שיח החרשים

AutismTimesTwo

New member
שיח החרשים

שיח החרשים שמתנהל כאן לאורך 3-4 שרשורים ארוכים בין כמה מבאי הפורום, מעלה בי כמה תהיות רציניות.
א. האם יש כאן מישהו שסבור שהוא הפיק תועלת כלשהי מאחד מהשרשורים האלו ?
ב. האם מישהו נהנה מלראות או לקרוא את השרשורים האלו ?
ג. האם יש למישהו התנגדות שהם ימחקו קומפלט מתחילתם ועד סופם ?

אני מודע לכך שאני חטאתי גם וכתבתי כמה מילים פה ושם בשרשורים הללו.
זאת למרות שכבר כמה פעמים ועכשיו אני אענה בפשטות על השאלות של עצמי.
א. לא.
ב. לא.
ג. לא.

זה כמובן רק אני ורק דעתי. ואם בשם הדמוקרטיה, בשם התיעוד ההיסטורי או בשם איזשהו אידאל אחר, איש לא ישנה דבר - זה לחלוטין בסדר גם מבחינתי.
סתם עצוב בעיני לראות את זה.

AutismTimesTwo

New member
...

התכוונתי לכתוב שכבר כמה פעמים הבטחתי לעצמי לא להשתתף יותר בויכוחים האלה. זו רק תזכורת לעצמי עכשיו.

אני מעולם לא הגבתי לפלספנות הזו

מבחינתי השרשורים האלה לא מלמדים כלום ולא תומכים בכלום.

הדרית30

New member
אין לי מושג על מה אתה מדבר

אני בכלל לא פותחת את השירשורים האלה.
לא תורם - בטוח.
כל הזמן טוחנים פה מים וחמור מזה - מתערבים בשירשורי תמיכה של הורים חדשים שעוד לא מבינים מי נגד מי.
אני לא מאלה שיאיימו בנטישה.
לצערי - טרם הצלחנו לגבש פלטפורמה חילופית.
אולי הגיע הזמן לחשוב על זה

יש שרשורים שאני מצטרף אליהם רק כדי להגן על

שמי הטוב או על שמו הטוב של מי שנוהג כמוני. אלו השרשורים שבהם יש מי שמחפש כל תירוץ אפשרי להסביר לאנשים שהם אשמים במשהו וכשנגמרים לו התירוצים ההגיוניים, הוא פונה לטכניקת שיח החירשים.

מבחינתי אפשר וצריך למחוק את השרשורים האלה. אפשר גם לחסום את מי שעיקר פעילותו בפורום היא מציאת תירוצים להכפשות.

אני מגיב בעיקר כאשר מתחילים להשמיץ אותי

בין אם זה ישירות, ובין אם זה במסווה של התקפה על דיעותיי ועיסוקיי.
במיוחד כאשר מסלפים באופן שיטתי את דיעותי ומייחסים לי דברים שלא אמרתי.
ולא סתם אלה שעושים את זה שייכים באופן שיטתי וגורף למתנגדי הריטלין.

TikvaBonneh

New member
אני לא מגיבה בכלל.

בוא אני אסביר לך. אני לומדת עכשיו ABA.
מה שאתה עושה הוא לוח חיזוק לסירוגין עם ממוצע גבוה. כלומר, אתה מגיב לעיתים רחוקות בתזמונים לא צפויים. כאשר אתה מגיב ככה להתנהגות, אתה הופך אותה לעמידה להכחדה.
אם אתה רוצה שהם יפסיקו, תגיב במשך כמה שירשורים לכל דבר, ואחר כך תפסיק לגמרי.
זה יפסיק את השירשורים הללו.
כמובן שאתה צריך להשיג את שיתוף הפעולה של כולם.
לפני כמה זמן ניסיתי לארגן חוסר תגובה ולא הצלחתי אנשים כנראה נהנים לריב ולא אכפת להם.
אני לא נהנית לריב אז אני לא מגיבה כשתוקפים אותי אישית. פשוט לא עונה וממשיכה הלאה.
יש לי המון מה לתרום ואני לא מתכוונת להתעסק בזה יותר.

arana1

New member
מניפולציות זולות עובדות על אנשים זולים

אנשים עם עקרונות,עם אהבה,עם תחושת חיים מעוגנת במחשבה ובמוסר וברגישות לאחרים לא יגיבו על שיטות לאילוף חמורים

הנסיון שלך ושל ABAים אחרים להכחיד התנהגויות יתפוצץ לכם בפרצוף בסרחון אדיר

לדעתי אין לך מה לתרום

גור42

New member
מניפולציות תמיד עובדות - השאלה לאיזה כיון

כל טכניקות האילוף האלה הן דרך מאוד יעילה להשאיר כאן בפורום רק את לוחמי הצדק הכי עקשניים. במילים אחרות, זה יוצר בדיוק את האפקט ההפוך ממה שניסיתם ליצור.

על החתום:

מישהו שניסו לחנך אותו כאן בפורום פעם אחת יותר מידי, וזו ההודעה הראשונה והאחרונה שלו בסביבת-הזמן הקרובה.

נ.ב.
לפחות דבר אחד טוב יצא מזה, וזה שה"בדידות המקוונת" הזו מעודדת אותי לחזק את הקשרים שלי עם בני-המשפחה שלי. ו-waddayaknow? מסתבר שזה לא כל-כך קשה כמו שחשבתי.

arana1

New member
אין שום בסיס עובדתי לטענה שלך

אנשים כותבים כאן ללא שום תלות ביחס אליהם
תגובות של עידוד או שנאה לא משנות הרבה לאנשים שיש להם באמת מה לומר ולכן הם לא מחפשים בפורום הזה את מה שאתה מחפש בקשרי משפחה

מי שמחפש בפורום הזה מוצא מבדידותו עלול באמת ליפול קורבן למניפולציות זולות
מי שינסה להישען על הפורום הזה ימצא את עצמו בתהום מהר מאוד
אם אין לך שום אחיזה בריאה במקום אחר באמת מוטב שלא תכתוב כאן כי המקום הזה יכול להיות מאוד אכזרי
אולי בגלל שאוטיזם מעורר סביבו מתחים מאוד מאוד קשים ופחדים מאוד מאוד עמוקים ולכן רוב האנשים כאן פשוט עצבניים בטירוף

גור42

New member
תלוי איך אתה מגדיר "מקום נעים"

מבחינתי, "מקום נעים" זה לא רק מקום שבו מונעים מאנשים ללכת מכות אחד עם השני. מקום נעים, עבורי, זה מקום שבו כל החברים משקיעים בלעזור זה לזה. מקום נעים, עבורי, זה מקום שבו יש גם מחוייבות לכללי מוסר בסיסיים, ולא מקום שבו אנשים רואים מצב חמור ועומדים מנגד ושותקים (או חמור מכך - מאשימים את הקרבן). מקום נעים, עבורי, זה מקום שבו כל חבר יודע שמובטחת לו התייחסות בעת צרה. מקום נעים, עבורי, זה מקום שבו לא מטאטאים סוגיות אמיתיות מתחת לשטיח וסותמים את הפה למי שמנסה להעלות אותן רק בגלל שהן "לא נעימות".

אני עדיין לא מצאתי מקום כזה. לפחות לא ברשת. אני מכיר הרבה קומנות שטוענות לכתר, אבל לא מכיר אפילו אחת שמספקת את הסחורה. במשך השנים יצא לי להיות במקומות שנחמד לפטפט בהן, אבל תמיד - ללא כל יוצא מין הכלל - כשהייתי זקוק לעזרה או תמיכה אמיתית, אז המקום נכשל במבחן הקריטי הזה. במקרה הטוב, התעלמו. במקרה הרע, הטיפו לי מוסר שאני לא בסדר וניסו לחנך אותי.

ובוא אני אגיד לך עוד משהו:

אחרי שנים שבהן שחקתי את עצמי עד דק והשקעתי את הדם והנשמה בעזרה לאנשים בכל מיני מקומות, וכל מה שקיבלתי בתמורה זה אטימות וכפיות טובה - נמאס לי. די. מעכשיו, כל אדם או קהילה שרוצים את התרומה שלי, כדאי שיתכוננו לתת גם משהו בתמורה.

(ועכשיו בטח יבואו כל מיני חכומולוגים אוכלי-חינם ויאישמו אותי ב"איגואיזם". שיהיה להם לבריאות. מבחינתי, מי שמצפה לקבל ומבלי לתת שום דבר בתמורה הוא סתם מפסידן עלוב, ולא מזיז לי את קצה התוספתן מה אנשים כאלה חושבים)

אני מבין ללבך ומבקש ממך לא להפסיק לחפש מקום

שיהיה נעים לך לפי הקריטריונים שלך.

לדעתי אתה טועה

שימוש לאורך זמן בשיטות לאילוף חמורים בסופו של דבר ישפיעו רק שהן לא יובילו לאפקט המבוקש ע"י המטפל אלא להתאבדות המטופל שיבין שאין לחייים האלו שום ערך במצב הזה. ובזה יש לה הרבה מה לתרום לצמצום אוכלוסיית האוטיסטים בכדור הארץ ואפילו לא יהיה אפשר להאשים אותה כי לא הורגת פיזית אף אחד.

arana1

New member
יכול להיות שאת צודקת

אני פשוט מזהה אנשים כאלה מרחוק ומייד בורח לכן טרם יצא לי לחוות יותר מדי מהבזיון הזה

אני מקווה שעם הזמן יותר ויותר אוטיסטים יבינו שאם הם רוצים להישאר בחיים ולהפוך לאנשים הנפלאים שהם אמורים להיות אין להם ברירה אלא להעדיף חוסר מוחלט בתמיכה וטיפול על מה שנחשב לכזה על ידי הסביבה שנחשבת בטעות למקצועית

הבעיה היא שזה מתחיל בגיל צעיר

שלאוטיסט עדיין לא יכולה להיות ההבנה הזאת ולעיתים גם לא יכולת הישרדות בסיסית ללא תמיכה וטיפול כלשהו והאחריות פה היא של ההורים שמהופנטים ע"י רוצחים שנחשבים בטעות למטפלים מקצועיים.
והבהרה חשובה לא כל מטפל ABA נחשב בעייני לרוצח, כן יש בגישה הזאת גם דברים טובים ויפים אבל כל אחד בוחר מה לקחת ממנה ולצערי הרב מקריאת ההמלצות שלה פה להורים עושה רושם שגברת תקווהבונה לוקחת את הדברים הכי גרועים שיכולים להיות בגישה.

או כאלה שמהופנטים בידי אלה המתיימרים להיות

אוטיסטים ולהבין מה קורה לילד בלי לראות אותו..
שהם לא פחות גרועים, ואולי גרועים יותר ממטפלים מסוימים.
כן, יש גם מטפלים גרועים.

arana1

New member
למה שמישהו "יתיימר" להיות אוטיסט ?

אני מודה שלפעמים אני לגמרי מתקשה לעקוב אחרי ה"הגיון" שלך
אוטיזם זה סבל קשה מאוד,בדידות איומה,התמודדות קשה מאוד מלידה עד מוות,למה שמישהו יתיימר להיות אוטיסט ? בשביל 2400 שקל לחודש ?
למה שמישהו שלא נהנה משום זכות והטבה שאוטיסטים נהנים ממנה יתיימר להיות אוטיסט ?

בעצם אני יודע
בגלל שהוא סיינטולוג

רק זה זה אוטיזם? נו באמת

או שכל אלה שמרגישים ככה הם אוטיסטים?
ולא מעט אוטיסטים לא מקבלים 2400 שח לחודש.

למעלה