שיטות לימוד

zimik

New member
גם לי

גם לי היתה בעיה כזו, במיוחד בבעיות. הייתי רגילה עוד מימי בית הספר לפתור כל שאלה עם X, אבל המורה הכריח אותי לנסות את הקטע של הצבה. בהתחלה שנאתי את זה, זה שיגע אותי לגמרי אבל הכרחתי את עצמי לפתור את כל שיעורי הבית ככה. בסוף זה נכנס לראש וזה הרבה יותר מועיל מאשר השיטות האחרות. כמובן שאם אתה באמצע מבחן והשאלה פשוט "צועקת" שכדאי לפתור אותה עם משתנים, אז כדאי לך לעשות את זה. אבל הרבה פעמים זה הרבה הרבה הרבה יותר פשוט עם הצבה, כי המשוואות יוצאות מסובכות מדי או עם שני מתשנים ואז זה גוזל לך המון זמן וגם מזמין טעויות חישוב. נסה ותראה שבסוף תתרגל לזה ואתה תעשה את זה בטבעיות. בהצלחה

T i p t i p o n

New member
גם לי קורה עכשיו תהליך דומה ..

העניין הוא שהמורה הסביר שהשיטה המועילה ביותר היא הצבה מלמדת. את השתמשת ברוב השאלות בהצבה כדרך ראשונה לפתרון השאלה (חוץ מהמשתנים ש"צעקו"), או שהשתמשת בהצבה מלמדת? ובכלל- איך הלך לך הפסיכומטרי? מה הטיפים העיקריים שאת יכולה לתת לי לגבי תשומת לב מירבית בקורס?

T i p t i p o n

New member
שיטות לימוד

לנו בקורס (יואל גבע) מדגישים כל פעם חזור והדגש את החשיבות של הצבת תשובות לפתרון והבנת השאלה. אולי אני לא הצלחתי "לתפוס" כל כך את הרעיון שבשיטה הזאת, אבל זה פשוט נראה לי בזבוז היסטרי של הזמן במבחן. מישהו חושב אחרת? אולי אתם יכולים לספר לי מנסיון אם זה באמת עובד בפועל?

zimik

New member
אז ככה

בבעיות מילוליות לאט לאט הצלחתי להיגמל מהשימוש במשתנים, למדתי את זה על בשרי בדרך הקשה, כאשר עשינו פרקים או סימולציות והייתי מתחילה לפתור את השאלה עם משתנים, מסתבכת בטירוף ורק אז מתחילה לפתור אותה עם הצבה- וכל זה בזבז לי המון זמן. לאט לאט הרגלתי את עצמי קודם כל לפתור בהצבה. דרך אגב, הכי כדאי להשתמש בהצבה כשמציבים את התוצאה שבתשובות- זה ממש מקל ומפשט את השאלה. לגבי הצבה מלמדת- אני מניחה (ותקן אותי אם אני טועה) שאתה מתכוון להצבה בחלק של השוואות כמותיות (הטבלה)-שם אתה מנסה להבין את מהות השאלה על יד הצבה ואז לפתור בדרך אחרת- דווקא בחלק הזה לא התלהבתי מלהציב כי זה יכול להיות מסוכן ולהרוס לך- תשתמש בזה רק אם אתה לא רואה שום דבר אחר. הכי טוב זה פשוט להתשמש בהגיון ולנסות להבין על מה נופלת וקמה השאלה (האם הסרטוט מדויק? האם יש נתונים חסרים? האם יש משהו שאינו חד משמעי? וכו') בעיקרון הגישה שלי בקורס היתה שאם השקעתי כל כך הרבה כסף, ואני עושה קורס- אז לעשות אותו כמו שצריך. עשיתי את כל שיעורי הבית (כולל ספרי החזרות), עשיתי אינסוף חזרות על המילים בעברית וקראתי ספר באנגלית (אמנם לא חצי שעה ביום- אבל קראתי). הייתי ממש ילדה טובה ועשיתי כל מה שהמורה אמר :)- והיו אצלנו הרבה אנשים שלא עשו שיעורים וכאלה- עשו טובה שהם באו לשיעור בכלל... העצה הכי חשובה שאני יכולה לתת לך היא שתשקיע בקריאת הספר באנגלית- במיוחד אם לא יצא לך לשפשף את האנגלית שלך בזמן האחרון- לי יש אנגלית ברמה גבוהה והצלחתי לשפר את קצב הקריאה- יתרון בפסיכו. חוץ מזה תעשה לך רשימה של כל המילים שמסומנות בכוכבית בספר אנגלית ושאתה לא יודע אותן, ועם הזמן תוסיף לרשימה הזו גם מילים לא מוכרות מהסימולציות שתעשה. יומיים- שלושה לפני המבחן תעבור על הרשימה הזו- כל המילים ללא יוצא מן הכלל שהיו במבחן הופיעו אצלי ברשימה הזו! כולל שאלה מס' 11 באוצר מילים שאמורה להיות קשה. אל תזלזל במילים בעברית- מאותה סיבה: כל המילים שהיו במבחן הופיעו בחוברת של יואל גבע. בכמותי זה פשוט לתרגל ולתרגל עד שזה יוצא מכל החורים. תעשה כמה שיותר תרגולים כך שכל סוגי התרגילים והטריקים יהיו מוכרים לך ותפגוש את כל סוגי השאלות. תעשה את כל הפרקים בכמותי מהאוגדן של המרכז הארצי- גם את הפרקים שלא אמרו לך לעשות. זהו- בערך... זה בעיקר קטע של לשבת על התחת ולתרגל ולשנן בלי סוף- אבל זה משתלם. בעיקרון הלך לי במבחן לא רע- האנגלית והמילולי היו נחמדים מאוד (שוב, בעיקר בגלל האוצר מילים שהיה מוכר לי מהקורס- גם בעברית וגם באנגלית) הכמותי לא היה משהו- אם דפדפת פה בטח ראית שכולם מדברים על מדרגות המס- זו היתה טבלה ממש מגעילה וגם שאר השאלות לא היו מציאה... אבל לא לשכוח שהמבחן יחסי... ועכשיו מחכים לתשובות
מקווה שעזרתי ושיהיה בהצלחה

T i p t i p o n

New member
את ממש צודקת..

היום היה לי בוחן בכיתה וממש וחוויתי על בשרי את מה שציינת.. הבעיה שלפעמים ההצבה מסבכת את השאלה, במיוחד במקרים שבהם צריך "להמציא" מספרים להצבה בשביל שיתאימו לתשובה (כאלה שלא מצויים בשאלות). החשש העיקרי שלי זה שאני אתחיל להציב ובסוף אגלה שזה קשה/בלתי אפשרי לפתור בדרך הזאת ורק אז אני אתחיל עם משתנים ואגלה שסתם בזבזתי זמן. ד"א- מה נותנים לפתור בקורס מהאוגדן?

zimik

New member
אין מה לעשות

זה לא מדע מדויק- האם להשתמש בהצבה או במשתנים. עם הזמן אתה תראה שאתה כבר תצבור מספיק נסיון כדי להחליט בתחילת השאלה באיזו שיטה להשתמש. בינתיים, תנסה את השיטה ש"קופצת" לך ראשונה לראש. מהאוגדן פותרים בערך 4 בחינות, זה משאיר לך כמה פרקים כמותיים שלא תצטרך לעשות- עצתי לך היא כן לפתור אותם ואפילו אם תמצא עוד פרקים באינטרנט (אפילו שזה לא כל כך נוח לפתור מבחן כזה במחשב) אז תפתור גם אותם.

תומר שי

New member
בטח הצבה

זה מצחיק אבל זה גם אפשר לדעת בלי קורס ביואל גבע. להציב תשובות. לדעתי יש תרגילים שעדיף לפתור ולא ללכת בהצבה. אם נתקעים אז כמובן שהצבה זו הדרך לנחש תשובה

למעלה