שיטות טיפול

ענתנוי

New member
שיטות טיפול

אני חוזרת מדי פעם על הנושא הזה כי יש כל הזמן הורים חדשים, יותר ויותר היסטריים - ואם מישהו מתחיל לשקול ברצינות את לובאס הפסיכופת כנראה שהגיעו מים עד נפש....

בני אדם משתמשים בשלוש סגנונות תקשורת עיקריים: מעשית, רגשית ונפשית.

תקשורת מעשית: תקשורת שמובילה לשינוי בהתנהגות. הגישה הרפואית מכירה רק בקיומה של התקשורת הזו ומכאן נגזרות כל השיטות שמבוססות על פרסים ועונשים: ABA, כדורים פסיכיאטריים, אישפוז בכפייה ושוקים חשמליים....
אלו"ט, כיום, דוגלת בגישה הביו-רפואית ולכן כל העצות שתקבלו מהכיוון הזה הן התנהגותיות.

תקשורת רגשית: תקשורת שמיועדת לשיתוף במידע או חוויה. הפסיכולוגיה מכירה בקיומו של רגש ומציעה שיטות טיפול מתאימות כמו משחק, תרפיה באמנות או פעילות משותפת כזו או אחרת. נשים משתמשות בתקשורת כזו יותר מגברים וכיום רוב האנשים כבר מבינים שנשים לא נחותות או פגומות ביחס לגברים. המטפלים מכירים (לפעמים) גם בקיומה של תקשורת רגשית לא-מילולית אבל היא נחשבת עדיין נחותה וראויה לטיפול ותיקון.

תקשורת נפשית: הפילוסופיה מכירה בקיומה של הנפש, אבל החברה ה"נורמלית" לא מכירה בקיומה של הפילוסופיה. "נפש" היא רצון חופשי, אמונה ומשמעות ואנשים שמשתמשים בעיקר בסגנון התקשורת הזה מאובחנים כאוטיסטים. שיטת הטיפול המתאימה חייבת, לכן, להתבסס על תקשורת כזו ומכיון שרוב האנשים לא מכירים, לא מבינים ולא יודעים שיש להם או נפש או מה בדיוק עושים איתה - אני לא יכולה להסביר לכם איך עושים את זה במילים אלא רק בהתנסות מעשית.

ברגע שתבינו שיש לכם נפש - תגלו שגם לילדים שלכם יש נפש. ברגע שתתחילו להשתמש בתקשורת נפשית - תגלו שאין חומות שמפרידות ביניכם לבין הילדים שלכם ותוכלו להבין מה הם באמת רוצים או צריכים ותוכלו לטפל בבעיות בהתאם..

ברגע שמקבלי ההחלטות יגלו שיש להם נפש - תוכלו למצוא גם מסגרות חינוך אנושיות ותבינו שאוטיסטים הם חלק בלתי נפרד מהחברה ולא חולים שצריך לטפל בהם או לאשפז אותם ב"בית לחיים" או מוסד פסיכיאטרי.....

arana1

New member
אנסה להוסיף עוד כמה הרהורים לקוו המחשבה הזה

"נפש",תהיה זאת אשר תהיה,זהות ,נשמה,לא חשוב מה,היא מה שוקשר התנהגות לרגש,ומעניק תפישה יחודית וחד פעמית שרק דרכה אפשר להשתלב בכלל בצורה מאוזנת מוסרית ויצירתית

את העובדה הזאת זוכה להכחשה והתעלמות מוחלטת בפסיכולוגיה בכלל ובגישות המבוססות על "ניתוח התנהגות" בפרט
כי הסביבה רוצה קודם כל לראות ילד שמתנהג כמו כולם,כמו שנתפש לה סביר,הקשר בין התנהלות ההשיגרה לעומק הנשמה נחשב כפילוסופיה ולכן כדבר שאין לו שום משמעות או ישום פרקטי,דבר שכל ערכו בהיותו הרהור מנותק מהקיום היומיומי
אלא שאוטיסטים הם מוזרים ולא נראים כמו בני אדם בדיוק בגלל שאצלם ה"פילוסופי" הוא הכי קונקרטי(זה הרי ניכר לחלוטין מכל מה שהם אומרים ומאיך שהם מתנהגים אבל מי בכלל טורח להקשיב,בוודאי שלא החוקרים ולא המטפלים)

המקום שבו הרופא אומר "הנה סוף סוף הוא נראה כמו בן אדם" זה המקום שבו מתחיל רצח עם
כי המכשול הכי גדול בגישה לאוטיסטים מצוי בעוינות ובחרדה האינטסטנקטיבית ששונותם מעוררת בסביבה
בדיוק בגלל שהמוחשי למופשט ,הפילוסופי והקונקרטי,הרגע והנצח,מחוברים אצלם בצורה כל כך חיונית אז שונותם כל כך מטרידה ומערערת
יש הרבה אנשים שונים,אלא שמשונותם אפשר להתעלם,פשוט מפלים נגדם ורודפים אותם ושוללים את זכותם לחיים,זה נורמלי,זה חלק מהסדר החברתי המקודש
אלא שמשונותם של האוטיסטים
בדיוק בגלל החיבור הרצוף של ההתנהגותי והיומיומי והצר לעמוק ולרחב אי אפשר להתעלם
היא עצם בגרון
אז נכנסים בהם אינטנסיבית
מגיל קטן
וילד שמוצבות לפני 2 אפשרויות
או חוסר קבלה ודחיה מצד הקרובים לו ביותר או קבלה ושמחה מצידם
יבחר תמיד באפשרות השנייה
ובוודאי שהוא יבחר בה כשהוא נתון לשטיפת מח ברמה שהייתה מעוררת קנאה בשליטים של צפון קוריאה

הבעיות צצות כשהילד מתבגר
כי אז האותות שהוא מקבל מעצמיותו,מהנפש שלו,מתחזקים,ובגלל שהושתלה בו זהות מדומה ,שסותרת את האותות האלה,הוא חווה קונפליקטים מחרידים בעוצמתם
מה שמוביל לשלל תופעת שעדיף לחסוך אותם מההורים כרגע

ולא
צביעת שער וציפורניים זה לא מה שגורמים לאדם אמיתי להרגיש כמו בן אדם
יש גבול לשטחיות
אפילו לשטחיות של מנתחי התנהגות
כי מעבר לגבול מסויים זה כבר מתחיל להיות רוע מסוכן ומסכן חיים

בדיוק הדברים שהופכים את האוטיסטים לכל כך מוזרים וקשים לעיכול לסביבה הם גם מה שהכי מופלא ומדהים בהם
כל מה שמתבקש מהסביבה זה לעשות את הדבר הכי קשה בשבילה
להשקיע באמת
לא באין סוף שעות של טיפולים ושיטות ובירוקרטיות והסדרים ואבחונים
אלא לקחת צעד אחד אחורה
לבחון את הסיבה לתחושה המוזרה שהקיום האוטיסטי מעורר בה
וזה גם מאוד משתלם ומאוד מתגמל למי שינסה לעשות את זה
זה גם הרבה יותר זול
ואנושי
ומוסרי
ואוהב
ושמח
ויצירתי
ומשמעותי

dina199

New member
להורים חדשים לילדים קטנים אומרים מייד אחרי

קבלת האבחנה: 'למה לא באתם קודם' (כשבד"כ קודם אמרו 'אמא היסטרית
) , 'צריך לטפלהצורה האיטנסיבית הגדולה ביותר' , 'המוח מתפתח בגל צעיר לכן חלון הזדמנוות עלול להסגר', ושיא השיאים: 'אם תעשו כל זה, אפשר לצאת מזה' (ז"א הפרס הגדול - הילד לא יהי אוטיסט. אז מה הפלא שאנשים מגיעים אפילו לאתר של לובאס (שאת שמו לו אזכיר יותר) ולמכונים אחרים.

וברגע שכתבת 'ולא חולים שצריך לטפל בהם' , יחשבו שזאת המלצה לוותר על הכל ולא לעשות כלום.
גם עלי חושבים כך כשאני אומרת 'ללמד בצורה מתאימה' ולא 'לטפל. ברגע שלא משתמשית במילת פלא 'לטפל' חושבים שההמלצה היא להרים ידיים.

יש ללמוד את ועם, ביחד

ויש לטפל.
בילדים שלנו אנחנו מטפלים כהורים.
ילדי הקשת לא זקוקים לטיפול שונה.
רק להכרה שתבנה ע"י ללמוד אותם ואתם, ביחד, ללא תחושת נעלות.
האם אנחנו מסוגלים לזה ?

הטיפול הטוב ביותר

לטפל בהם זה אנחנו ההורים,
אין טיפול טוב יותר מזה..
אני כותבת מנוקדת מבט אישית שלי אחרי גידול של
בת על הספקטרום במשך 16 שנים, הטיפול הטוב ביותר תמיד היה
הטיפול שלי האם ושל האב מתוך ההכרות עם הנפש שלה שהכרנו את הנפש שלה ידענו מה הצרכים שלה..
נ.ב אחרי גלי סדרות בתקשורת שיש מעט בנו על הספקטרום מהיום אני מדגישה את המילה בת על הספקטרום!!

dina199

New member
טיפול בילד זה טיפול בילד.

כל הורה חייב לטפל בילד שלו עד שיגדל.
ועדיין אומרים למשל 'ללמד את הילד לאכול לבד' ולא 'לטפל בילד כדי שיוכל לבד'
אני מדברת על 'שיטות טיפול' שמפעילים 'אנשי מקצוע' שלמעשה כל מטרתם זה ללמד אותו כל מני דברים

אז נחדד את זה

יש אנשי מקצוע שמלמדים ויש אנשי מקצוע שמאלפים,
ובמקרה האישי שלי הלימוד הטוב ביותר הגיע מההורים ושהיה צריך ללכת להיעזר באיש מקצוע
שבחרנו באיש מקצוע מלמד זו הייתה תוספת שעזרה שהלכתנו לאיש מקצוע מאלף זה גרע..

אחרי סידרת הכתובות

שגורמים להורים אחרי אבחון להיות הסטריים המצב רק הולך ומחמיר
כנגד כתבות כאלו אנחנו חייבים לצאת למחות!!
זו הדרך היחידה להביא למודעות של הורים חדשים את האמת ..

נכון שאומרים

אבל אני אומרת שצריך להביא את הכוס המלאה גם אם רוצים להביא למודעות, שמביאים את חצי הכוס היא לא מושלמת..
ואפילו יכולה לפגוע..
במיוחד בקטע של הבנות על הספקטרום

ענתנוי

New member
וזה לא משמעותי?

אם אין חילוף חומרים - מתים. זה נשמע לי מאד משמעותי...

חוץ מזה: כתבת הודעה - מרצונך החופשי, בחרת להגיב להודעה שלי כי היא הייתה משמעותית עבורך וגם התשובה שלך היא לא סתם ג'יבריש מבחינתי, ואתה מבטא את האמונה שלך ביחס למציאות.

להגיד שהמושגים האלו הם אשליה זה כמו אדם שיושב על כיסא וטוען שאין כיסא - אין לנו אפשרות להתבטא בלי להשתמש במושגים הלא-קיימים האלו.

אבל זו סתם פילוסופיה ומה שבאמת מטריד אותי זו המשמעות של הטענות האלו בפועל. ראיתי היום במקרה איזה קטע מה"פלפלים" שכולל סרטון וידאו של ילד עם כל מיני הסברים מקובלים כמו "תנועה חזרתית", "גרייה חושית" וכ"ו.
כשמדברים על התנהגות של אדם במונחים כאלו, כאילו אין להתנהגות הזו שום משמעות, מוחקים את האנושיות שלו ויש לזה השפעה חמורה מאד על חייו ותפקודו של אותו אדם שנחשב בעיני כולם ל"חסר משמעות".....

ומי שמחפש קצת דוגמאות לזוועות האלו צריך רק לחזור לכתבות מערוץ 10 ולראות איך י"ור אלו"ט (או תואר אחר, לא כל כך שמתי לב) מדבר על הבן שלו בנוכחותו כאילו הוא אוויר, ולא צריך להיות גאון בשביל לראות את החיוך העצוב של הבן ה"חסר".

למעלה