שיטות לחימה "קשות"

• פותח הנושא ik5
  • פורסם בתאריך

ik5

New member
שיטות לחימה "קשות"

ישנם שיטות לחימה שונות, אשר דורשות מהמתאמן בהם לבוא במגע פיזי מול מתאמן אחר, במטרה להקשיח אותו. אני די קיצוני בדעה ששיטות כאלו לא רק שלא מועילות הן מזיקות וחוץ מאשר התחושה שאתה יכול להיות בלתי פגיע ע"י פגיעה קיימת בגוף שיטות אלו לא נותנות כלום. הסיבות לכך שאני נגד שיטות כאלו הן: 1. הגוף זוכר אל מכה הכי קטנה שהוא אי פעם קיבל, ומה שלא מגיע עכשיו יגיע יותר מאוחר לפעמים ללא הבנה של הגורם האמיתי לפגיעה. פגשתי אנשים אשר התאמנו הרבה שנים בפגיעות האלו והיום בגיל מבוגר יותר (45-55 וגם יותר למעלה) מצטערים על זה, להרבה מהם יש פרקינסון, מחלות ניווניות שונות של השרירים, חוסר בסידן תמידי בעצמות, כאלו אשר "חיסנו" את היידים ע"י מתן אגרופים, חלקם לא יכולים לסגור את היד כמו שצריך וקשה להם להזיז אותה. פגיעה בעצבים. ובמילים אחרות הגוף לא נועד להתמודד עם טראומה אשר שיטה כזאת גורמת לו. 2. כאשר אתה פוצע את עצמך כל הזמן באימון, כאשר חס וחלילה יהיה צורך אמיתי להשתמש בשיטה שלמדת, או שתהיה פצוע מידי, או שתיזהר מאוד על פציעה קלה שיש לך. וואן דם בסרטים שלו יודע להתמודד מצויין עם שבירת צלעות ואגרופים שהיו צריכים לשבור לו את הגולגולת, אבל במציאות ולא בעולם הסרטים הדברים קצת שונים. 3. אף אחד הוא בלתי מנוצח. לרוב מי שלומד את השיטות ה"קשות" יותר לומד להשקיע הרבה כוח במה שהוא עושה. אבל בפיסיקה יש 2 כללים שמאוד ברורים ונכונים: א. כוח = מסה בריבוע !! ז"א שאם אני והיריב מולי משקיעים אותה כמות אנרגייה התוצאה יכולה פיזית לגרום לפיצוץ (לא מה שאנחנו מכירים מפיגועים, אבל זה על אותו העיקרון). ב. על כל כוח יש כוח יותר גבוהה. אפשר לקחת למשל זרם חשמלי, ככול שהמתח גבוהה יותר ככה הזרם יהיה מהיר יותר. ואם אני עובד עם X מתח בצד אחד ומהצד השני אני משתמש ב 2X מתח, אז ה X הבודד מתבטל ונשאר מהצד השני X. ועדיין העוצמה של הצד השני תזרום, בעוד שהצד הנגדי לא יתקיים בכלל. 4. מאז שאני נפצעתי בצורה כזאת שאני תמיד אסבול מזה, אני רואה את הדברים קצת אחרת... זה לא שווה את זה ! 5. נפצעתי פעם באימון, הייתי צריך (כמו כולם) לבצע "קפיצה" שנותנת 2 ברכיות לראש. הביצוע היה מצויין, אבל היה כתם זעה קטן על המזרון וכאשר נחתתי לא נחתתי טוב על הרגל בגלל הכתם, ולפי דברי הרופא היה צריך להוסיף עוד כמה גרמים של משקל בשביל שאני אשבור את הקרסול. אני הייתי מושבת עם הרגל הזאת במשך חודשיים !!! חודש שלם לא יכולתי בכלל לדרוך על הרגל ובחודש השני יכולתי רק עם נגיעות קלות מאוד לגעת.. ורק בסיום החודש יכולתי לשים עוד משקל על הרגל. לא מומלץ לאף אחד להגיע למצב כזה. 6. בתור אחד שיש לו חברים שמתאמנים בשיטות כאלו, אני רואה עליהם את הסבל של המכות והם כל הזמן משכנעים את עצמם שזה יועיל להם. פעם אחת אחרי אימון כזה, ניסו לתקוף משהו (בשביל לגנוב ממנו את הכסף) והוא לא היה מסוגל להגיב מרוב כאב, ואם אנחנו לא היינו רואים את זה, הוא היה במקרה הטוב עובר ניתוח להוציא סכין מהבטן, ובמקרה הרע הוא היה משנה כתובת לצמיטוט... למרות שיש פה כמה חברים בפורום, אשר נפגעו ממה שכתבתי על דעתי על השיטות האלו, אני חושב שזה חשוב לציין את הדברים. אשמח גם לקבל תגובות מכל סוג שהוא לגבי מה שכתבתי.

chim chim

New member
קצת דיוק

יצאת בהכללה גורפת מדי. אישית שמעתי על אגרוף תאילנדי דברים כאלו שבגיל קצת מבוגר הגוף מעניש אותם על מה שעוללו לו. לחטוף מכות סבירות וקצת פחות סבירות (בניגוד לשיטות קלות שבקושי חוטפים) יכול לחזק אותך גם לטווח הארוך ככה שלא מכל מכה שתחטוף תתקפל. דא עקא שאומנויות רכות מדי לא תמיד יעילות ברחוב.(לרוב הם יעילות בטווח הרחוק) המסקנה שלי:ללכת בדרך האמצע.משהוא שישלב את שניהם ככה שתהנה משתי העולמות. בקשר לסעיף 5 לימדו אותך ליפול אולי בגלל שלא למדו אותך ליפול זה קרה? חוץ מזה שבגלל זה עובדים על מזרונים ואפילו אם אתה נופל זה לא נורא אפילו אם יש זיעה(ואצלנו יש אחד שמכין לנו בריכה מהזיעה שלו) דרך אגב מה אתה לומד?

amir_aikido

New member
מסכים עם המסקנה, לא עם הנימוקים

בזמן שאני די מסכים עם המסקנה שלך, לפחות בכל הנוגע אלי אישית. אני מוצא המון כשלים בנימוקים, ובכלל לא משוכנע שהמסקנה הזו נכונה לכולם ותמיד. ראשית - את כל סעיף 3 שלך תמחק, ואני באמת ממליץ שלפני שתנסה לתת דוגמאות מעולם הפיזיקה תלמד פיזיקה שוב: כוח איננו מסה בריבוע (למען האמת, אינני מכיר אף חישוב פיזיקלי שמתמש בגודל מסה בריבוע). והניסוח עם מתח וזרם הוא כזה שאני מעדיף שלא לנסות אפילו למצוא בו את כל השגיאות. שנית - דווקא דוגמת הפציעה שלך איננה רלבנטית, תיארת פציעה שקרתה במהלך אימון טכני, ולא במהלך אימון חישול. אני מכיר לא מעט אנשים שנפצעו גם מאימון באמנויות לחימה רכות. כולל שבירת עצמות (אצבע, עצם בריח וכו') יציאת עצמות מהמקום, נקעים והכל. פציעות קורות בכל פעילות גופנית ויש סיכון גדול יותר באמנויות לחימה, וזה נכון גם לאמנויות הרכות. שלישית, מה ההבדל בין הסברים 2 ו 6
ובנוסף, יש גם נזקים מצטברים מאימונים באמנויות הרכות, גם שם אדם צריך לדעת לשמור על עצמו. רביעית, אני לא מכיר מחקרים רפואיים שתומכים בטענה ההחלטית: "הגוף זוכר אל מכה הכי קטנה שהוא אי פעם קיבל, ומה שלא מגיע עכשיו יגיע יותר מאוחר". למרות כל הנ"ל אני מסכים איתך שהגישה של חישול הגוף היא גישה מאוד בעייתית, בפרט כאשר רוצים ללמד כל אדם, כולל אנשים פחות מוצקים, לא מתאימים את האימון לאדם באופן פרטני ומעודדים כיסוח יתר. ואלו תופעות שבוודאי אינן נדירות בארצנו. אמיר

זה תלוי מאוד במורה וידעתו

תראה אני לא מזמן היה במכון הכושר שלי ליד הבית מורה שהיה אלוף הארץ הטרי בגו גיטסו של קלארק. הוא מאוד צעיר בן 22 אין לו נסיון בלימוד בכלל. כמובן שיש לו הסמכה והכל אבל הוא מעיד על כך שאין לו עדיין נסיון. הוא לוחם גדול ולא מורה טוב כל כך למה? כי הרגל שלו הלכה הקרסול שלו מעוות כל יום חמישי יש לו נקעים ככה הוא מעיד על עצמו. כל פעם החניכים שלו היו נפצעים כי לא הייתה לו בטיחות והוא היה עושה כיסוחים. הקבוצה התרוקנה ובעל המכון שפשט את הרגל לא הבין כלום. האמת לא היה לו שמץ של מושג במיקצוענות לבחור מורים בכל אספקט של חדר כושר. מה שבסוף קרה זה שאותו מורה הודח לא על ידי בעל המכון אלא על ידי ראשי ההתאחדות שלו. אני בעברי הרחוק מאוד כשעוד התאמנתי אצל דניס וזה היה לפני שנים רבות זוכר שלא החמצתי אימון וזאת גם שיטה חזקה עם דגש של גו גיטסו. מה זה מלד אותנו שהמקצועיות של המורה היא החשובה מכל. אני חייב פה דווקא להחמיא לאיש שאני אף פעם לא פחדתי מאיש חוץ מאחד שבילדותי פחדתי בסדנאות שהיו זה רוני קלוגר. תראה איש כבר בגיל 65 נכון סלבו? רוני חזק מאוד הוא מומחה לאומנויות לחימה לא רק לקראטה הרבה אנשים מצויינים גדלו אצלו. בדיוק אתמול נתקלתי בשיעור קיקבוקס אירובי שלמד או אימץ דברים של רוני כמו הרמת מישקולות זה לא היה הנפה ודחיקה אלא משקוליות קטנות ובכל הזויות והשרירים וזו עבודה כואבת וחזקה שראיתי פעם אצל רוני. והוא חזק יותר ובריא מתמיד. עם תראה את גדולי השיאנים כמו קלוגר הנובר גליסקו סקורניק וכו אלו אנשים שהגיעו לגיל המכובד ואין אליהם שחיקה והם מאומניות חזקות.

higashionna

New member
הכל נכון ואני רוצה להוסיף ש

בתחרויות שמתקיימות באמנויות לחימה מסויימות שבשמם אני לא אנקוב, שני היריבים קורעים זה את זה לגזרים, דבר שלא בריא לא לגוף ולא לנפש.

אגב שיטות להוסיף

כיובל החביב אירח אותי לשיעור ארניס ואני ארשם לזה שיגיע יום שישי בעזרת השם פחדתי מאוד מהאומנות הזו אנשי הפורום שראו ארניס יודעים אולי למה אני מתכוון לדעתי אין דבר כזה אומנות חזקה הסבר הכי פשוט וקצר אני ממהר אז אני אחסוך במילים כמו בפירסומת אני מפגש פורום רואה ארניס+נינגיצו מצבר ארם רואה אנשי אייקודו מיתר אחים קראוזה(מקווה היגוי נכון) רואה את אילן. רואה את שמעון ישראל מרוח סופה שיטה מאוד דומה לאייקידו שונה בקונספט הופך שיטה לשונה תהומית מאייקידו יותר אלימה בוא נגיד. לפי סנסאיי שמעון יריב זז בום בום נכה. לפי אייקידו אוו אוו מתמוטט מתעלף צבר וסלבו בהדגמה מסכן סלבו צבר אני נגד ניר בעבודה בזוגות מסכן אני צבר לא מצליח לגעת בניר. אני רואה ארניס שבוע אחרי ארניס או אה וואי וואי אוץ אאוץ כתאור כללי של מי שיתקוף איש ארניס איפה מחלקת טיפול נמרץ ומחלקת שיקום. זה למה אני חושב שאין דבר כזה שיטות חזקות

chim chim

New member
הערה/תוספת

לידיעתך בכדורגל יש הרבה יותר פציעות מאומנויות לחימה.

למעלה