שיחות חולין

אני בעדך, זה שזה מעורר התנגדות ידוע

יש ניסיון לשנות, אז למה לא ללכת על זה ?
למה להנציח את המצב הקיים ?
כל אחד במה שהוא יכול לתרום ?
איך שהדברים נראים היום אני לא מסוגל לתרום ממש מעבר לכתיבה כאן בגלל חוסר במשאבים, זמן וכסף.
אם כל אחד יישאר כך לעצמו לא ישתנה דבר.
אם אחד יתרום ידע, אחר לוגיסטיקה, קשרים, הכול עוזר, יש סיכוי להזיז את עמדת ההורים ומשם הקובעים.
אתה מדבר על שינוי למה להישאר בפרט ולא להפוך את זה לשינוי כולל ?
אתה יכול א' אני ב' ואחר ג'.
יחד זה כוח להזיז.
נכון חלק מהעניין זה חוסר יכולת להתחבר בכל רגע. אז מה ? זה ברור, נעשה עם מה שכן.
לא נעשה עם מה שלא.

arana1

New member
מה גורם לך להבין שאני בעד להנציח את המצב ?

התפישה שלי בקשר לשינוי ולמה ואיך נכון ליישמו כיום שונה משלך

אותי הקובעים כבר מזמן לא מעניינים,ברור לי כבר מזמן שהנסיון לדבר אל לב המקובעים הוא בזבוז מטורף של אנרגיה וחיים וזמן
הם לא מסוגלים להשתנות
אין להם שום אינטרס לשנות
להפך

כל נסיון של אדם פתוח ליצור דיאלוג עם אדם סגור יגמר רע,אני משאיר לך לנחש לבד בשביל מי
ולכן מבחינתי מה שהכי מקדם זה פשוט לסובב את הגב לכל המימסדים ולהתעלם לחלוטין מכל הקובעים והמקובעים ולפעול ברמה הכי אישית והכי פרטית
אני לא מנסה לשנות את המימסד
אין לי ספק שהוא מתפורר ויתפורר לבד
תחת משא הסתירות שלו,טיפשותו התהומית ורוע ליבו
לא מצפה ממנו לכלום
בשביל לי לעשות עם מה שכן זה לפעול בדיוק במישורים הסמויים לחלוטין לאנשיו הכחניים
אני לא אדם שעובד על קשרים ולוגיסטיקה ועל להזיז עניינים
משאיר את הקקה הזה לפוליטיקקים וליחצנים ולשאר מרעין בישין
שעצם פעולתם ונטייתם עומדת בסתירה להנאה שאני מפיק מחתירה לאמת וליופיה
ולדעתי ככל שיותר אנשים יפעלו כך ככה הסיכוי שהקווים יתחברו למשהו משמעותי ברמה שתיצור שינוי
בדיוק בגלל שהם לא פועלים דרך הצינורות המקובלים והידועים
ולכן גם לא סובלים מהסתירות והפרדוקסים שסותמים את הצינורות האלה

המדיום הוא המסר
זה נכון במיוחד לאוטיסטים
ולכן בדיוק מה שנחשב לאפקטיבי כיום הוא הכי פחות אפקטיבי בשבילם
ולהפך
מה שנחשב כחסר צורה וחסר מטרה וחסר תכלית הוא שיאפשר את השינוי העמוק והבלתי צפוי והמהותי ביותר

מצטער, לא הבנתי את היישום של הדברים

כי מסר שלא ניתן ליישמו הוא רק דיבורים.
אז איך להגשים וליישם ?
מסר לא דואג לבריאות, להיגיינה, לחשבונות...
צריך מימוש.
אם המסר הוא לדוגמה שמישהו אחר ישלם חשבונות אז בעל המאה הוא בעל הדעה.
ובעל המאה יכול לחשוב מה שהוא רוצה.
וחזרנו לנקודת ההתחלה.
אז לי יעזור הסבר.
תודה.

arana1

New member
מי אמר לך שלא ניתן ליישמו?

חלקת מהביטוי של גישה שונה וזיקה שונה בין המדיום למסר מתבטא כצורת ישום ומימוש שונה.
זה חלק מהותי מהמאבק האוטיסטי שלכן כולל גם נסיון לקבל הכרה בצורת ישום שונה,כזאת שמבטאת זיקה טובה יותר בין הכלי לתוכן,בין מהות לצורה,בין המדיום למסר.

באופן בלתי נמנע הדבר כולל גם כיווני מבט שונים,
קונקרטית,שום דבר ממה שבא תחת הכותרת של עזרה לאוטיסטים לא עוזר להם,להפך,הוא רק מפריע,ואין שום דבר שיכול להועיל בפניה לבריוני האבחון והמחקר והטיפול,להפך,כל פניה כזאת רק מעצימה את הנזק.

מה שעוזר ותמיד עזר לאוטיסטים זה רק כל הדברים שקרו וקורים ללא שום קשר לכותרת האוטיסטית,ולא בכדי,כי הכותרת עצמה היא בעייתית.
הרשת לא נהגתה ויושמה בשביל לעזור לאוטיסטים,בכל זאת היא עזרה ועוזרת לרבים מהם להתגונן מפני דורשי טובתם,להשתקם מהטיפולים דרך נסיון משותף ליצירת זהות ותודעה משותפת ל"אחרים".
חנון שהמציא איזה אלגוריתם או מתג תורם לאיכות החיים וסיכוי הקיום האוטיסטיים יותר מכל נסיונות בעלי המקצוע לחבל בם.
אותו הדבר נכון גם לפרמטרים אחרים,שדווקא התפתחויות כלכליות ואחרות שלא קשורים ישירות לאוטיזם,ובדיוק בגלל שהם לא קשורים לאוטיזם,הם אלה שיפתרו את הבעיות שלהם,אפילו את הבעיות הנוראיות שהאנשים הקובעים יוצרים כל הזמן.

ניסית פעם לדבר עם בריון?אומר לך מנסיון שאין בזה שום טעם,הסיכוי שלך מצוי בניתוק מגע ובעיסוק בעניינך,בפניה פנימה,לעצמך,ביצירת מרחב מתוכך,דבר שלא אפשרי לבריונים אבל אפשרי לך

arana1

New member
ממש הכי לא

אם אתה מסוגל לראות מעט מבעד למעטה הכזבים והאשליות שמאפשרים דווקא לפסיכופאטים הכי אגוצנטרים מיצג שווא של מגיני ומקיימי האינטרס הציבורי אז יתכן ותגלה למה דווקא האנשים המתוייגים כשקועים מדי בעצמי(שזאת ההגדרה של אוטיזם) עשויים לחשוף עם הזמן איזון הרבה יותר יעיל בין הפרט לחברה,הוגן יותר,ישר יותר,יעיל יותר...
הדורות הקודמים תמיד מציגים אלה הבאים כנרקסיסטים יותר,אגואיסטים יותר,פחות ערכיים ואכפתיים,אלא שמבט קצת פחות מותנה יגלה שהאמת הפוכה לחלוטין.

אתה מדבר מתחושה מאוד מקןבעת,מאוד מונופוליסטית על זיקת הפרט לקבוצה,על הדרך למימוש נבון של מערבות ותרומה,אלא שהדברים האלה שואבים את חיוניות יופיים בדיוק בגלל הצורה שבה הם משתנים כל הזמן.

לפעמים אני שואל בצורה מסויימת להדגיש דברים

ככה זה עוזר לחדד את הדברים בלי קשר לדעתי האישית בנושא..
דווקא המודל שעלאת אצל יפחוצית הסביר את זה יפה.

TikvaBonneh

New member
אני באמת לא מבינה

אני מספרת על מקרים אמיתיים ומוצלחים שאני מכירה של שרות לאומי של אוטיסטיות, ואתה מספר לי שלא התיחסו אליהן יפה ושהן לא הביאו תועלת. ואני אמורה להאמין שאתה יודע יותר טוב ממני מה בדיוק היה שם?

arana1

New member
כן

אני לא מספר לך שלא התייחסו אליהן יפה
אני בטוח שהתייחסו אליהן יפה,כאוטיסטיות,כמה שאת ושכמותך מבינים כיחס יפה לאוטיסטים,בעיני זה לא יפה ולא מקדם,זה הכל,וכן,אני בטוח שאת לא יכולה להבין את זה

arana1

New member
יופי

שמח שאני לומד לא להיכנס איתך לדיונים מורכבים

ענתנוי

New member
זאת לא הדרך

שילוב של מתנדב במסגרת קיימת רק מפעיל לחץ על המתנדב להתאים את עצמו למסגרת - ואז אין שום הבדל אם מי שרודה בך הוא "נורמלי" או "אוטיסט בתפקוד גבוה" - להפך, זה רק מכאיב ומרגיז יותר....

בפיילוט שלנו אין היררכיה - לא בין נטי"ם לאסי"ם, לא בין "גבוהים" ל"נמוכים" ואפילו לא בין מקבלי שכר, מתנדבים ומקבלי שירות - כולם שווים וכולם צריכים להתאים את עצמם לסביבה חברתית שמתאימה גם לכל האוטיסטים.

מבחינתי - הפיילוט הזה הוכיח את מה שטענתי תמיד - התנהגות היא תגובה לתנאי סביבה ואם המים רותחים (או יש בעיות של התנהגות אלימה) משנים את הטמפרטורה (או את תנאי הסביבה החברתית) - והמים "נרגעים".....
מבחינת ההורים זה "נס", ועם "ניסים" לא מתווכחים......

תודה ארנה

ולא רק שאין תועלת זה גם יכול להזיק.

רואה 6 6

New member
שיחות חולין,מה שנקרא סמול טוק?

אני מודה שלא הבנתי היום מה את מבקשת לומר.
-אני מסכימה ששיחות כאלה נועדו "לפרוק נשק".
-אני מסכימה שכשזה לא הולך נגרמת מצוקה אמיתית וגדלה תחושת הבידוד.
אבל...שיחות חולין הן מאמץ לדעתי לכל אחד. זה נרכש,זה לא תכונה גנטית. במשך שנים יכולתי לעשות את זה רק עם מי שיכול לדבר אנגלית.דוברי עברית הותירו אותי באלם.מתישהו למדתי את המיומנות ולמרות שהיא ממש לא קשה לי כיום,היא לא תמיד מצליחה.
הבעיה לטעמי היא לא שיחות חולין. היא רק משקפת סיטואציה מסוימת ונקודתית לרוב,גם אם יש לה צבעים נורא חזקים.
הסיטואציה לטעמי נקראת,"עד כמה אתה חש נוח בעור של עצמך" וזו השאלה הכי חשובה כי לא מציאותה של שיחת חולין או אי מציאותה היא הבעיה אלא מידת הביטחון האישית,שמאפשרת גם להחליט ששיחת חולין זה על ה*** שלו.

ענתנוי

New member
אין משמעות לתכנים

אני חושבת שיש משהו בתדר הזה, שאולי רק נלווה למצב של "שיחת חולין" - אפילו אם כולם שותקים - שיוצר את ה"רעש הלבן".

ה"רעש" הזה מפריע רק ל"טלפתיים" ולכן רוב האנשים בכלל לא מבינים על מה מדובר.
אני מנחשת שזה התפתח כאמצעי הגנה (האדם הקדמון....) נגד חתולים גדולים. טיגריסים סיביריים, למשל, יכולים לעקוב במשך שבועות אחרי חיה פצועה - עד שהיא מתעייפת והם מצליחים ללכוד אותה. הם מרגישים את הפחד והמצוקה שלה - וזה לא קשור לקול, מראה או ריח.
וזה סוג ה"טלפתיה" שלנו - רגישות גבוהה מאד למצבים נפשיים ולא למילים....

לדעתי זה פשוט אנשים שקרובים לקשת אבל עדיין לא

שם. או אנשים עם רמה מסוימת של חרדה חברתית.

ובכלל מענין אותי מה ההבדל בין בן אדם עם חרדה חברתית לאספרגר בתפקוד מאוד מאוד גבוה?

הכוונה המקובלת. כלומר קוגניציה לגמרי תקינה.

ובעיה תקשורת המינימלית אבל מספיקה כבר כדי להכניסו לספקטרום.

אני משוכנעת שיש בעיות תקשורת גם לאנשים נ''טים. זאת הסיבה למה יש מריבות מלחמות ,ויכוחים, גירושין ועוד.

המומחים החליטו לשים גבול במקום מסוים ואמרו: כל מי שנמצא לפני הגבול הוא עדיין לא בספקטרום. ומי שכבר חצה את הגבול הוא כבר בפנים.
אז אני מדברת על אנשי הקשת שהם כבר בפנים אבל עדיין קרובים ל"גבול" הזה.

כל כך פשטני...

ומה ההבדל בין אספרגר לתפקוד גבוה גבוה?

פגשתי פעם אמא שהסבירה לי שהילד שלה התקדם מאוד בעקבות טיפול. ובסוף בגאווה היא סיפרה לי שהיום הוא אספרגר!! שיש לי תקווה לבן שלי!

למעלה