שיטות טיפול בתזונה

שיטות טיפול בתזונה

מתנצל על הבורות אבל רציתי לשאול אילו שיטות תזונה / טיפול בתזונה קיימות כיום. אני זקוק לבחור בשיטת טיפול תזונתי (בינתיים אני עם נטורופותיה אבל לא בטוח שאמשיך עם זה). בימים האחרונים שמעתי על אינספור שיטות תזונה ואני מבולבל: אן ויגמור, הגיינה טבעית, תזונה לפי רפואה סינית, תזונה יוגית, תזונה קלינית ועוד ועוד מן הסתם אני לא רוצה לנסות את כולן לפני שאבחר ואני בטוח שיש עוד המון שיטות. החשיבות של התזונה אצלי היא עצומה ולפני שאני "מתמסר" לשיטה אני חייב לוודא שלפחות "על הנייר" היא מתאימה לי (עקב מחלה). יש אולי אתר שמרכז את כל שיטות הטיפול התזונתי, סוקר אותן ומספק מידע למי שרוצה לבחור ? חשוב לי גם בשיטה שיהיה בסיס מדעי (לפחות במידה מסויימת) על מנת שאהיה בטוח שהשיטה מוכרת ולא תגרום לי נזק וגם שרופאי יגלו הבנה.

מאיר72

New member
רק על הרפואה הסינית ידעתי לדבר

התזונה עפ"י הרפואה הסינית היא חלק ממנה ולכן היא מותאמת באופן ספציפי לאדם עפ"י הבעיה (או הבעיות) ממנה הוא סובל, כמו כן התזונה מותאמת עפ"י עונות השנה (מן הסתם האוכל בחורף אמור לחמם את הגוף ובקיץ לקרר אותו). התזונה עפ"י הרפואה הסינית לא קיצונית ולא דורשת דברים מרחקי לכת (למרות שבמידה ויש בעיה חמורה יתכן וכן תדרש לכמה שינוים פחות נעימים), היא דורשת (כמו שאר השיטות מן הסתם), לאכול בשקט וברוגע, ללעוס היטב, לאכול בשעות קבועות ולא לאכול מאוחר בלילה. לשיטה זו אין בסיס מדעי, אבל יש מליראדי סינים לאורך השלושת אלפים שנה אחרונות (ועוד כ 1.3 מליארד סינים שחיים כך), ולכן אני חושב שזו הוכחה מספיק טובה למרות שהיא לא מדעית. רפואה שלמה.

harduf9

New member
מנסיוני

אין שיטה שמתאימה לכולם, אני למדתי נטורפתיה ורפואה סינית ובדרך התוודעתי לעוד כמה שיטות כגון מקרוביוטיקה, טבעונות, הפרדת פחמימות מחלבונים, תזונה לפי סוג הדם ועוד. בסופו של דבר, הגעתי למסקנה שאין תזונה אחת נכונה לכולם, ישנם כמה כללים בסיסיים שאני מוכן להכיל על כולם כגון המנעות ממוצרי חלב אלא אם אתה עגל, אי אכילת פחמימות בערב ולהפסיק לאכול מוקדם. אבל לגבי סוגי המזונות מדובר בהתאמה אישית לחלוטין. מה שכן, מעל 50% מהתזונה צריכה להתבסס על מזון מהצומח (ירקות, פירות, קטניות, דגנים). אם אתה רוצה לבחור תזונה, אינני ממליץ על אתר שמסכם אלא על קריאה מעמיקה על כל שיטה ועל רובן יש ספרים. יותר טוב לגשת למטפל שכבר עשה את העבודה הזו ויש לו ידע נוסף. בריאות שלמה גיא הרדוף

hal767

New member
תזונה טבעונית ע"פ עקרונות ה"היגיינה הטבעית"

היא השיטה שאני בחרתי כדרך הנכונה לבריאות טבעית. גישה מדעית ומנוסה זו פותחה דווקא ע"י חוקרים ורופאים מהאסכולה הקונבנציונאלית, שביססו אותה על ידע מדעי וניסיון מוכח, תוך שבועטים בחלקים גדולים מתוך הרפואה הקונבנציונאלית, אליה הם הישתייכו. מאחר והאדם הינו חיה צמחונית, תזונה צמחונית נכונה היא דרכו להיזון. השיטה מתאימה לכולם, אלא שיש להתאימה לכל אחד ואחד ע"פ מצבו. כלומר, להתאים את העקרונות לפרט. תזונה זאת היא חלק חשוב מדרך הריפוי הטבעוני, הן לבעיות הגוף והן לבעיות הנפש. מי שאינו מבצע את הדרך ומעוניין לנסותה, טוב יעשה אם יבצע את השינויים בהדרגה, ובהכוונה של איש מקצוע. אין גישה דתית של הכל או לא כלום, ע"פ המנטליות של השיטה, וככל שמבצעים יותר חלקים ממנה, זה יותר טוב. הקישור הבא הוא של מאמר שלי, המתמצת במשהו את עקרונות התזונה הצמחונית הנכונה http://brieut.goop.co.il/Web/SiteHomePage.aspx?PageType=0&ItemID=39140

למעלה