שיח עגבניות

dorit73

New member
שיח עגבניות

אנחנו מגדלים שיח עגבניות, שתוך חודשיים צמח בצורה מרשימה. התחיל להפריח פרחים, אבל פרי אינו נראה באופק. השאלה היא תוך כמה זמן מהפריחה מתחילים לצאת הפירות. אצלינו כרגע חורף (אוסטרליה). מצטערת אם השאלה נשמעת טריוויאלית, אבל אנחנו ממש חדשים בענייני צמחים. תודה למשיבים.

avi5199

New member
די מהר אם העונה מתאימה ויש האבקה ע"י דבורים וכ"ד.

אני לא מצליח בכלל עם העגבניות , אצלנו יש הרבה מזיקים, הצמח אמנם מגיע למצב שהוא נותן פרי, אבל מתנוון ומת מרוב כנימות פטריות וירוסים ....
אני לא מוכן לרסס בכימיקלים את הגינה, ולכן מוותר על התענוג של גידול עגבניות.

omernaharan

New member
ניעור הצמח.... כן - ניעור

עגבניה בעצם יכולה לחנוט פרי גם ללא מאביקים:
פשוט לנער עת הצמח (ניתן גם באגרסיביות) או רק את הגבעולים נושאי הפרחים פעם-פעמיים ביום וצריכה להתקבל חנטה.
בחברות הזרעים עושים זאת עם מפוח-עלים, איתו פשוט נושפים ומרעידים את הצמחים.

מיכי 10

Member
סליחה שאני מתפרצת לשרשור, אבל זה נשמע מעניין. ומה קורה

כתוצאה מהניעור או ההרעדה? האבקה מתפזרת ועוברת מפרח לפרח, ואז זה כאילו מחליף את החרקים שעוברים מפרח לפרח?
עד כמה שזכור לי מלפני הרבה שנים, בקיבוץ, היו אנשי המטעים מטפלים בעזרת מכחולים בפרחים של עצי התמר. אז אולי אפשר לעשות כך גם לפרחי העגבניות?

omernaharan

New member
צמח העגבנייה מפרה את עצמו

העגבנייה מפרה את עצמה! זאת אומרת שאבקה מן האבקנים שנופלת על הצלקת של אותו הפרח, יכולה להפרות אותו - יתקבל פרי.
בתמר יש צמחים נקביים (רוב העצים במטע) וצמחים זכריים מפרים השתולים במטע בתצורות כאלה ואחרות על מנת להביא להאבקה מלאה של הצמחים נושאי הפרי.
אז כפי שאמרתי קודם - גם ניעור של צמחי העגבניה לא יביא להעברת אבקה בין צמחים שכנים = הפרח מפרה אך ורק את עצמו. ניתן כמובן להעביר אבקה באופן מלאכותי עם מכחול ואף עושים זאת לצרכי הכלאות (בשיטות טיפה אחרות...)

מיכי 10

Member
לא ידעתי את כל הסיפור המעניין הזה על העגבנייה, ושמחתי

ללמוד אותו. תודה, עומר

ההסבר על הפריית התמרים נכון בעקרון אבל , במטע מסחרי אין

הפריה עצמית. יש דילול אבקה זכרית,יש האבקה ידנית בעזרת מפוחים מסוגים שונים, יש האבקה בעזרת מטוסים הכל עפ"י התנאים

dorit73

New member
כנראה שהיה שווה לשאול

כי היום הבחנו בעגבנייה ירוקה ובינונית בחלק התחתי של השיח.

למעלה