שיחות הורים

דליה.ד

New member
שיחות הורים

אני רוצה להתחיל שרשור על שיחות הורים: ספרו הכל, איפה, כמה זמן, מה נאמר, מה היו ההמלצות, איך הרגשתם, האם היה טוב או רע? האם הילד שותף בשיחה? האם היה כיבוד (
)... הבקשה תופסת לגבי כל ההורים לסטודנטים מבית תינוקות ומעלה... ואל תדאגו! אני אספר על כל ילד שלי בנפרד (יש לי חמישה...) שלא תרגישו מוצפים. אל תשכחו פרטים כמו: גיל הילד, מסגרת חינוכית, ומה הקשיים. כמובן שלא צריך להזדהות בשם וכו´.

זהבה נ

New member
דליה, מאוד אהבתי את שיחת הורים כאן

ואני מבטיחה שברגע שירד ממני הלחץ האדיר של התקופה הבוערת כעת, אצרף את סיפורנו. ביי, זהבה נ זכויות הורים

טוב אני אתחיל...../images/Emo13.gif

אני אמא לשני ילדים, לגדולה הפרעת קשב אודיטורית, ללא לקויות, היא מחוננת מה שמקשה עליה חברתית, הקטן הוא היפראקטיבי עם הפרעות קשב וריכוז, לקות למידה הקשורה בחוסר יכולת לזהות רצף (כלומר מתקשה בקריאה, כתיבת אותיות, זיהוי מספרים וכו´) וגם בעל הפרעה מוטוסנסורית. השנה היו לנו שתי שיחות - אחת עם בית הספר אצל הגדולה בת ה-8 והשניה עם הגן לקראת כיתה א´ אליה עולה בני בן ה-6.5. בשתי השיחות בחרנו להביא איתנו את הספיכולוגית המלווה שתנחה את השיחה ותיתן נקודת מבט מקצועית (עלה הרבה כסף אבל היה שווה) ההבדל הגדול היה דוקא אצלי. בשיחה עם בית הספר הייתי אסופה, מאופקת ובשליטה, בשיחה עם הגן - הקטסטרופה היתה בעיצומה, כל החרדות שלי לקראת כיתה א´ יצאו החוצה והתפרצתי לכל הכיוונים...היתה לי תחושה שזה אני נגד כולם, בסופו של דבר המצב ניצל על ידי פסיכולוגית הגן והפסיכולוגית המווה שלנו שכנראה זיהו אצלי את הפאניקה
בסופו של דבר נקודה חשובה שעלתה לידיעתכם: ילד שבגן החובה נעזר בגננת שי"ח (חינוך מיוחד)נחשב מבחינת המערכת לילד בדרגה א´ ואינו צריך לעבור ועדת השמה כדי לקבל סיוע ושילוב בבית הספר. ואני? אני עדיין חולמת על בית הספר בלילות, חרדה לגורלו של בני למרות שעד היום הוא הוכיח יכולת מדהימה להיות חביב הגננות, האימהות והקהל. מקווה שבית הספר לא יהרוס שנתיים וחצי של עבודה מאמצת וקשה בכל המישורים, ומשתדלת להמשיך לחייך
שלכם באהבה.

דליה.ד

New member
שיחת הורים בסיום כיתה ו´...

נערכה שלשום בחדר הישיבות של בית התוכנה שלנו, כי המחנכת מהקיבוץ שלי. בני, מחונן, עם adhd אימפולסיביות קשה וקשיים חברתיים הנובעים מכך. ובכן, היה למורה רק דברים טובים לומר עליו....הוא מקשיב, משתתף, מצליח במיוחד בעבודה אינדיבידואלית או בזוג, בקבוצה עדין קשה לו והוא לא כל כך מצליח. יש בעיה בשיעורי בית וצריך בחטיבה לנסות לפתור את זה איכשהו. בעבודה מובנית וסגורה הוא מצליח מצויין, בשאלות פתוחות ושיעור גמיש "הולך לאיבוד". מבחינה חברתית חל שיפור אדיר, גם בעקבות הטיפול הקוגנטיבי התנהגותי. המחנכת אפילו משתמשת בכמה כלים כדי לעזור לילדים אחרים... היום הוא מקובל, יודע להימנע יותר מקונפליקטים, נעזר במבוגרים לתיווך כאשר נקלע לצרות. עוד לא למד לוותר אבל, זה בדרך... היא מאוד אופטימית מבחינת החטיבה (למרות שאני הולכת למות מרוב פחד...
) כיבוד לא היה, אבל למרות זאת הלכתי הביתה על שביל מרוצף סוכריות ושוקולדים מרוב גאווה עליו!

הרהרנית

New member
בענין "הכוכב" שלי../images/Emo41.gif

אצלנו , ביטלו את יום ההורים בגלל: המצב הבטחוני. לא יאומן. בכל אופן, מי שרוצה , כך נאמר שיצור קשר ויתאם. עם אור, כיתה ד´, מחונן עם ADD ועם המון קשיים חברתיים, קללות ומידי פעם אלימות,הימים רודפים ימים. כל יום, הוא נכנס תשוש, ומכריז:זהו, עד פה! יותר אני לא הולך לבית ספר, לא משנה מה תעשו לי. כל כיום והסיפר שלו. המחנכת , בזמן כעסה, הציעה שישאר בבית, אם לא נאה לו, הוא ניגש ביוזמתו למנהלת, וזו הציעה לו שאמא שלו תחפש מסגרת אחרת.ואני? ויתרתי על היכולת שלי לעשות משהו בבית הספר הזה. מצד שני להעביר אותו? לא בטוח שזה טוב. הוא למד 3 שנים בגבעתיים. והשנה פה. ועוד שנתיים שוב מעבר לחטיבה. הוא יוצא ליום בשבוע לכיתת מחוננים. שם הוא פורח ואין בעיות. אבל גם אין ממנו דרישות- מעמיסים עליו ידע בצורה עשירה ובקובוצות קטנות. אני לא מרגישה שיש לי עם להתיעץ, חוץ ממכם. בעלי, חושב שאור לא צריך להיות בבית ספר בכלל. כך שאני פה באמת לבד.

Diana M

New member
עליה לכתה א´

אפרת ברכות לקראת העלייה לכתה א´. ללא ספק זה אחד הארועים היותר מרגשים. המתיני לסוף אוגוסט , אז ההתרגשות תגיע לשיאה. אני אישית עברתי חוויה דומה בדיוק לפני שנה. וכיום שנה אחרי, שמחה לספר כי כתה א´ היתה עבור כולנו חוויה חיובית ביותר. מכל הבחינות. בדיעבד אני בהחלט יכולה לומר כי בני הוא יותר "טיפוס של בית ספר" מאשר של גן. המסגרת המובנת הרבה יותר מתאימה לו ומאפשרת ליכולות שלו לבוא לידיי ביטוי. ומדוע אני מספרת לך כל זאת? על מנת לנסות ולשקף שכתה א´ בהחלט יכולה להיות חוויה חיובית. אך יש להערך לקראתה. את יכולה לעשות מספר פעולות בעזרתן תוכלי להוריד את מפלס החרדה שלך, אם כי לא לחסל לחלוטין. כי ביננו, הרי זה טבעי לחשוש משינויים. ובטח כאשר מדובר בילד עם קושי. א. רצוי להיפגש עם יועצת בית הספר. לספר לה על הילד ושתף אותה בקשיים ובעקבות כך לבקש שידאגו לשבצו אצל מחנכת מכילה ותומכת. (זה אפשרי וזה נעשה כל הזמן) ב. לדאוג כי יחד איתו בכתה יהיו ילדים איתם הוא חבר בגן וכך יוכל להרגיש נח ונעים מעצם הידיעה כי יש פנים מוכרות. ג. לבקש שבית הספר ישריין עבורו שעות לצורך המשך מתן תמיכה. ד. לגבי הילד עצמו, כדאי ורצוי לקחת אותו מספר פעמים לבנין בית הספר. הכרות עם מקום מפחיתה לחצים. סביר להניח כי הוא כבר ביקר עם הגננת שם, ולא, בהחלט רצוי ליזום ביקור עצמאי ואפילו כמה כאלה. ואני מניחה כי הידיעה שאחותו תהייה שם גם כן בהחלט עשויה לעזור גם כן.(אם כי בפועל לא בטוח כי היא תשמח על כך) אגב, עצם העובדה כי קיבל גננת שילוב בגן (מה שאת מכנה שי"ח) לא הפך אותו לילד בעדיפות א´. מי שאמר זאת הטעה אותך. רק ילדים שעברו ועדות השמה הופכים לעדיפות א´ למשך שנה אחת. או כאלה החוזרים מחינוך מיוחד. כך שיהיה עליך לדאוג שאכן יקבל סיוע למרות שפורמלית הוא נחשב לילד בעדיפות ב´. בהצלחה רבה דיאנה

דליה.ד

New member
סוף כיתה ח´

זו היתה שנה של תהליך: בתחילת השנה ועם תחילת הפנימייה (אצלינו בשומר הצעיר יש פנימייה ב"מוסד" מכיתה ח´ הילדים חוזרים אחרי הלימודים הביתה ובשמונה וחצי בערב נוסעים לישון בפנימייה). היא פשוט לא למשדה והציונים גירדו את ה-0, היא הבריזה מהלימודים באופן קבוע, בלילות חגגה ובבקרים חרפה.... המורים נזעקו כי היא תלמידה מצטיינת בדרך כלל. ואז הגענו ליועצת עם המחנכת והופנינו לאבחון. עדן מטופלת בריטאלין sr כבר השנה השלישית, ובאבחון עלתה העובדה שהיא דיסלקטית....הפתעה!!! עד עכשיו הסתדרה בכוח האינטיליגנציה שלה, ואחרי שנים של בזבוז אנרגיה היא קרסה. עדן קיבלה התאמות לדרכי ההיבחנות: הקראת השאלות, לענות בע"פ - אם היא רוצה, והארכת זמן הבחינה. הציונים טסו למעלה ובמחצית הזאת אין לה ציון אחד נמוך מ92.........! אז שיחת ההורים המסכמת שנערכה לפני יומיים הייתה נהדרת ושמענו רק מחמאות. בשיחה השתתפו, אני ובעלי, המחנכת, היועצת ועדן. הסיכום היה: בשנה הבאה לוודא שעדן תקבל עזרה לימודית בנוגע לדיסלקסיה, עליה לעבור אבחון באנגלית בחופש, המשך מפגשים עם היועצת והמחנכת 3-4 פעמים בשנה, מעקב אחרי הריטאלין.

פגישה עם המורה או עדכון מס´ 3

היי לכולכם נפגשנו אתמול עם המורה . זה היה קצת מצחיק כי אנחנו בקשר טלפוני די צמוד בגלל ההתעסקות בעיצוב ההתנהגות של גיא ובכל זאת.... היא שוב סיכמה שהשינוי ברור ומשמעותי. בגלל שלגיא קשיי כתיבה (כתב מהמם וברור ללא שגיאות כתיב, כמעט, אך נעשה במאמץ רב)היא עושה לו הנחות במטלות ובהן הוא עומד. הוא מרוכז יותר ונגרר פחות אחרי המתרחש בכיתה. היא הקריאה גם חוות דעת של חלק מהמורות המיקצועיות. חבל שלא כולן... לצערי רק מורה אחת כתבה במפורש שבשבועות האחרונים יש שיפור משמעותי. אני תמהה אם השאר שמו לב בכלל... או שפשוט הכינו את הרישום מבעוד מועד... לא פניתי אליהן מראש לגבי טבלת ההתנהגות שאנו מנהלים גם כדי לראות אם אובייקטיבית מישהו שם לב. המורה שלו לא שמה לב לידידות החדשה שהתפתחה עם ילד מישוב שכן, עד שהפניתי את תשומת ליבה. אתמול היא אמרה שזה ממש סיפור אהבה. היא סיפרה שבשל קשיי הילד בקריאה היא שלחה את השניים לשבת בצד וגיא הקריא לו את החומר והם עבדו יחד.. אותי זה ממש ריגש!!! שיהיה לכולם סופשבוע טוב ומוצלח

חני ב

New member
סיגלי ../images/Emo140.gif

מה הענינים? לא התבלבלת ביום? את תמיד מעדכנת אותנו ביום שישי. כמובן ששמחה
לקרוא שוב ושוב על ההתקדמות של גיא. לגבי מורות מקצועיות, חבל שהמורה לא אמרה להן על הטבלה שלו כדי שגם הן יהיו שותפות. זו לא את שצריכה לעדכן אותן אלא היא. אבל, אצל מורות מקצועיות הרבה ילדים מפריעים ולא לומדים כמו שאצל המחנכת, אצלן הם מרשים לעצמם לעשות דברים אחרים.

למעלה