שיחזור צ'קים

arvind

New member
שיחזור צ'קים

לפני 6 שנים שילמתי לגרושתי מזונות באמצעות צ'קים. היא באה וטוענת עכשיו שצ'קים אלו לא הגיעו אליה. ביקשתי מהבנק דפי חשבון ואכן רואים את הצ'קים מחייבים את חשבוני. ביקשתי צילום ונאמר לי שהם לא יודעים איך להשיג את הצילום. מחיפוש באינטרנט אני מבין שחובה על הבנק לשמור על הצ'קים במשך 7 שנים. שאלתי - איזה חוק קובע שחובה על הבנקים לשמור על הצ'קים + מה מומלץ לי לעשות כדי להוכיח ששילמתי. תודה.

arvind

New member
מדוע היא נזכרה אחרי 6 שנים

התשובה היא שאני פשוט לא יודע מדוע היא נזכרת עכשיו אחרי 6 שנים, אני מניח שזה חשוב ושאתה יכול לטעון אולי לחוק ההתישנות. אשמח אם תוכל להרחיב.
&nbsp
אבל עדיין אני חושב שאני יכול לקבל תשובה לגבי החוק. לפי איזה חוק בדיוק הבנק צריך לשמור צ'קים? אני צריך את זה כי אני הולך לפנות אל הבנק ולטעון שמגיע לי... :)

mitmit11

New member
בעניין משפטי אחר הוצאתי צילומי שיקים 5 שנים אחורה

העלות היתה אמורה להיות גבוהה ונתונה לפרשנות. שיחה עם מנהל הסניף על נסיבות הבקשה שלי הורידה את העמלה מ-36 ש"ח לדף ל-36 ש"ח לבקשה כולה וכך נחסכו לי כאלפיים ש"ח.
&nbsp
בקיצור - הבנק מחזיק את נתוני המסלקה, בחלק מהבנקים זה דורש הגשת בקשה והמתנה עד שיוציאו מהארכיון או מבסיסי נתונים שלא זמינים בסניף. פנה ישירות למנהל הסניף, אין סיבה שזה לא יהיה זמין עבורך.

למעלה