שיטות לכתיבת תוים

Dajama

New member
שיטות לכתיבת תוים

אהלן אני חדש פה בתחום. נורא מעצבנת אותי השיטה של כתיבת התוים בקיובייס עם המלבנים המוזרים והאורגן ההפוך. איזה עוד שיטות יש לכתוב תוים? אם נגיד מחברים איזה אורגן או משהו מה צריך בשביל זה ואיך זה עובד (פשוט מנגנים והוא כותב בתוים את מה שאתה מנגן?)? תודה רבה

HeavenlyB

New member
כן, מקלדת שליטה

מאפשרת הקלטה של נגינה, והיא בעצם כותבת את התוים כמו הציור עם העכבר, רק בצורה הרבה יותר מוסיקלית ואנושית. יש אפשרות גם לכתוב תוים ע"י שימוש ב-Score Editor.

Dajama

New member
ועוד דבר

אפשר להשתמש סתם באורגן רגיל לחלוטין לצורך המטרה הזו? יש אולי דרך לחבר אותו למחשב?

HeavenlyB

New member
אם יש לאורגן יציאת מידי - כן

וכדי לחבר אותו למחשב, תצטרך ממשק מידי. שזה אומר - או כניסת ג'ויסטיק במחשב, ואז כבל מיוחד לזה. או קופסת מידי חיצונית שמתחברת ב-USB, או כרטיס קול שיש בו כניסת מידי רגילה.

Dajama

New member
אוקיי יש לי

יש לי יציאה וגם כניסת מידי באורגן, איך אני בודק אם יש לי כניסת מידי בכרטיס קול? לפי מה שהבנתי יש לי משהו די מעפן שקוראים לו SoundMax Integrated Digital Audio. בקיצור, איך עושים שתהיה לי אפשרות לכתוב תוים עם האורגן (לא להקליט באודיו אלא לכתוב תוים) בדרך הזולה ביותר? תודה!

HeavenlyB

New member
אם יש כניסת ג'ויסטיק, אז זו כניסה

שמשמשת גם ככניסת מידי. כל מה שצריך זה כבל מעביר בין מידי לג'ויסטיק שאפשר למצוא בחנויות מוסיקה. אם אין, אז יש צורך לקנות ממשק מידי - גם בחנויות מוסיקה.

Dajama

New member
כשאתה אומר ג'ויסטיק

אתה מתכוון לאלה של המשחקי מחשב? אני לא מכיר ג'ויסטיק אחר. איך בודקים אם יש כניסה כזאת או אין?

HeavenlyB

New member
כן. אלה של המשחקי מחשב

הכניסה דומה לזה של מדפסת, רק טיפה יותר קטה. אני לא זוכר כמה פינים. נדמה לי 13 או משהו באיזור הזה.

למעלה