שיטה חדשה חסרת מאמץ

LucidGuess

New member
שיטה חדשה חסרת מאמץ

מישהו בקבוצת דיון באנגלית - "alt.dreams.lucid" שלח שיטה שנשמעת ממש מעניינת ליצירת חלום צלול והוא אומר שהיא עבדה לו כבר כמה פעמים רצופות מצויין, והיא שיטה ללא מאמץ. היא מבוססת על ווילד והוא קורא לה "שיטת העפעפים", תקראו - 1. התעורר אחרי 5-6 שעות שינה ותישאר ער 10 שניות לכל היותר לפני שתחזור שוב לישון ( כלומר להתעורר ומיד לחזור לישון ). 2. בזמן שאתה נירדם, במקום לדמיין את עצמך באיזה מקום עושה משהו, פשוט שכב במיטה והרדם בזמן שאתה מביט דרך העפעפים הסגורים שלך כאילו שהם לא קיימים, "הבט החוצה" דרך העפעפים כאילו שהם שקופים או לא קיימים או כאילו עיניך פקוחות, אתה רואה את מה שבאמת נמצא מולך או משהו אחר שבא לך לדוגמה שולחן כתיבה, טלוויזיה, אופניים, או משהו אחר. 3. עכשיו מה שיקרה זה שפתאום באמת תוכל לראות את זה בצורה ברורה לגמרי, תוכל להזיז את הגוף החלומי שלך, לקום מהמיטה ולהנות מחלום צלול! המפתח בשיטה הזאת הוא להשתמש בדמיון שלך כדי לראות החוצה דרך עיניך הסגורות, כאילו שהן בעצם פתוחות או שעפעפי עיניך שקופים, זו לא שיטה של לדמיין את עצמך במקום אחר עושה משהו! סוף השיטה. -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- לי זו נראית שיטה מאד נחמדה ואני אנסה אותה 3-2 לילות כדי להחליט. לדעתי הזמן הכי טוב לנסות אותה הוא ב 5:00 בבוקר אחרי 5-6 שעות שינה, כי זו שעה שיותר קל להרדם בה אחרי התעוררות, כי עדיין חושך בחוץ והכל שקט. מקווה שעוד מישהו חוץ ממני ינסה את זה
נ.ב - הבחור שכתב את השיטה אומר שהוא אפילו לא כותב יומן חלומות ולא עושה בדיקות מציאות והיו לו כבר כמה לילות רצופים חלומות צלולים עם השיטה הזאת! Thanks man Lucid

LucidGuess

New member
תודה, והנה השיטה המקורית באנגלית

למי שמעוניין אני מעתיק לכאן את ההודעה המקורית של אותו בחור -
From: Thomas ([email protected] Subject: Eyelids technique - new effortless technique Newsgroups: alt.dreams.lucid Hi there! I have by coincedence and some inspiration from Zin and a guy at another board + my own experiences some years ago come across a new technique, that requires nearly zero effort! Too hard to believe? Try it! 1. Wake up in the middle of the night - only to stay awake for max. 10 sec. before returning to sleep. In other words: When you wake up, go back to sleep at once without getting up. 2. While falling asleep - which should be rather quick because you have been awake only a few seconds - USE YOUR IMAGINATION. (Zin once recommended to imaging doing an activity, like running. I once recommended imagining a kinesthetic activity, like skating and flying. And this all works. Perhaps it works imagining ANYTHING. But the activity-thing in first-person (associated) is very good). But another little "trick" works for me even better! The *eyelids*-"thing"...here it comes: Instead of imagining you are someplace and doing something, just lay in your bed and fall asleep, while SEEING OUT THROUGH YOUR CLOSED EYELIDS - OF COURSE IN YOUR IMAGINATION...after all your eyes are closed, right (so it can only be in your imagination). See out through your closed eyelids in your imagination as if your eyelids were invisible to your eyes...or as if your eyes in fact were open. You ´seeing´ what is really there in front of you, or you ´seeing´ something else is irrelevant. For instance: In front of you could be a TV, but you could as well ´see´ a painting, a bike or anything else. 3. Now, what happens is, that suddenly you can in fact see, and you can move your DREAMBODY, get out the bed and enjoy a lucid dream! So the key to this technique is to USE YOUR IMAGINATION to see out through your closed eyelids, as if you had open eyes or your eyelids were invisible to your eyes. It is *NOT* to imagining you being somewhere else and doing something. I haven´t even written dream journal (I do think about what I dreamed during the night when I awake though, I just don´t write it down). I don´t even do reality checks. I only do this technique, and SO FAR it has worked 3 out of 4 nights. The one night it didn´t work, I couldn´t remember if I at all woke up, so I could try the technique. Regards, Thomas​

tahel

New member
נשמע מעניין...

אני אנסה היום אם לא יתחשק לי וווילד.

LucidGuess

New member
זו דרך אחרת לעשות ווילד, קלה יותר

אולי, אבל רק אחרי כמה נסיונות יהיה אפשר לדעת באמת. Lucid

fcfighter

New member
אם כבר אז מיילד...

כי זה בא מתוך זיכרון, ז"א אתה מנסה ליצור תמונה ולהפוך אותה למוחשית, צר לי לאכזב אותך אבל מה שרשמת זה מיילד... ואי אפשר "לראות דרך העפעפיים" אפשר לדמיין שאתה רואה משהו וזה מיילד

LucidGuess

New member
צר לי לאכזב אותך

צר לי לאכזב אותך אבל זה בכל זאת ווילד, כל שיטה שאתה שומר בה על מודעות עצמית מלאה עד הכניסה לחלום הצלול, בלי שום נתק במחשבה, נחשבת לווילד, גם בשיטות ווילד נעזרים בדמיון כדי להיכנס לחלום הצלול לדוגמה לדמיין את עצמך עושה פעולה כמו ריצה או טיסה מהירה או סיחרור במקום, אילו רק שיטות שעוזרות לעשות ווילד ולהיכנס לחלום צלול, בגלל זה ווילד הוא ראשי תיבות של "יצירת חלום צלול מתוך עירנות", כלומר אתה עדיין בעירנות, ומתוך העירנות ניכנס ישירות לחלום צלול. מילד לעומת זה אומר "יצירת חלום צלול מתוך זיכרון" והכוונה היא שאתה נירדם ומאבד את המודעות העצמית, ואז מתוך הזיכרון שלך אתה מתחיל לחלום שוב את החלום שדמיינת לעצמך לפני שנירדמת. זה נקרא זה מילד - נתק במחשבה, הרדמות, ואז שוב התעוררות בתוך חלום וחזרה של קו המחשבה. Lucid

הממ

נשמע מבטיח?!

too good to be true kinda thingy​
אני חושב שאני גם אנסה. זה נשמע מעניין.. בסה"כ שינוי קל בגישה..

Chav

New member
נשמע אחלה

ניסיתי את כמה פעמים הלילה. ואני חושב שפשוט לא זרמתי עם זה נכון, כי פעם אחת הכסא שלי (בדימיון) התחיל להחליף צבעים ולהראות יותר ברור אבל הפסקתי את זה כי חשבתי שצריך שכל החדר יהיה ככה. אבל זאת נשמעת כמו אחלה שיטה, אני אמשיך לנסות אותה.

LucidGuess

New member
לי ממש לא הלך איתה...

גיליתי שזה לא כל כך קל לדמיין שרואים משהו דרך העפעפים הסגורים, ניסיתי לדמיין בהתחלה את השולחן כתיבה שלי ליד המיטה אבל לא הלך טוב כי שכבתי על הגב וזה לא נראה הגיוני, אז ניסיתי לדמיין שאני רואה את הפינה של התיקרה מעלי, וגם לא כל כך הלך לי... Lucid

בניגוד אליך

לא ניסיתי להתעורר אחרי 5-6 שעות כי הייתי צריך את שעות השינה היום בלילה אבל אמרתי אני "אתאמן" על לחשוב שהעפפיים שלי שקופים וכד.. אז נשכבתי על הגב וניסיתי לדמיין שאני רואה תמונה מולי בזמן שהעפעפיים שלי בעצם לא שם
אחרי זמן לא רב נראה לי שנרדמתי אבל! אז קרה הבלתי יאמן.. עכשיו פה אני עדיין לא בטוח אם זה היה באמת חצלול או שרק חלמתי שאני בחצלול.. העובדה שבחלק מהזמן שהייתי מודע שמעתי זימזומים באזניים! אולי מוכיחה שזה באמת היה חצלול.. בכל מקרה באמצע איזה חלום על זה שאני ועוד קבוצה של אנשים סגורים בבית כי יש איזה יצורים שמאיימים על האזור או משהו כזה סגרנו את כל החלונות טוב טוב ונעלנו את הדלת ואז פתאום חשבתי שאולי זה חלום.. לא יודע למה היה שם ארגז באמצע החדר והיה כתוב עליו משהו.. הסתכלתי.. הסטתי את המבט והסתכלתי שוב והכתובת השתנתה!! עכשיו הייתי בטוח.. התחלתי לצעוק הגבר צלילות הכי חזר שיכולתי ואז חשבתי לעצמי שזה נורא טיפשי בעצם כי היו איתי עוד אנשים בחדר.. כל הזמן חשבתי לא לשכוח שזה חלום.. כדי שאני אשאר מודע אז עשיתי עוד שתי בדיקות על הטקסט שהיה כתוב על הקופסא והוא עדיין השתנה בכל פעם אז הייתי בטוח אז אמרתי לאנשים בחדר שזה חלום.. הם לא ממש הבינו מה אני רוצה מהם אז עזבתי את זה וניסיתי לעוף (פשוט קפצתי באוויר וציפיתי להשאר באוויר) ולא הצלחתי.. אז הרגשתי את הזמזומים באזניים.. והייתה מין הרגשה מוזרה פיזית בגוף שאני לא ממש יכול להסביר כאילו הרגשה של מודעות כזאת.. ומאז אני זוכר חלקים.. ניסיתי ליצור משהו ביד.. קראתי בקול שמשהו יופיע ואני זוכר שהסתכלתי על יד ימין והיו לי שש אצבעות לסירוגין!
והיד הייתה כמו גומי.. וזה לא עבד לא הצלחתי ליצור כלום.. אז אני זוכר שניסיתי להגיד לעצמי משהו כמו כשאני אסתובב אני אהיה במקום אחר.. ומפה אני כבר לא זוכר מה קרה
בינתיים החצלול הכי משמעותי שלי (בהנחה שזה באמת היה חצלול) ושאחריו המשכתי לישון! ולא התעוררתי.. ואפילו חלמתי חלום אחר שאני זוכר אח"כ.

LucidGuess

New member
ואוו כיף לך!!

אני בטוח שאם היית מנסה את השיטה אחרי 5-6 שעות שינה כמו בהוראות אז היה הולך לך הרבה יותר טוב וגם היית מתעורר בסיום החלום הצלול מיד עם סיומו והיית זוכר אותו מצויין! בכל מקרה זה בהחלט נשמע לי כמו חלום צלול אמיתי! ואוו!! Lucid

L i z a r d

New member
תנסה ככה:

כשתסגור את העיניים אתה תראה קודם כל חושך, כמובן (עד כמה אפל זה תלוי ברמת החושך, אבל בשעה 5:00 יהיה אפל למדי). השינוי המחשבתי שתפעיל הוא להאמין שאתה מביט אל חלל שחור. אחרי זמן מה שתדמיין ותרגיש שאתה באמת מביט אל תוך החשכה יהיה כבר יותר קל לדמיין חפצים אחרים. אפשר לנסות לדוגמה לדמיין שהחלל החשוך מואר ואתה רואה את מה שיש שם.... יכול שאפילו לא יהיה צורך להתחיל לדמות דברים אחרים, יתכן שהכניסה לחלום כבר תתרחש קודם. אבל זה תלוי בכמה דברים אחרים...

LucidGuess

New member
תודה!

האמת שניסיתי את זה כשהלכתי לישון בערב, וראיתי שזה קשה לי לדמיין, אני אנסה את מה שאמרת. אני חייב לציין שממש מפתיע אותי לראות באיזו אדישות אתה מדבר על החלומות הצלולים שלך, לפי מה שקראתי יש לך חלומות צלולים ברמות צלילות ממש גבוהות והם גם מאד ארוכים, אבל אתה מספר עליהם בכזו אדישות... בלי טיפה של התלהבות... כאילו זה... סתם מהו רגיל כזה ולא חוויה... אבל שיהיה לך לבריאות כנראה שיש לך כל כך הרבה שאתה יכול להיות אדיש, אולי גם אני יגיע לרמה כזאת של חלומות צלולים מתישהו. Lucid

L i z a r d

New member
בבקשה ../images/Emo13.gif ו....

לקום בבוקר לבית ספר זה לא מלהיב נכון? בדרך כלל. אבל אם תטוס במטוס קל ואחר כך תעשה באנג´י ותרחף עם גלשן אוויר (אין לי מושג אם זה אפשרי אבל לא משנה) ובסופו של דבר תנחת לתוך המים (בלי כרישים
)... נראה שזה יהיה מלהיב
אז כן, יש חלומות שמאוד מאוד מלהיבים אותי, זה בדיוק כמו החיים. אם ידעתי שזה חלום ועשיתי כך וכך בגלל זה, בדרך כלל זה לא ירגש אותי במיוחד. אבל חלומות מיוחדים לא נגמרים לעולם.... זה כמו חוויות החיים, תמיד יש דברים חדשים לגלות ולחקור.

LucidGuess

New member
Thanks

אבל בכל זאת, לדעתי רק להיות בתוך חלום צלול עם רמת צלילות גבוהה, שהכל לגמרי מציאותי ואתה יכול לעשות מה שבא לך, אפילו סתם לטייל על חוף היד או לשבת ולישתות מריטני, רק זה דבר שממש מלהיב אותי, בשבילי כל חצלול הוא סיבה למסיבה בלי קשר למה שאני עושה בו!
Lucid

KEiN

New member
וואי זו נשמעת כמו שיטה מעולה!

רק מלדמיין אותה חיצללתי!

למעלה