להם תוצאות נמוכות, והדמויות שלהם ימותו. השחקנים האלה, ילכו לכתוב על הדמויות שלהם, חווית המשחק והפרידה מהדמות לאורק. הכל ברור. . . ..

ogmios

New member
וואלה

מודה שלא שמתי לב למספור על ק20 שהייתה שם. אם הייתי יודע, הייתי מזהיר אותך מראש

למעלה