שיטות לימוד...
שיטות לימוד...
שמתי לב ששיטות לימוד ו"טריקים" שאמורים לעזור לילדים ללמוד או לזכור דברים בחשבון ממש מזיקים לילדה... אני אתן דוגמאות. כשהייתה עוד בגן חובה היא למדה את משמעות הכפל ע"י כך ששמעה איך לימדתי את בן דודה הגדול והחלה לבקש תרגילי כפל. נתתי לה תרגילים והכי נהניתי לשמוע את ההסברים איך היא הצליחה לפתור אותם. אחרי זמן מסויים הזכרתי במקרה את השיטה שלי לפתרון של תרגילים עם הכפלה של תשע. מסתבר שזו הייתה טעות
השיטה נתקעה לה בראש ומאז היא התחילה לפתור לפי השיטה שלי ואז גם החלה לטעות... בכלל היה לי כל כך עצוב לראות שבמקום לחשוב ולהשתמש בראש המדהים שלה היא משתמשת בשיטה שלי... זה קרה גם עם תרגילי חיבור. חברה הגדולה ממנה בשנה (מכיתה ג') הראתה לה את השיטה שהם למדו לחיבור וחיסור אנכי. היא ראתה שבעזרת השיטה הזו זה הולך לה יותר מהר והתלהבה. נתתי לשתיהן תרגילים שונים והן מאוד נהנו. אבל אז כשנתתי להן תרגיל חיסור שיש בו שארית גם לאחדות גם לעשרות וגם למאות הן לא ממש ידעו מה לעשות עם זה. ומדובר על ילדה שכבר עושה תרגילים כאלו בראש למעלה משנה. אמרתי לה שתשכח מהשיטה שפשוט תפתור את התרגיל איך שבא לה... לקח לה המון זמן להשתחרר "מהשיטה" ופשוט לראות את השאלה כתרגיל חיסור רגיל... מאז אני מוצאת את עצמי יותר ויותר משתדלת "לא לגעת" גם אם היא שואלת אותי איך אני פתרתי אני ממש משתדלת לא להגיד. הפתרונות שלה כל כך הרבה יותר אלגנטיים...
שיטות לימוד...
שמתי לב ששיטות לימוד ו"טריקים" שאמורים לעזור לילדים ללמוד או לזכור דברים בחשבון ממש מזיקים לילדה... אני אתן דוגמאות. כשהייתה עוד בגן חובה היא למדה את משמעות הכפל ע"י כך ששמעה איך לימדתי את בן דודה הגדול והחלה לבקש תרגילי כפל. נתתי לה תרגילים והכי נהניתי לשמוע את ההסברים איך היא הצליחה לפתור אותם. אחרי זמן מסויים הזכרתי במקרה את השיטה שלי לפתרון של תרגילים עם הכפלה של תשע. מסתבר שזו הייתה טעות