שיחות מחו''ל

אמאעדי33

New member
שיחות מחו''ל

כשההורים שלי מתקשרים אליי, השיחות תמיד מתנהלות באותה צורה. אבא שלי מתקשר ומדבר איתי על העבודה שלו וכל מה שהוא עושה בזמן הפנוי, שואל על הילדים שלי, עליי ועל בעלי ומתעניין ממש. ואז הוא אומר לי שאמא שלי רוצה להגיד לי שלום. היא לוקחת את השפורפרת ושואלת: "מה שלום הילדים ?" ואני עונה: "הכל בסדר, ברוך השם". וזהו...היא לא שואלת יותר...היא מדברת על מזג אוויר או על פוליטיקה כשאין לה מה להגיד. ואם יש מה להגיד, זה רק כדי לגרום לי להרגיש רע עם עצמי. לפני יומיים הם צלצלו. השיחה הייתה כמו שתיארתי ואז אמא שלי סיפרה על הבר מצווה של הבן של בת דודה שלי...היא סיפרה לי על האולם בבית מלון מאוד מפואר בפריס, על ה- 300 מוזמנים (ביניהם 50 מוזמנים מארצות הברית שהטיסו אותם במיוחד), על הבר הגרנדיוזי, האוכל המשובח, הלהקה המדהימה והוסיפה שבחיים היא לא נהנתה ככה ושהם חזרו הביתה ב- 3 לפנות בוקר !!!וואו ! ומיד אמרה: "מה איתך ? מה עם הבת מצווה של הבת שלך ? תשמעי, תגידי לדורון (זה בעלי) שאם הוא לא רוצה לבקש עזרה כספית מההורים שלו אז שיפסיק לבקש מאיתנו !" לא עניתי לה וביקשתי לדבר עם אבא שלי...אמרתי לו שאנחנו לא מבקשים כלום, לא בעלי ולא אני...אנחנו נעשה לילדה שלנו מסיבה עם הכיתה שלה וזהו...ובשבילהם זהו אסון ואמא שלי כל הזמן מזכירה לי עד כמה נכשלתי בחיי...אני לא כועסת...רק עצובה
להורים שלי לא חסר כלום ועצוב לי שהם אפילו לא שואלים מה ישמח את הנכדה שלהם לבת מצווה...אני לא מבקשת מהם כסף אבל קצת יחס לא היה מזיק. וכשאבא שלי מציע לי עזרה (אני יודעת שהוא מתכוון לזה) אני בכל זאת מרגישה כמו מקבצת נדבות...מעצבן ! שבת שלום לכולם !

pf26

New member
../images/Emo201.gif

אם אמא שלך רוצה בת מצווה כמו שהמסיבה שערכו לבן של הבת-דודה - שתממן!!! כל עוד היא לא מציעה לממן כלום, שלא תבוא בדרישות. ומה הקשר בין עזרה של הוריך לבין עזרה של הורי בעלך? אולי המצב הכלכלי לא זהה? אולי יש לבעלך עוד אחים? אני אף פעם לא מצליחה להבין את ההשוואה הזאת בין הורי הכלה להורי החתן. כל אחד נותן כמה שהוא יכול וכמה שהוא רוצה. מרגיז השיחות האלה עם אמא שלך. אין לי שום רעיון מעשי. כשעלה בי הרצון להתחנן שוב בפני אמי שתסכים לחדש את הקשר, נזכרתי בשיחות האלה, שגזלו ממני כ"כ הרבה אנרגיה, וכמעט שמחתי שאין ביננו שיחות טלפוניות ושיחות בכלל.

אמאעדי33

New member
לגבי ההורים של בעלי

המצב מאוד שונה. יש להם 6 ילדים. חמי פנסיונר וחמותי עובדת עירייה. היא יכלה כבר לצאת לפנסיה אבל לא עשתה זאת כי היא רוצה לעזור לילדים הצעירים שלה לממן את הלימודים שלהם. היא תמיד משתדלת לעזור לכולם. אבל הכי חשוב היא נותנת לי כבוד ומוכנה תמיד להקשיב לי, מראה לי אהבה לי ולילדים שלי, וזה מספיק לי ! להורים שלי לא חסר כסף...אבל אמא שלי החליטה שאם היא לא מוזמנת למסיבה היא לא תממן אותה (מי ביקש ממנה בכלל !)...היא הצחיקה אותי: זאת מסיבה לילדים בלבד ! אבל היא מסרבת להבין את זה...

אמאעדי33 אולי גם אמא שלך לא

עשתה כלום עם החיים שלה, לכן היא מרשה לעצמה לרדת עליך. בפעם הבאה, תגידי לה במקום שתרד עליך כמה שאת לא שווה, שאת זה את כבר יודעת מגיל צעיר, אולי שתחשוב על איזו מתנה שווה לתת לנכדה שלה לבת מצווה, כי זאת לא סתם יום הולדת. הסיפורים שלה על הבר מצוה המפוארת באים להקטין אותך. אז התשובה שלך צריכה להיות לאמך, שמעתי כבר את זה. צודקת. חבל שלא הזמינו אותנו, אולי היינו לומדים משהו. אם את אומרת את זה טיפה בלעג, אז היא תפסיק לזבל לך את השכל עם הסיפורים על אחרים. מה שאני בעצם אומרת לך זה שתלמדי לענות לאמך בצורה מתוחכמת. אמך עוקצת אותך ואת שותקת. אם תתחילי לענות לה בצורה אחרת היא מסוגלת לקרוא לך חוצפנית. אבל אל תבהלי, תתחילי לפתח שרירים.

יש לי חברה, שאמא שלה לא רוצה

שום קשר עם הילדים שלה גם לא קשר טלפוני. היא גרה לבד. פעם בחצי שנה היא מוכנה לראות את אחת הבנות. היא גם לא רוצה קשר עם הנכדים. יש לה בן עם 3 נכדות, ואותו היא בכלל לא רוצה לראות. זה לא שהם עשו לה משהו. היא פשוט כזאת לא רוצה המולה מסביבה.

גלבועא

New member
אני נוטה להסכים עם האבחנה כאן

הצורך של אמך להקטין אותך נובע מהכישלון שלה. ואם באמת, באמת אינך זקוקה להורייך מבחינה כלכלית, ואת מסוגלת לשרוד עם נתק בשל עמידה על זכויותייך או על כבודך [אני משוכנע שאביך תמיד ימצא דרך להגיע אלייך], אז לדעתי בפעם הבאה את צריכה להיות אסרטיבית מאוד, ולומר לאמך את מה שאת אומרת לנו. מי יודע? אולי היא מחכה רק לזה?

אמאעדי33

New member
מתנה לבת שלי ?

היא קודם כל רוצה לדעת מה ההורים של בעלי יקנו לה...דבילי לגמרי ! אמא שלי תמיד מנסה לגרום לי להרגיש חסרת ערך...אין לי כסף אבל יש לי הרבה אוצרות בחיי (הבעל, הילדים, המשפחה, החברים,...). לגבי איך שאני עונה לאמא שלי, במשך תקופה ארוכה הייתי מאוד צינית איתה אבל זה לא עזר. נכון להיום אני בוחרת לא להגיב ולא להגיד לה כלום.

מה היית עושה אם הערות כאלה היו

מגיעות ממישהי אחרת, למשל חברה או קולגה לעבודה? בודאי היית לוקחת פחות ללב. אני יודעת שקשה ל"התחסן" בפני פגיעות דוקא של אנשים הקרובים אליך ביותר, אבל, מכיון שאין בחינות כניסה להורות, וכל אחד ואחת יכולים להיות הורים, יש גם מקרים כמו של אמא שלך שמבזבזת את חייה על מלחמות כוח עם הבת שלה (וההפסד כולו שלה). אמך גרה רחוק ממך, ועיקר הקשר איתה, כמו שאני מבינה, הוא טלפוני. השתדלי לקצר את השיחות כמה שרק ניתן, אל תתנצלי בפניה, את לא חייבת לה דין וחשבון, ואולי תעלי פעם על הכתב את הדברים שבאמת מפריעים לך ותשלחי אליה , כי כשהדברים כתובים הם עוברים מסננת, אין תגובה מידית מן הצד השני וגם למקבל יש יותר זמן לחשוב על התוכן ואולי פחות להתלהם.

למעלה