שיטות משחק מועדפות

hsotrt

New member
שיטות משחק מועדפות

אני כשחקן ומנחה מעדיף מאוד שיטו אימה אורבנית והומורסטי כגון: vampire weer-wolf (אייתי נכון?) פארנויה קריאתו של קטלהו וכו´ אז מה אתם אוהבים??

Sabre Runner

New member
איך זה פראנויה?

שמעתי שזה ענק. אפשר להמיר את זה למשחק TIC?

hsotrt

New member
אאאאאאאא...לא משנה בררתי...

אממממ...אני חושב שכן....למרות שאפשר לשחק בלי הכללים המשוגעים... אני מעדיף לשחק פארנויה בעולם בסגנון מרוצללים!

Sabre Runner

New member
אני אשמח אם תסביר לי יותר.

כי, בהתאם למה שדרגורן אמר, אני יודע מעט מאוד על המשחק.

דרגורן

New member
המשחק שאני מכיר הולך ככה:

מתי שהוא בעתיד, אחרי מלחמה שמשמידה את כל העולם, נשאר בונקר תת קרקעי עצום מימדים. הבונקר נקרא מתחם אלפא (אלפא קומפלקס) והוא נשלט ע"י מחשב גדול חכם וכל יודע. המחשב מייצר אנשים בשביל לעזור לו לתחזק את עצמו ולהגשים את היעדים שלו. עוד משהו שכדאי לדעת על המחשב, זה שהוא סובל מפחד תמידי מ"בוגדים, מוטנטים קומוניסטיים". השחקנים יושבים עם השה"מ ומגלגלים את הדמות שלהם רנדומלית. יש כמה תכונות (כוח, זריזות, כושר טכני, חוצפה ועוד) ובודקים האם לדמות יש כוחות מוטנטים (ואיזה), האם הדמות שייכת לאירגון חשאי (ואיזה) ועוד כמה זריקות סתם בשביל להלחיץ את השחקן
.... לכל שחקן יש 6 שיבוטים (Clones) כאשר נודעו מיקרים שהשיבוטים לא היו זהים למקור, או שפתאום מסתבר ש"אופס, מתו לך כמה שיבוטים בתהליך הייצור..." וכו´ השחקנים משחקים בתור Trouble Shooters והם צריכים לפתור בעיות שהמחשב לא מסוגל לפתור עם רובוטים פשוטים, והם מתחילים בדרגה שנקראת אינפרא-אדום. הדרגות מחולקות מאינפרא-אדום (שזה הכי נמוך) עד לאולטרא-סגול (הכי גבוה). המטרה של השחקנים זה להשאר בחיים (כל תדריך מתחיל במשפט הקבוע של המחשב: Your mission, if you choose not to be terminated is....) והם מוזמנים (ומעודדים) לעשות זאת על חשבון השחקנים האחרים
עכשיו בשביל לעשות את החיים מעניינים יותר, המחשב (בחוכמתו האינסופית) מלא בסתירות מעניינות לדוגמא בחלוקת ציוד נותנים לשחקן אקדח מדהים עם עשרים כפתורים, אז השחקן שואל בתמימות "מה הכפתורים האלה עושים?" ומקבל את התשובה "אזרח, המידע הזה הוא מעל לסיווג הביטחוני שלך! אם תשאל שאלה זאת בשנית, אנו נסיק מכך שאתה מרגל בוגד מוטנט קומוניסט ועל כן תומת מייד והשיבוט שלך יבוא להחליפך..." יש למשחק עוד עיוותים ושטויות כגון, אבל האם אתם באמת רוצים לדעת?

דרגורן

New member
תאמין או לא, It gets better....

בחוברת חוקים (שרק השה"מ קורא אותה!) ישנה הנחייה לזרוק קוביות סתם, לכתוב פתקים דבילים ולהביא אותם לאחד השחקנים בשביל שהשאר יחשדו בו ועוד.... לכל שחקן ב"חבורה" יש תפקיד: מפקד - המפקד הוא הנציג הישיר של המחשב ובתור שכזה כל פקודה שלא חייבים לבצע. כמובן שאם לא אומר שזה התפקיד הטוב ביותר (ועוד רגע תבינו למה!) קצין מוראל - אחראי על המוראל של הצוות, כשלצוות מוראל ירוד, לבוגדים המוטנטים הקומוניסטים קל יותר לשטוף לצוות את המוח ולהפוך אותם לבוגדים מוטנטים קומוניסטים. לקצין המוראל יש תיק עם "תרופות" שנודעו לגרום אושר לחברי הצוות שלדעתו נראים פחות מאושרים (תרופות הרגעה, גלולות הזייה ועוד). קצין המוראל יכול להחליט שהמפקד עצוב ולכן להזריק לו איזה סם שימחה שיגרום לו לראות פילים ירוקים (אבל הוא יהיה שמח...) קצין ציוד - אחראי על הציוד של החבורה, הוא קובע למי יהיה מה. לדוגמא: "המפקד! בוא נלך ימינה! אתה לא רוצה? טוב תביא לי רגע את האקדח שלך, אני צריך לבדוק האם הבוגדים מוטנטים קומוניסטים לא חיבלו בו או משהו, ואני חושב שהוא יהיה יעיל יותר בידיו של...." קצין צילום - קצין הצילום לובש קסדה עם מצלמה והוא מתעד את האירועים בשביל שהמחשב יוכל לנתח אותם מאוחר יותר.... (אני מקווה שאתם מבינים למה תוחלת החיים של קצין הצילום היא קצרה עד קצרה מאד, אם הוא לא מצליח לשכנע את הצוות שהצילום יעבור עריכה....) אז, איזה תפקיד אתם רוצים בקבוצה? וזה רק הופך טוב יותר ויותר...

אודין

New member
בואו ננסה את זה בפורום...

כמה מסורבל או מוזר שזה נראה, חייבים לנסות... זה נראה מגניב!!

דרגורן

New member
בפראנויה חייבים שה"מ....

הוא היחיד שיודע את החוקים... השחקנים לא יודעים האם הם צריכים תוצאה גבוהה או נמוכה בקוביות, לא יודעים מה התכונות שלם אומרות, ובקיצור יודעים מעט מאד...

BluePrint

New member
אבל אם חייבים שה"ם....

זה לא יעבוד בפורום. המשחק יהיה איטי ומעצבן.

ארגייל

New member
שה"מ פנוי

אם אתם כל כך צריכים שה"מ אז תכתוב אליי אני אשמח לעזור תמורת מספר מטבעות זהב...

yuyu yop

New member
מישהוא יכול להגיד לי מאיפה מורידים

את המשחק????????????

דרגורן

New member
להוריד אותו?

זה משחק שמשחקים עם "דף ועפרון" כלומר אפשר לרכוש את חוברת החוקים ומעבר לזה לא צריך יותר מדי....

hsotrt

New member
עזוב דרגו...אל הם הצעירים של היום!

רק משחקים בראש שלהם, אתה ואני, זקני השבט זוכרים עוד את הימים...(לא?) משחק P&P רגיל ופשוט אם סטיסטיקות וקוביות...אז...פעם... אבל פראנויה זה ענק! אפשר לעוות את זה למשחיק פורום אבל אז זה יאבד את כל הקטע של "פארנויה", את משמעות המילה! אתם מסכימים איתי??

דרגורן

New member
כן ולא ../images/Emo13.gif

השחקנים יכולים לשלוח אחד לשני הודעות במערכת של תפוז, ואז לכתוב תגובות בפורום כגון "אתה זוכר מה שלחתי לך?" וכו´ אבל האפקט של "השחקנים שאינם יודעים מה קורה מסביבם" קצת הולך לאיבוד בלי שה"מ...

hsotrt

New member
אממממממ...

אוליי תקפץ לך ארבע הודעות אחורה??? ז´יש! ובקשר טאלייך דרוגו...מה?????????

למעלה