שיחזור קובץ MP4

PPHBH

Member
שיחזור קובץ MP4

שלום

צילמתי סירטון ב- MP4 בנייד (גלאקסי 3) ומשהו כנראה השתבש ולא ניתן לנגן את הקובץ (לא בנייד ולא במחשב לאחר העברה). ניסיתי לחפש כל מיני TOOLS לתיקון הקובץ ולא מצאתי משהו כזה.

האם קיימת איזושהי תוכנה שיודעת לקחת קובץ פגום ולתקן אותו ? האם מישהו יכול לשלוח קישור לכזאת תוכנה (חינמית) שניתן להוריד אותה ללא חשש מוירוסים ותוכנות ריגול ?

תודה

גיליום

New member
תיקון קבצי MP4

אין לי תשובה פשוטה מבחינה טכנית, אבל היא גם לא מסובכת מדי לדעתי..

אני לא יכול להגיד מראש האם זה יפתור את הבעיה שלך, אבל יש סיכוי סביר.
ישנה תוכנת קידוד חינמית, שנקראת ffmpeg, שיודעת לטפל ולתקן בקבצים ממשפחת MPEG ובין השאר, גם בפורמט MP4. התוכנה בבסיסה, רצה בחלון פקודות ("חלון דוס"), אבל ניתן להשתמש בה, גם עם ממשק משתמש גראפי (GUI), שנקרא AVANT.
אפשר להוריד את AVANT בקישור הזה (<= ללחוץ).
ה"בעיה" בשימוש בתוכנה הזו, היא שהיא לא הכי ידידותית בעולם, וצריך להשקיע כרבע שעה רק בהתקנה "הטריקית" שלה. ההתקנה טריקית, כי צריך להוריד את חבילת ה-FFMPEG מאתר אחר (חיפוש קל בגוגל), להתקין אותה ואז להתקין את ה-AVANT ולהתאים אותה ל-FFMPEG. אופן ההתקנה, מתואר באתר של AVANT (באנגלית).
אני מתנצל אם זה נשמע קצת מסובך, אבל צריך לבצע זאת רק פעם אחת..
אחרי שהתוכנה AVANT פועלת, יש לפתוח את הקובץ התקול (בתקווה שהתוכנה תצליח לפתוח אותו, כי אם לא, כנראה שהוא אבוד..). לאחר שהצלחת לפתוח את הקובץ, פשוט מיד בצע שמירה, לקובץ בעל שם חדש, עם אותו פורמט - MP4.
הפעולה הזו, אמורה לבנות מחדש את המיכל (Container) של הקובץ MP4 ולהעביר אליו את ערוצי הוידאו והאודיו, מהקובץ התקול.
אם הפעולה תצליח, יהיה בידך קובץ חדש ותקין.

בברכה,
גיליום

גיליום

New member
תיקון קבצי MP4 - אפשרות נוספת

התוכנה X-WinFF, עושה פחות או יותר, מה שעושה התוכנה הקודמת (מהווה ממשק גראפי, לתוכנת FFMPEG), אך היא יותר קלה להתקנה.
לאחר הורדת התוכנה והתקנתה, יש להריץ אותה ולבחור המרה לפורמט MPEG-4. צריך "לשחק" קצת עם כל שאר ההגדרות (למשל בחירת האיכות), עד לקבלת קובץ סופי, באיכות משביעת-רצון (יש לקחת בחשבון, שהתוכנה לא עושה קסמים ואם הקובץ המקורי מגיע באיכות גרועה, היא לא תוכל לשפר אותו. מקסימום תוכל להפיק קובץ באיכות דומה, או גרועה יותר..)
שוב, הרעיון נשאר אותו דבר - יש לפתוח את הקובץ התקול ולשמור אותו אל קובץ חדש, תקין. מומלץ לשמור על כל הפרמטרים הטכניים, זהים לאלו של הקובץ המקורי (התקול), כדי לקבל קובץ קרוב ככל האפשר למקורי. אין לי זמן כרגע לכתוב מדריך מפורט, אולי אעזה זאת בעתיד, אם יהיה ביקוש..

בברכה,
גיליום

PPHBH

Member
לא הולך...

שלום לך

רב תודות על ההשקעה הרבה בתשובתיך.

בשורה תחתונה, אין לי ממש מושג בתוכנות הללו, ניסיתי להריץ את ה- WINFF ולא ממש הצלחתי להגיע למשהו. ניסיתי על סירטון תקין כדי לדעת אם מה שאני עושה מוביל לאן שהוא, אבל נראה שלא נעשה כלום כלומר לא נוצר קובץ חדש בתקייה OUTPUT FOLDER. האם בכל מקרה צריך להתקין את FFMPAG ?

תודה

גיליום

New member
מדריך-בזק ל-WinFF

מדריך בזק לשימוש בתוכנה WinFF
1. בחר את הקובץ שיש להמיר/לתקן.
2. בחר את פורמט הפלט (הקובץ החדש שיווצר).
3. בחר את האיכות (ייתכן שלסרטים שונים, תדרש הגדרת איכות שונה. זה יבוא עם הזמן והניסיון).
4. בחר את תיקיית הפלט (שם יווצר הקובץ החדש).
5. לחץ על הכפתור Convert והמתן עד לסיום יצירת הסרט החדש.
(ראה תמונה מצורפת, עם השלבים מסומנים על-פניה, בפוסט הבא).

בברכה,
גיליום

למעלה