שיחת לילה

maof

New member
אוקי.....

יש לך להלוות לי תרוץ אחד או שניים
מעוף

maof

New member
אולי הכל חראטה ...אבל הכרחית

המחוייבות הדדית של שניים אחד כלפי השני ושל שניהם כלפי מערכת היחסים שלהם....זה מה שהורג את האהבה. ברגע שצד אחד מרגיש שהעול על כתפיו מול המחויבות והאחריות כבד, הוא לוקח צעד אחד אחורנית לא מוכן "לשחק את המשחק". הבנזוג לחיים מרגיש שהוא לבדו נותן עושה וטורח עבור....למעשה מרגיש "מנוצל" וגם הוא מחליט לקחת צעד אחורנית מכל ההרמוניה שלמעשה כבר לא הרמוניה. ושלא נדבר על שיגרה שוחקת בגידול בבניה, שאחד מנסה לצאת ולחפש ריגושים אחרים, והשני כולו בתוך הבניה ואין לו זמן לרגש. ואז הערכה כלפי....מישתנה כי ההוא סיפר בדיחה והצחיק. זה לא הרבנות ולא הנישואים וזה לא חארטה....אלו הם החיים. מעוף

מוסד??????????

רק המילה הזו עושה לי רע ועוד לייחס אותה למשהו שאני אמורה לאהוב בתוכו ולהיות נאהבת בו. אהבה כמו שהיא מורגשת וקיימת כשנישאים לא יכולה להשאר לנצח זהה. אבל אני מאמינה שאם יש בסיס ערכי האחד כלפי השני כבני אדם, כשותפים וחברים לחיים, אז תמיד תהיה אהבה אבל משתנה. משתנה בהתאם לדנימיקה, להפתחות, לבגרות ולבשלות של אותם שני אנשים-שותפים. אמי זכרונה לברכה, טענה שנישואין צריכים להיות כמו רשיון נהיגה. אחת ל-5 שנים צריך לחדש אותו, ואם לא רוצים לחדש אז פג תוקפו אוטומטית..............והיא היתה נשואה לאבי עד ליום מותה- 37 שנים.

maof

New member
לא הנישואין....הורגים את האהבה

ולא הנישואין בונים את האהבה. אלא הנפשות שקשורות יחד, לא חתיכת ניר או טבעת על האצבע יכולים לסמן ולאותת לי, אתה אוהב יותר אתה במקום טוב יותר. מעוף

satin

New member
אכן

וזה גורם לי לחשוב...ולהתהות שוב מחדש.. למה בעצם צריך לערב גורם חיצוני במערכת יחסים ?

יעלה24

New member
האהבה ראויה להיזון חוזר...אהבה

יכולה להתקיים הרבה מעבר ...אך לא כאשר מתייחסים אליה במובן מאליו... אנחנו מבלבלים בין היוצרות ,כך נדמה לי.אם הבנתי נכון, אהבה +אהבה =אהבה מערכת שוחקת,מובן מאליו ,הם אלו שהורגים אותה.

למעלה