שיטות פיליפיניות

שיטות פיליפיניות

בראיון שנערך איתו, צבר ארם ציין את השיטות הפיליפיניות כזורמות, לא מרובעות, וקלות יחסית ללימוד. בהיותי בור מוחלט בנושא אשמח אם חברי הפורום ייפרטו מנסיונם בנושא זה ו\או יפנו אותי למקורות בנושא. אשמח אם הדגש יהיה על לחימה בידיים ריקות ופחות על לוחמת סכין שהבנתי שלוקחת חלק מרכזי באמנויות אלו. כמו כן, ציינו בבקשה שמות של מורים בארץ, רצוי באיזור תל אביב. תודה.
 

fa jing

New member
והנה.....

יובל נחמקין+ גיא רפאלי- המלמד ארניס ולפי הבנתי הסכין הינה חלק מרכזי מלימודיו, אבל יותר טוב שתשאל אותו. יובל....? אבי מוריה- מלמד סראדה אסקרימה שהינה גם אמנות לחימה פיליפינית שלה ולארניס הרבה מאוד מן המשותף, עפ"י מפגשי האחרון עם ארנסטו פרסאס הוא טוען כי למעט הבדלים שהוא ומשפחתו הוסיפו בארניס הכל הוא די זהה ורק השמות הם ההבדל מכיוון שבכל "אי" בפיליפינים, היה השם לשיטה שונה אם כי העקרונות ואופי התנועה היה דומה מאוד. כעת נשאר לי רק לפנות את הבמה לארניסדורים ולמורים. חנן
 
חנן צודק.

חוצמיזה: הלהב הוא אבן בוחן להבנן אומנויות הלחימה הפיליפיניות ג-ם ביד ריקה. קשה להסביר - קל להדגים. אגב: יש לנו ה-מ-ו-ן עבודת יד ריקה. פרטים נוספים באתרנו (הפורום מושבת זמנית, איתכם הסליחה). בברכה יובל.
 
למעלה