שיח לגדר חיה

goldflower

New member
שיח לגדר חיה

אני צריך עצה לגבי איזה סוג של שיח יתאים למטרה שלי: גדר באורך 40 מטר ובגובה 3 מטר, אני מחפש שיח עמיד מאד שהעומק הכולל שלו (אחרי גזימה) יהיה 30-40 ס"מ. יש קיר רגיל לאורך הגדר ואני רוצה "לצפות" את הקיר בשיח דקורטיבי.

reuven4u

New member
אצלנו הוא לא פורח...

בחלקים ששמש לא מגיע, אז כדי לבדוק אם יש שמש על הקיר בחורף...

לארי

New member
../images/Emo187.gif שיח לגדר חיה:

הייתי ממליץ לך (במידה ואתה הולך על האורנית הלוהבת) לשלב עוד סוג של שיח או מטפס משום שהאורנית פורחת בכתום עז, אך רק בחורף. בשאר העונות היא לא נראית משהו,בלשון המעטה. אפשר לשלב אלמון הודי שפורח בקיץ (הפוך מהאורנית) או סוג של אוג שניתן לגיזום ועיצוב והינו רב-שנתי.

שימו לב

כל מה שהזכרתים כאן אינם שיחים אלא מטפסים. לגבי שיחים המגוון ע נ ק. דוגמאות לשיחים שמתאימים לקריטריונים - גובה, סמיכות ואפשרות גיזום: אוג (חרוק או מסולסל או גלאוקה) סולנום רנטנוטי אכמנה סמיטי אשחר רחב עלים בוגונווילאה היביסקוס - סיני או סורי או מאוריציוס המליה הרדוף טברמונטנה טקומית הכף פיקוסים - בינימיני, תילאנדי, הוואי, גולדן. צסטרום קלותמנוס שעיר קליסטמון - מינים גבוהים בלבד גרבילאות - כנ"ל שיח אברהם - מצוי, תלתני אדום או מגוון ועוד. לפנות למשתלה נכונה - גדולה ושמתמחה בגינון - יגור, גבעת ברנר, וונדי, נווה ירק, כל גן, קל שתיל, גצלר, בן עזר וכו וכו.

portman2

New member
פיקוס

היי לאחר מ"ס ניסיונות אז המליץ בחום על פיקוס דניאלי .מאוד יפה מאוד עמיד וגודל מהר מאוד.וניתן ליגזום אותו לפי הצרכים האישיים שלך . תנסה לא תיתאכזב

פיקוס דניאל

ולא פיקוס דניאלי. הוא דומה מאוד לפיקוס בנימין, רק שהעלים הרבה יותר כהים, הוא יותר קומפקטי (צפוף עלווה) ועדין. אבל בעיקרון , מאוד דומה.

מוטי בר

New member
היתי הולך על מטפסים פורחים בלבד כמו

יסמינים לסוגיהם, אנטיגונים, אלמון הודי, קלירודנדרונים שונים, יערות לסוגיהן ועוד. רובם רגישים לקרה מלבד היסמינים ולכן חשוב גם לדעת באיזה אזור מדובר.

אור רון

New member
מזכיר לי...

שהיו לי שני שתילים של יערה שסתם שמתי באדמה, והם גדלו מהר מאוד, יחסית, קיבלו נפח יפה (אני לא סידרתי אותם, אבל אני בטוחה שעם קצת גיזום מדי פעם ניתן לשוות להם צורה יפה), הם ירוקים כל השנה, ופריחה בגוונים של לבן וצהוב עם ריח משגע, ואם אינני טועה - לתקופות ארוכות של פריחה. אמרתי "היו" כי בשלב מסויים איבדתי שליטה, וכאמור - לא חשבתי הרבה לפני ששתלתי אותם. אבל אם הייתי יודעת ומתכננת מראש - הם לבטח עדיין היו מייפים את גינתי. לא מספיק מתמצאת בשיחים - אבל מנסיוני היערה היא נפלאה.

למעלה