שיח החרשים

arana1

New member
זכותך לזהות את הסיבות להיותך קורבן עם לקותך

בדיוק כמו שזכותי לזהות את הסיבות האלה עם גורמים אחרים
עובדה ששנינו מזהים שאוטיסטים נמצאים בצד הקורבני ולכן תמוהה בעיני טענתך שאני מייצג ומדבר רק בשם עצמי
המודעות שאני מנסה לעורר לא שונה מזו שאתה מכריז עליה
לדעתי אם היית מנסה לאמץ גישה מעט עניינית יותר לא היית נכשל כל הזמן בסתירות כל כך בולטות

ואם היית מפסיק להעליב ולנתח את אישיותי

אולי היית מוצא דיון עינייני, כנראה שזאת דרישה מוגזמת ממך.אבל יש כאלה שמעדיפים שוב ושוב להתעלם ממציאות מורכבת

arana1

New member
אין כאן שום ניתוח או העלבה

בדיוק להפך
קבלה שלמה של הדרך שבה אתה מגדיר את עצמך
קבלה שגם לא נכנסת למניעיך לעשות כך

ההתייחסות היא רק למה שכתבת כאן ובדיוק כלשון הודעתך
כתבת שגם אתה היית קורבן אבל לדעת זה נבע מלקותך
בסופו של דבר מתברר ששנינו מסכימים שבמקרים רבים מהממוצע אוטיסטים מוצאים את עצמם בצד של הקורבן
דבר שיצאת מגדרך על מנת להכחיש
ואז לאשר(זה שאתה מונה סיבות אחרות לא משנה שאין במה שאתה כותב שום סתירה למה שכתבתי)

קשה מאוד לקיים דיון ענייני כשאנשים מביעים דעות ממניעים לא ענייניים
גם בגלל שזה גורם בדיוק למה שמשתקף ביותר מדי תגובות כמו שלך
סתירה עצמית

בשביל להתמודד עם מציאות מורכבת חשוב מאוד לפחות לנסות להימנע מסתירות עצמיות כל כך בוטות

אתה צודק שקשה לדון עם אנשים שלא מדברים לעניין

ושמסיתים נושא בכל פעם מחדש על פי מה שנוח להם.
ותודה שוב על המחמאה המוסתרת שלך. אבל כדאי שתיישם על עצמך את המשפט האחרון.

arana1

New member
ותגובה עניינית ?

שתתייחס ממש לתוכן התגובות ולא לאישיותי ?
טוב
אולי בפעם הבאה
פחחחח.....

ךלמה? לאוסף ההשמצות שלך?

שוב לתת לך הזדמנות להשמיץ ולתקוף אותי במסווה של "ביקורת עינייית" שלא קשורה לכלום חוץ מהתפיסות שלך...?
פעם אולי גררת אותי למשחקים הללו, אבל אתה באמת לא ראוי לדיון.
הרי כולם כמעט כבר הבינו שאין קשר בין מה שאתה כותב לנושא.
פרט אולי לכנופיה שלך.

randy1982

New member
התשובות לשאלותיך

א. כן, הפקתי תועלת.
ב. לא בדיוק מהנה, אבל זה טבעי. דיונים מהותיים זה לא סוכריה על מקל.
ג. בהחלט לא. גם לא רואה שום סיבה לכך ולא משנה מה תוכן השירשורים.
באופן כללי לא רואה הצדקה למחיקות כל עוד לא היה שימוש בשפה גסה וירידה לפסים אישיים.

אם עצוב לך לראות את זה יש שיטה מעולה לחסוך מעצמך עצב: פשוט תדלג עליהם.

shapira6

New member
מסכימה עם כל מילה

מה זה מפריע לך, בעצם?

אם נושא השרשור לא מעניין אותך - אל תגיב בו.

גם אם תוקפים אותך אישית - אז מה?!

זה אנשים שאתה במילא לא מכיר. אז הם כותבים ששיטת החינוך שלך לא טובה, אז מה?

אתה מספיק בטוח בעצמך, אני בטוחה, כך שאתה לא צריך אישור מאנשים שאתה לא מכיר.

אז אם הנושא לא מעניין אותך - אתה לא חייב לכתוב בו.

אם השרשור מתפתח ויש אנשים שכותבים בו - סימן שיש לו זכות קיום, כי זכות הקיום היא אם יש בו עניין.

dina199

New member
תשובות :

א. כן . יש אנשים שהפיקו תועלת . אני יודעת כי הם כותבים את זה , אבל בעיקר במסרים.
אני אישית רואה תועלת בעצם הדיון.

ב. אף אחד לא חייב לקרוא את השרשורים. ברור שרואים אותם, אבל אין שום הכרח להיכנס אליהם אם לא רוצים. גם אין שום הכרח לקרוא את כל השרשור. ומאחר ולא כל דבר בחיים הוא הנאה (לדעתי את זה אומרים לכל התלמידים , גם לנ"טים וגם לא"סים
) אין שום צורך להפיק הנאה מקריאת השרשורים. מספיק שמישהו יתחיל לחשוב על כל מני דברים בעקבות הקריאה

ג. הם לא יימחקו כי לפי תקנון אין שום סיבה למחוק אותם.

אני גןם לא קוראת לזה שיח חרשים , אבל זו דעתי בלבד כפי שכתוב בחתימה שלי

dina199

New member
תוספת לסעיף ב'

כשעניתי על סעיף ב' בתגובה הקודמת שלי לא לי ידעת שתהיה דוגמה מיידית
. כבר בדף הפורום הנוכחי כתוב שצריך להסביר לילדים שלא הכל הנאה בחיים . אז אם מסבירים את זה לילדים, זה תקף גם למבוגרים.

Navva

New member
אני אתחיל מסעיף ג'

בתור אחת משתיים שהרשות למחוק הודעות נמצאת בידה למחוק הודעות, אין לי כוונה למחוק את השרשורים הנ"ל.

העיניין הוא שנושאים טעונים הופכים לשרשורי ענק. אם אני נזכרת אחורה, בכל תקופה יש את "הנושא החם" שלה. פעם זו היתה דיטה נטולת גלוטן וקזאין, הפעם איזו טיפולים תרופתיים.

לא יודעת אם עמדתו של משהו שונתה, אבל הנושא הוצף. אני משתמשת במושג הוצף דווקא בהקשר חיוב, של יצא אור. וניתן היה ללמוד על העמדות השונות של המשתתפים השונים, מה עומד מאחריהן, ולפמעים גם ללמוד דברים חדשים.

היו פה ושם התנסחויות, שאם הן היו עדינות יותר אז היה קל יותר.
מה שלהערכתי מפריע /מרגיז אנשים, אילו התנצחיות פינג-פונג בין שנים שלושה אנשים, לפעמים יכול להגיע לאורך של כ-10 הודעות.

אבא לשני ילדים על הספקטרום האוטיסטי

כשאתה מדבר על שיח החירשים אני מניחה שאתה מדבר על תגובות
של אוטיסטים מבוגרים שמגיבים כאן
ובכן,
כשאתה כותב ועונה לעצמך האם יש מישהו שסבור שהוא הפיק תועלת...
האם מישהו נהנה מלראות או לקרוא...
האם יש למישהו התנגדות שהם יימחקו...
ועונה בלאו מוחלט הרי אתה אומר לשני ילדיך שעל הספקטרום האוטיסטי - לא
ילדיך, שביום מן הימים יגדלו ואולי גם יכתבו בפורום זה או אחר
ויביעו דברים דומים ואנשים אחרים בדומה לך יפרסמו הודעה דומה...
איך הם ירגישו? איך תרגיש אתה בתור אב?

ועתה, לשאלותיך
א. כן
ב. כן
ג. כן

כן מהרבה סיבות. אחת מהן החשובה שבהן היא עבור כל הילדים
שהיום לא יכולים להשמיע את קולם ולא יכולים לספר את מהותם
לכל הילדים האלה שיגדלו יום אחד ויידעו שהיו כאן אנשים יקרים שניסו לדבר אותם
ולא הקשיבו להם...

עצוב.

איזו סחטנות רגשית זולה

אני מבטיח לך שמעט מאוד אוטיסטים מדברים כמו חלק מהאנשים שמתיימרים לדבר כאן בשמם. ומעניין שאת בוחרת רק באוטיסטים שמתאימים לגישה שלך.

רונן

באמת שאין לי שום דבר אישי נגדך, אני אפילו לא מכירה אותך, אבל יש לי תחושה, ותתקן אותי אם אני טועה, שכל מי שמנסה להגיד משהו שונה מהתפישה שלך, אתה ישר שולל אותו. זכותך לא להסכים. סתם דוגמה, איך אתה יכול להבטיח לה שמעט מאוד אוטיסטים כמו חלק מהאנשים כאן, האם אתה מכיר את כל האוטיסטים, בשביל להגיד דבר כזה, היית צריך לעשות סטטיסטיקה רצינית ביותר.
אני כותבת לך ממקום של רצון להתחיל לנהל דיון ענייני ולא לשלול בשביל לשלול, אין כאן שני מחנות ואין כאן מלחמה, למרות שלפעמים אני חשה שאני בשדה קרב. אני באמת חושבת שיש דברים שניתן ללמוד ממך, אבל חבל שכל הרב שיח הזה מתנהל בצורת מלחמה ואז כל העסק מתפספס, יתכן שיש לך דברים חשובים לאמר, אבל מרוב שאנחנו עסוקים בהתנצחויות ובמלחמות מי יגיד את המילה האחרונה, אנחנו מפספסים את הדברים החשובים, בדיון הקודם, גם אני נגררתי ונסחפתי לדבר הזה, ובימיוחד כאשר מאן דהו פקפק בקיומה של בתי, האם זה ענייני להגיב בצורה כזו, לא. אני באופן אישי הבטחתי לעצמי לא להגיע יותר לדרגות כאלו, אני יגיד את מה שיש לי להגיד אבל אם אני אראה שהצד השני מנסה לגרור אותי למקומות הלא נכונים, כמו שקרה בדיון הקודם, אני יסוג, לא בגלל שאין לי מה להגיד אלא בגלל שבמלחמה אתה מפספס את העיקר, מה יש לי להגיד לאדם שגם אם אני אגיד בוקר טוב יגיד לי לא נכון זה לילה. אני מקווה שאתה מבין את כוונתי, באמת בואו כולנו כאן נגיב בטעם, לא צריך את המילים הפוגעות כמו אתה מדבר שטויות, או את לא מבינה כלום ועוד כאלה וכהנה. גם לא תמיד חייבים להסכים אחד עם השני, אבל לפחות נחשפנו לעוד דעות.
רונן תחשוב על זה, כי חבל אני חושבת שיש לך מה להציע, לאנשים כאן. אני באופן אישי יודעת שאין בכוונתי להגיב למספר אנשים כאן יותר על כלום, כי אני יודעת שלנצח זה יישאר התנצחות ואין לי כח למלחמות וירטואליות.
מקווה שהבהרתי את עצמי.

אותו דבר אני יכול להגיד עלייך

ועל כל אלה שמשתמשים בשתי הדוגמאות בפורום לטיעונים מסוימים.

AutismTimesTwo

New member
תגובה

לצערי, כנראה לא הבנת אותי. בקצרה :

בשיח החרשים, הכוונה הייתה לכל אותן עשרות תגובות של "אתה שקרן", "לא - אתה שקרן". "אתה לא מבין כלום", "לא - אתה לא מבין כלום"... וכן הלאה. ובכלל לא משנה מי היה משני הצדדים. אין לי שום בעיה עם האוטיסטים הבוגרים שבחבורה כאן, עם חלק מהם ניסיתי ליצור תקשורת, אני מודה שלא הצלחתי במיוחד, אך אני עדיין קורא את דבריהם מדי פעם ומנסה ללמוד מהם מה שאני יכול. בדרך כלל גם זה לא הולך, אבל בשום פנים ואופן לא קראתי להשתקה של הקול האוטיסטי. זה לא אני וזו לא הייתה כוונתי. בוודאי שלא קראתי ולא אקרא לחסימת אנשים ספציפיים, אוטיסטים או נ"ט (וממילא אני לא בדיוק יודע תמיד, מי הוא מי).

מה שבאמת התכוונתי אליו - זה שכמו שהאוטיסטים מוצפים לפעמים בגלל אור חזק, קולות מסוימים וכו', כך גם אני הוצפתי לחלוטין מעומס המלל שממנו אני לא הצלחתי להוציא ולו פיסת תועלת אחת. חשתי שזמני מבוזבז על רפש מילולי. ברם אולם, כפי שקראתי את כוונת המנהלות, הכוונה בפורום אינה תועלתנית אלא היא אחרת והיא בעיקר לאפשר יכולת התבטאות, ולכן הכל ישאר. זה כמובן בסדר גמור, את הזמן שיש לי, אני אקדיש בעיקר למקומות אחרים, ואשתדל ככל יכולתי להמנע מקריאת השרשורפלצתיים האלו.

חג שמח.

dina199

New member
שתי הערות:

1. מההודעה הראשונה שלך אי אפשר היה להבין שכשכתבת 'האם יש כאן מישהו שסבור שהוא הפיק תועלת כלשהי מאחד מהשרשורים האלו ? ב. האם מישהו נהנה מלראות או לקרוא את השרשורים האלו ?' שלמעשה אתה מתכוון שמפריעות לך התגובות מהסוג :'של "אתה שקרן", "לא - אתה שקרן". "אתה לא מבין כלום", "לא - אתה לא מבין כלום"... וכן הלאה' . בפורום הזה מקבלים ביקורות גם על דברים אחרים, ועל אחד ענה לפי הבנתו והרגשתו.

2. אכן יש כאן הצפה אבל יש גם בחירה. לפי המסקנה שגם אתה הגעת אליה אין שום צורך או סיבה להיכנס לשרשורים האלה והבחירה היא שלך בלבד. ואילו כשאנשים מתלוננים על הצפות שמפריעות בחיים מדובר על על מצבים שאין בהם ברירה.אף אדם לא ייכנס מרצונו החופשי למקום שגורם לו סבל , אבל זה בד"כ לא תלוי ברצון החופשי שלו.

arana1

New member
ואגב

יש כאן עוד עניין שלצערי נעלם לחלוטין מהסביבה הלא אוטיסטית

האוטיסטים עצמם,בנוכחותם ובגופם ובזהותם הם אנשים שמאוד מאוד מציפים את סביבתם
גם אוטיסטים שהם מאוד מאוד שקטים ולא מבקשים כלום הם מאוד מציפים לסביבתם המיידית וגם הרחוקה
ואם מחפשים את המניעים לרבות מההתנהגויות והיחסים והיחוסים הלא הולמים לאוטיסטים
אלה שפוגעים אנושות בזכותם לקיום ומימוש עצמי שלו זכאים כולם
אפשר למצוא אותו גם באין סוף תגובות הסביבה שמנסה לדכא ולמחוק ולהדיר את מה שאינה יודעת להכיל
במידה רבה גם מה שנחשב טיפול באוטיסטים איני יותר מצורת דיכוי יותר מתוחכמת שמנסה להכניס למסגרת שאינה מציפה זהות ומשמעות שהיא מציפה מדי לאדם הממוצע
וגם כאן יש חוסר יושר שגורם המון המון כאב ותחושת עוול קשה מאוד ודכאון ופחדים ויאוש והתפרצויות של טירוף אצל הרבה מהאוטיסטים

למעלה