שיחות של ספונג'ה...

Apikachu L

New member
שיחות של ספונג'ה...

דיברתי עם סבתא שלי בזמן הספונג'ה שעשיתי ביום חמישי. סיפרתי לה את הסיפור שסיפרה לי החברה על המעונות (כתבתי בסיכום השבועי עליו, אין מה לפרט פה בנוסף...), ואז היא שאלה איך בכלל פגשתי אותה ולמה ספרה לי את זה. שיקרתי קצת בנוגע לזה שהיא חברה ככה סתם, ולא פחדה להפתח בפניי כי היא יודעת עלי כי לסביות יודעות אחת על השניה, ואני סוג של חצי לסבית (
)
. ואז...ובכן...
למרות שיצאתי מהארון בפני סבתא, כנראה פעם אחת זה לא מספיק. היא טענה שאני סתם הכנסתי לעצמי לראש שאני ביסקסואלית (כי התאהבתי בכיתה ו' במישהי...התאהבות שנמשכה אגב, עד כיתה ח'). ביום חמישי בבוקר זה עוד היה נכון (גם אז זה היה חצי שקר), אז אמרתי לה שאני מצטערת שאני ביסקסואלית ואם יכולתי לא הייתי כזו. (למרבה המזל, נפל לי האסימון מאז).
ואז היא התחילה לחפור לי על זה שאני עוד אבגוד בלסבית, ואעזוב אותו לטובת אישה, והאם זה לא מפריע לו. אמרתי לה את כל הטיעונים היפים שכולנו כותבות כאן בפורום, על זה שגם סטרייטים בוגדים. על בלונדיניות וברונטיות. עזר? לא. היא עדיין איכשהו נמצאת במקום של ביסקסואליות זה לא באמת, ואני עוד אבגוד. (החלטתי לא לומר דבר על פוליאמוריה, לאור זה שסבתא שלי מתייחסת למין אוראלי כסטייה... ואוננות כמחלה) באיזה שלב הדיון התמסמס, והנחתי לזה.
אבל התחלתי לתהות - עוד כמה פעמים אני אצטרך לצאת מהארון בפני המשפחה שלי? בפני אותם בני משפחה שוב ושוב?
עלה בדעתי שאולי לא סתם, זה שיצאתי מהארון בארוחה משפחתית לפני שנים, וזה שאמא שלי ראתה את אחותי עושה לי דגל ביסקסואלי, עדיין לא יספיק לה להבין את זה, והיא תמשיך להתנגד ולהכחיש בפני עצמה (אני חושבת שהיא זיהתה את הדגל כי כנראה ניסתה לקרא ולהתעניין בנושא... אחרת לא ברור לי איך זיהתה. הוא לא כזה מוכר וידוע.)
אולי המשפחה שלי עוד תמשיך להכחיש, בלי קשר למילים שלי, עוד הרבה זמן.
המשפחה שלי מכחישה הרבה דברים. כאשר מציעים לי משהו ואני אומרת לא, כמה וכמה פעמים אומרת לא, עדיין יביאו לי את זה וילחצו עלי לאכול ולשתות כי הסכמתי, ומה אני עושה בעיות, ולמה להתווכח בכלל?
כי אצלי בבית, המילים שלי חסרות משמעות.

אז חשבתי, שאולי זה העניין של התרבות הביתית. אולי זה העניין ההיררכי בבית ששם את המילים שלי תמיד במקום בו אין להן משמעות, וכאשר זה מגיע לנושאים "שנויים במחלוקת" כמו ביסקסואליות - אז עוד יותר קל להכחיש.

לעוד מישהו/י קרו דברים כאלו?

ליזי133

New member

מכירה את עניין הסבתא. זה דור אחר, בעצם כולם/ן זה דור אחר, אבל בעיקרון, לא יודעת אם כל הסבתות מברית המועצות הן ככה, אבל לסבתא שלי לקח בסביבות שלושים פעמים ומקרים של טבעונות (את רוצה דג? לא, אני לא וכלת את זה, אחרי כמה ימים בול אותו דבר) כדי להבגין שזה באמת. וגם אז המשיכה להציע ואמרה, 'אה אוי, נכון, את לא אוכלת את זה...'
ולהכחיש זה הכי קל ופשוט, בעיקר כשאת בארון. שלא תביני לא נכון, לדעתי גם להיות בארון וגם מחוץ לו זה טוב, אז הכי קל להכחיש כשאמרת את זה פעם אחת מתישהו, ואז יש להם/ן את כל הזמן שבעולם כדי 'לשכוח' כי זה לא שם כדי להזכיר להם/ן. וכל מה שהוא לא ב'נורמה' של אנשים כנראה יהיה משהו שבשבילם/ן הכנסת לעצמך לראש, ואת/ה לא באמת....
כי אם אין דבר כזה ביסקסואלים אז אתה גם לא יכול להיות ביסקסואלית. ואם אמרת את זה פעם, אז זה כנראה היה 'סתם' משהו... לא רציני....
ואני מבינה את הקטע שבו לוחצים עלייך, אפילו כשזה בא ללאכול משהו... אז בנושאים שנויים במחלוקת, כמו שאמרת, קל יותר להכחיש...

אוהדאדם

New member
כן, לגמרי

יש לי הורים מאוד ליברליים, ועדיין הייתי צריך לצאת בפניהם מהארון כמה פעמים. אם אני לא מדבר איתם על זה איזו תקופה, זה תמיד מרגיש כאילו הם נרגעים ואומרים לעצמם "אוקי, זה היה רק שלב, מרד כלשהו, והוא נרגע עכשיו". הזהות הזו תמיד מותקפת: אם אתה עם גבר, אז אתה הומו שמכחיש, ואם אתה עם אישה, אז אתה סטרייט וזה היה רק שלב, או הומו בארון. אנשים שוכחים, ואתה צריך לצאת מהארון שוב. זה ככה, זה ככה עבור כולם: כולם צריכים לצאת מהארון שוב ושוב. אין אף פעם רק ארון אחד, וזה מבאס.

אבל זה משתפר בדברים מסוימים: החברים שמבינים ולוקחים את זה כנתון, כמובן מאליו, כחלק מהבסיס של החברות; מולם אני עצמי, ואני יכול לסובב את הראש אחרי בחור חתיך שעובר ברחוב בלי לתהות מה הם יודעים או חושבים.

אז, יהיה בסדר, אני מקווה.

Apikachu L

New member
זה באמת מוזר,

היציאה הזו שוב ושוב ושוב מהארון בפני אותם אנשים.
לכאורה יציאה מהארון יוצרת הלם כזה בקרב אנשים, אז איך זה שאנשים יוצאים שוב ושוב?

העלמה ביסקסואלית?
חשבתי שרק אצלי זה ככה, אבל אם זה גם אצלך...זה באמת מוזר.

אוהדאדם

New member
זה לא מוזר

את צריכה להבין את הרקע לזה, והעלמה ביסקסואלית או מחיקת זהות זה רק חלק מזה.

הנורמה שנצרבת בתודעה של אנשים היא מסוימת; יש אנשים שמתנהגים בצורה מוחצנת וקיצונית כך שאי אפשר להכניס אותם חזרה לקופסה, ואז היציאה שלהם מהארון נשארת בתודעה (ואולי זו הסיבה שהם מתנהגים בצורה כל כך מוחצנת?) אבל כשאת אומרת "אני ביסקסואלית", אבל יש לך חבר, אז באופן טבעי התודעה שאת סטרייטית חוזרת, כי האמירה שלך לא נצרבת בתודעה. לא מגיע איתה שום כוח, שום "אלימות" במובן מסוים, שיכולה להתמודד עם הצריבה של הנורמה.

זו אחת הסיבות למה הקהילה הביסקסואלית כל כך חשובה, כי היא חייבת לצרוב בתוך הנורמה, בתוך התודעה הכללית, ההגיון הכללי ה-common sense שזו זהות שגם קיימת וצריך להכיר בה ולקבל אותה. כאשר הזהות הזו תהיה חלק מהנורמה, אז כאשר את תבואי ותגידי "אני ביסקסואלית" אז יהיה מקום בתוך הנורמה שאליו האמירה הזו נכנסת, כמו שאת אומרת היום "אני צמחונית" או "אני שמאלנית" ובגלל שיש לזה כבר מקום, אז את לא צריכה לחזור על האמירה הזו שוב ושוב.

Apikachu L

New member
דיברתי על זה עם הלסבית היום

הוא מצא קווים מקבילים לזה שהוא כל פעם צריך להוכיח את האתאיזם שלו מחדש. אני תוהה האם גם אתאיזם הוא מוכחש ברמות כאלו בחברה הישראלית... [השאר מחר - יש תחרות על המחשב הזה
]

orald

New member
את צריכה להציג בפניהם ראיות למשיכה לנשים.

...או שאני סתם מצחקקת מלחשוב על הפנים שלהם כשיראו אותך דופקת למישהי נשיקה מלאת תשוקה מולם.

למעלה