שיחת טלפון...

טומי*

New member
שיחת טלפון...../images/Emo26.gif

שיחת טלפון מוקדנית: מ.ד.א. שלום אזרח: רוצה להזמין בבקשה אמבולנס לב"ח ....להעביר חולה הביתה מוקדנית:אתה רוצה הובלה הביתה? אזרח: לא הובלה אלה העברה הביתה של חולה מוקדנית: טוב נו זה נקרא אצלנו הובלה אזרח: זה רע מאוד אם אתם מתייחסים לחולה בתור מקרר או רהיט שמובילים אותו מוקדנית: טוב נו בקיצור אתה רוצה הובלה הביתה? מוקדנית: רק רגע......כנראה מקבלת שיחה אחרת......אחרי כדקה.... מוקדנית: טוב אדון אין לי זמן נו אז אתה רוצה? יעלה לך .....₪ במזומן...... כמובן אזרח: יש אפשרות לשוחח עם הממונה עלייך? מוקדנית: מה אתה רוצה מהממונים? מה אתה רוצה להתלונן עלי? אזרח: שאלתי האם אפשרי לדבר עם האחראי? השפופרת ביד של המוקדנית ושומעים ברקע ......אתה שומע יש כאן איזה קרציה על הקו, רוצה להתלונן עלי תעבירי אותו...נראה לו מאיפו משתין הדג. אזרח: הלו...הלו...מ.ד.א....? הלוווווווו האחראי: הלו.... האזרח: אתה האחראי עלייה? מה שמך בבקשה? האחראי: מה אתה רוצה אדון? אין לי זמן לשטויות...דבר...כבר האזרח: אני רוצה קודם כל את השם שלך שנדע עם מי דיברתי. האחראי: שמות תקבל אחרכך תגיד קודם מה הבעיה? האחראי: נגיד .....זה השם שלי האזרח:שאתם לוקחים חולה מהבית או מהרחוב או מב"ח הביתה......מה שם הפעולה? האחראי:שמעתי קצת את השיחה שלך....לקחת חולה הביתה מב"ח...אצלנו זה הובלה נקודה. עכשיו מה אתה עוד רוצה? הלו......הלו........הלו.......

נחמד מאוד.

יש הרבה אנשים משועממים במדינת ישראל שמתקשרים סתם למוקדי חירום

Gs17

New member
קיבלנו נסיעה

עכשיו אנשים יכולים לחשוב שפתאום נסיעה זה נסיעה לחי בר או ללונה פארק אני באמת לא מבין את האנשים האלה... ושוב, לא הבנתי את הפואנטה של ההודעה כאילו מה? אתה רוצה להגיד שאנחנו לא אנושיים? שאנחנו חיות? הודעה חסרת טעם.

חחחחחח עשית קישור בעיקרון

תעבור עם העכבר על הכחול שם ותראה על מה אני מדבר

../images/Emo104.gif לידע הכללי שלך-

מי שכתב את ההודעה התנדב או עבד (מצטערת טומי, אני לא זוכרת מה בדיוק) במד"א הרבה שנים ועדיין די פעיל (לפי מה שהבנתי, שוב- סליחה על החוסר דיוק טומי) כך שההודעה באה כביקורת בונה, אם מד"א יעמוד במקום ויגיד שאין לו מה להשתנות אז נהיה במצב יותר גרוע מעכשיו. בוא שניה נתעלם מהקטע שטומי מכיר את מד"א מבפנים- תנסה שניה לדמיין איזה מצב לא נעים זה לבן אדם לבקש עזרה (ולהרבה אנשים יש בעיה לפעמים לבקש עזרה, בתור מתנדב בטח כבר פגשת כאלו מקרים) ועוד להיתקע ביחס שאת האפס, לכיוון השלילי, עבר מזמן? בהחלט לא מחמיא, כל אירגון שמכבד את עצמו צריך להסיק משיחה שכזאת את המסקנה. כי אפשר להגיד "אוקיי, זאת העברה"- אח"כ בטופס תרשום מה שבא לך (ז"א קוד). כל זה נקרא "יחס אנושי", שאני אישית מאוד מעריכה ואפילו יותר מספציות עיוורת בחומר. כדאי לך לחשוב על זה... בעיקר כי בלי מילה מיותרת הבנת שהכוונה היא להתנהגות לא הולמת.

טומי*

New member
צנופקינית הנה הפרטים ../images/Emo26.gif

15 שנים נהג/חובש 6 שנים קצין משמרת מוקדן שזה בסה"כ 21 שנות עבודה במ.ד.א. תל אביב יענו איזור דן הייתי גם מתנדב כמה שנים, כרגע לא.

שי 101

New member
קצת יחס של בני אדם אולי?!?!

נו אז מה שזה רק העברה הביתה??? זה לא אומר שזה לא חשוב ולא מגיע לבן אדם לקבל קצת כבוד...הייתי רוצה לראות את אותו הבן אדם שהתחיל להתווכח שקוראים לזה "הובלה" נתקל במצב שבו אחד מבני משפחתו צריך העברה ואיך היה מגיב כשהיה מקבל יחס מסריח כ"כ...

EMT D

New member
ושלא תשכחו אף פעם

השגחה וניטור של חולה ולא משנה מה מצבו ולא משנה שחוץ מלהשגיח עליו לא עושים כלום זה טיפול לכל דבר! ולפעמים זה טיפול חשוב מאוד כי אפילו החולה שנראה הקל ביותר ומצבו יותר יציב משלכם יכול להפתיע אותכם... וחוק מרפי (שהוא בעל קביעות במד"א ) קובע שברגע שתורידו ממנו את העיינים ולא משנה אם זה העברה או פינוי ללא טיפול למעט השגחה ... אז הוא יעשה לכם את בצרות !!!

Arnavoth

New member
זה ממש לא חשוב אם...

האדם שיושב אצלך בחלק האחורי של האמבולנס על האלונקה הכתומה הוא חולה מבוגר שזקוק לסיוע והשגחה כשהוא עושה את דרכו הביתה או אם מדובר בחייל שהרגע נפגע מאש מחבלים וזקוק לטיפול מהיר. היחס שמגיע אפילו לשיכור שנחבל בטעות הוא היחס הטוב ביותר שאתה מסוגל לתת. כעובד או מתנדב המיצג את ארגון מד"א, הדוגל ביחס הומניטרי שווה והוגן לכל מטופילו, אתה מחויב לתת את הטוב ביותר גם לשונאיך. אמנם לא תוכל להוסיף לספר החוויות את הנסיעה הארוכה שתעבור, אבל למטופל שלך, שבלעדיך לא יגיע הביתה אולי לעולם, הנסיעה הזו היא זמן זהב. עבורך, יכולה הנסיעה להיות בזבוז של זמן במשמרת או מאמץ מיותר, עבורו- יכולה הנסיעה הזו להיות הדרך למפגש עם המשפחה, עם ביתו, עם מנוחתו ושלוותו. כאתם עולים על אמבולנס, זכרו שגם למטופל יש רגשות. נסו להבין ולהרגיש את מחשבותיו העולות אל ראשו כשהוא שוכב חסר אונים ובוטח בכם ובכל מילה שתאמרו, כי בלעדיכם- ייתכן והיה כבר מת. צריך להתחשב בכל אדם. אנשים שקוראים לכם זקוקים לכם, לידע שלכם ולאהבה שתוכלו לתת להם. הם בטח לא משלמים 330 שקל סתם בשביל הוויאו-וויאו של הסירנות.

אם הם משלמים... ורק לשם ההמחשה...

באיזור השפלה לפני כמספר שבועות נלקח להעברה חולה מביתו לכיוון בית חולים באיזור המרכז... הנהג כמובן היה לבד על החולה נקבע מוות בצומת שפירים והנהג, היה לבד

O303קובי

New member
מהכירות דיי טובה של המערכת

יש דיי המון תורני מוקד שמתנהגים בצורה המגעילה הזאת אני מכיר כמה מהם באופן אישי אבל מדא אוהב אנשים כאלה ואף מטפח אותם

YTmda

New member
330 במקרה הטוב...

ב-1 בספטמבר מחירי הקרן עלו ל-515₪ בתעריף הראשון. אם אין לכם בי"ח בעיר - אתם משלמים מחיר קרן. למה המחיר עלה, אתם בטח שואלים את עצמכם... אסז התשובה היא שיש גרעון בתקציב המדינה ואין לה כסף להחזיר למד"א על כל נסיעה. התוצאה? המטופלים משלמים.

יש אמבולנס פרטי

הכי טוב פרטי הכי טוב הכי טוב 9מיליון הכי טוב תראו גם זה עם ה"ה" חוזר ........

gal-or

New member
אממ,

שלום לכולם ושנה טובה. לא כולם ככה וחבל שכמה עשבים שוטים מקלקלים את הדשא כולו. עדי

למעלה