שיחה

Mist2

New member
שיחה

האדם יכול ללמוד דבר מה מהתבוננות בעצמו, רק בתנאים מסויימים.
התנאי החשוב ביותר הוא, הדרכה חיצונית מתאימה היכולה לכוון את האדם להתבוננות אמיתית ונכונה.
הדרכה זו יכולה למנוע עיסוק בהזיות וחלומות שווא על התבוננות ולמידה עצמית.

שיחה
הוא: האם יכול האדם ללמוד מעצמו ללא עזרה חיצונית, ולהתפתח מבחינה "רוחנית"?

אני: הרעיון של למידה עצמית, בחלקו יכול להיות ממשי.
כאשר אני אומר "יכול להיות" אני מתכוון שיש פוטנציאל ללמידה עצמית.

הוא: למה רק פוטנציאל?

אני: במצבנו, מדובר רק בגדר רעיון שלא ניתן לממש.
כדי שנוכל ללמוד מעצמנו, עלינו תחילה ללמוד לראות את עצמנו.
כל עוד שרוי האדם בחלום ומעסיק את עצמו בשקרים וסיפורים דמיוניים על עצמו, כיצד יוכל ללמוד משהו?

הוא: כולנו מספרים לעצמנו סיפורים דמיוניים?

אני: רובנו, וזה לא משנה במי מדובר: באדם שאין לו כל קשר לעבודה רוחנית או על אדם המנסה לבצע עבודה עצמית, כיוון שהנסיון עדיין לא מבטיח מאומה.
לכן, אין מנוס וכל מי שרוצה להתקדם בעבודתו הרוחנית, צריך לקבל עזרה חיצונית.

הוא: על איזו עזרה מדובר?

אני: העזרה יכולה להגיע בצורות שונות…
אם מדובר במורה או מדריך, הרי שהעזרה בדרך כלל היא לא עזרה שכלית. כלומר, לא מדובר בקבלת חומר עיוני, אלא בקבלת כיוון.
אותו מדריך יכול לכוון אותנו ליצירת מצבים היכולים לעזור לנו להתפתח.

הוא: דיברת על חלום בתוכו אנו שרויים, למה אנו לא יכולים לראות ומה הוא אותו חלום?

אני: החלום הוא רק תוצר, של פילטור.
פילטור של המחשבות שלנו, רגשות שלנו ותחושות שלנו.
אנחנו לא באמת רואים ומבחינים בכל אלה.
אנו מבחינים רק בתוצר של אותו פילטור היוצר תמונה דמיונית – חלום.
מידי פעם, מבעד אותו פילטור / חלום, מצליח האדם להבחין בטיפה קטנה של מחשבות, רגשות ותחושות. אותן התבוננויות כל כך שיטחיות, מקוטעות וקצרצרות, שכאשר מנסה אותו מתבונן להרכיב אותן יחדיו, נוצרת תמונה מעוותת הלא קשורה למאומה.

יש להבין, שלמידה עצמית לא נוגדת למידה או קבלת עזרה חיצונית.
משום מה מציבים אותן זו מול זו, והמצדדים באחת שוללים מייד את השניה.
לאמיתו של דבר, האחת לא יכולה להתקיים ללא השניה.
אבל כמו בכל תחום, גם כאן הדברים נעשים בשלבים.
עלינו קודם להיעזר במישהו חיצוני כדי ללמוד לראות את עצמנו, ורק לאחר מכן הלימוד העצמי יהיה אפשרי, אבל גם אז כדי למנוע סטיות עלינו להמשיך להעזר במורה.

כשאתה כותב שעלינו להיעזר במישהו חיצוני -

האם המישהו יכול להיות גם משהו?

Mist2

New member
לא

כמובן שניתן להיעזר בדברים רבים היכולים להוות שעונים מעוררים ולהועיל לנו.
אבל זה לא מחליף את עזרת המדריך, וקשור כבר לעבודה עצמית...

Mist2

New member
זו שאלה לא מוצלחת במיוחד

כיוון שכל אחד ׳צריך׳ למצוא את מה שמתאים ויכול להועיל לו לאותו הזמן!
&nbsp

Mist2

New member
וזה קשור למרכז המגנטי

תוכל לקרוא על הנושא בפוסט ״השפעות ומרכז מגנטי״ שעדיין נמצא בעמוד זה של הפורום....

גם התשובה לא מוצלחת במיוחד

מה שהגבת, ברור. אנסה לחדד למה התכוונתי.
מלבד זה שהייתי רוצה לקבל ממך באמת דוגמאות לאנשים בארץ שיכולים לספק את ההדרכה הזו לדעתך,
התכוונתי לשאול - האם יש "קבוצות" של אנשים/מורים שלטעמך באופן מובהק יותר יכולים לספק לאנשים את שהם צריכים?
לדוגמה, ברור שלכל "מחפש" יכול להתאים כל "מדריך", אבל האם היית ממליץ לחפש את המדריך הזה בכל מקום? או שיש קבוצות בהן לדעתך בגדול יש הדרכה יותר מדוייקת/מועילה? ז"א לדוגמה לחפש מתקשר? לחפש פסיכיאטר? פסיכולוג? מדריך ויפסנה? מדריך מ"ט? מדריך הדרך הרביעית? קואוצ'ר לחיים? נזיר בודהיסטי? מישהו שבמצב דומה לשלך?
&nbsp
מקווה שקצת יותר ברור עכשיו. אם לדעתך עדיין השאלה לא מוצלחת, אין בעיה.

Mist2

New member
השאלה שלך הייתה ברורה מאוד

יש מצב שאני לא מובן...
אתה חושב שיש לך אפשרות לבחור בין כל הדרכים, ושכל אחת מהדרכים יכולה להועיל לך בצורה כזו או אחרת?
לצערי, אין לך או לכל אדם אחר כל בחירה בנושא, אתה נמשכת למקום היחיד שהיית יכול להימשך, והכל תלוי במרכז המגנטי שלך, כלומר מאיזה השפעות הוא עוצב והתגבש.
כך שזה כלל לא משנה מה היא דעתי על מי יכול לספק את ההדרכה הזו...
לאומת זאת, אם הייתי מכיר אותך מספיק זמן, הייתי יכול לומר לך האם המרכז המגנטי שלך מתאים לדרך מסוימת...

במקרה שההתעניינות שלך היא תאורטית לגמרי, ואתה פשוט רוצה לדעת מה היא דעתי.
גם כאן אין אני יכול לעזור לך, כיוון שאני מקפיד לא להמליץ על אף אחד מהיום הראשון שהתחלתי לכתוב בפורום זה.
ויש לכך כמה סיבות טובות במיוחד.

אם היית מנסה להיות יותר ספציפי ושואל אותי על דרך ספציפית, גם אז לא היית מקבל המלצה, אלא רק את האפשרויות השונות (כמובן אם הייתי מכיר את הדרך)...

בקיצור, התשובה שלי הייתה מוצלחת מאוד
...

אני שאלתי בשביל לקבל כיוון פרקטי לאן לדעתך כדאי לפנות

שאלתי "לדעתך" - כי מן הסתם, אתה ניסית להעביר רעיון בהודעה המקורית, אז רציתי לשאול מבחינת "הצעד הבא" אם יש לך פוינטרים מעשיים למי כדאי לפנות.
ההתעניינות לא הייתה תאורטית, אלא מעשית. כמו שהבאת טיפ בהודעה המקורית על כך שכדאי לחפש עזרה חיצונית, כיוונתי לכך שתביא טיפ ל*מי* כדאי לפנות, כי אני לא חושב (אך לא בטוח) שכל אחד יכול לספק את העזרה החיצונית שדיברת עליה. לדוגמה, אני אישית לא הייתי הולך לקבל את זה ממדריך מ"ט, מכל מיני סיבות... לפסיכולוג - לא יודע, כנראה תלוי אם הוא "רוחני", אם יש לנו הבנות דומות בכמה נושאים, אם הוא לפחות מקבל/מבין לאן אני מנסה לכוון וכו'... נזיר בודהיסטי - אולי, אבל לא יודע, אני לא בודהיסט, לא בטוח שה"דרכים" שלנו תואמות...
&nbsp
בלי קשר אליך הייתה לי את הקושיה הזו, ז"א, למי אני יכול לפנות כדי לקבל עזרה...
אני הושפעתי מכל מיני מקומות. ADVAITA JNANA הייתה ה"תורה" שפתחה אותי בהתחלה, אחרי זה גם התחברתי לבהקטי, מעט בודהיזם, ועוד... בגלל המיש-מאש הזה ובגלל שלא ממש נתקלתי בארץ באנשי אדוויטה "proper" אינני יודע בדיוק למי לפנות. (בנוסף, אגב, אינני בטוח באיזה גישה עליי לנסות לחיות - אדוויטה/בהקטי/וכו'...)
חשבתי שאתה אולי מנסיונך תוכל להמליץ על משהו. אולי היית בקבוצה דרך רביעית שעבורך תרמה, אולי היית אצל פנינדו (שהיה פה בפורום) והוא איש אמת לדעתך, אולי אתה מכיר מואר ישראלי... חשבתי שזה יכול לעזור. ברור שאינך יכול לדעת אם זה מתאים לי... אבל זה לבדיקתי בכל מקרה, חשבתי שאולי כך אקבל כיוון / אכיר משהו חדש שיכול לעזור לי.
&nbsp
אכן, כשכתבתי את ההודעה, שכחתי שאתה לא נוהג להמליץ. בכל אופן, תודה.

neophile

New member
יש מספר קבוצות של הדרך הרביעית שפועלות בארץ

אבל זה לא בדיוק סטייל של לשבת לרגלי איש מואר ולהאזין בשקיקה לדבריו . בדרך הרביעית אומרים אל תאמין לכלום עד שבדקת אותו בעצמך ...

אם אתה מעוניין בתנאים מייטיבים לבדיקה שכזאת , אז קבוצה של הדרך הרביעית יכולה לעזור לך .

ינוקא1

New member
כשהתלמיד מוכן המורה מגיע

כשהמורה מוכן התלמיד מגיע.

ידע רוחני הוא כמו אוכל , לכל חיה יש חוש לחפש את מזונה בכל מיני מקומות.
סמוך על חושיך.

Mist2

New member
את זה בדיוק אתה צריך לעשות בעצמך

ללא המלצות...

klemi1

New member
מסכים על חשיבות החיפוש

לפעמים עתם החיפוש מוליד מפגש רב משמעות
אם כי, אני לא רואה פסול בהמלצה של אדם שחווה חוויה חיובית

neophile

New member
האחריות היא שלך

בבית ספר אמיתי אתה גם תתאכזב ... גם תכעס ... גם תתעצבן .... תחווה את כל הספקטרום הריגשי שלך .
השאלה היא אם אתה מוכן לכך ...
&nbsp
כשנתלים בהמלצה יש נטייה לזרוק את האחריות על הממליץ ..
&nbsp

l coyote l

New member
ניסית הרבה. לא צריכה להיות מניעה לנסות עוד.

כל ניסוי מביא את התוצאה שלו גם בלי להיות ״בטוחים״ שזו ״ה-דרך״.

מעולה! הרשי לי להוסיף עוד

על דברייך הקולעים ש:
לפעמים לוקח זמן עד שמתרגלים לדבר מסויים ולא תמיד הניסיון הראשון צולח
ולפעמים זה תלוי בבשלות, המורה, ותנאים סביבתיים נוספים.

Neta Hod

New member
אם כבר נגעתם בנושא כל כך מהותי ודיברתם על פוינטרים מעשיים

אני רוצה להאמין שאני שם, שאני אותו התלמיד המוכן או במקרה שלי, התלמידה המוכנה שמחכה למורה שיגיע.
ואם להיות יותר פרקטית, יש כמה כיוונים והמלצות שקיבלתי, אולי מישהו התנסה בקורס של תמיר מסאס, אני עוד לא בקיאה לגמרי בתחום, רק יודעת שאני פחות בקטע של "לשבת לרגלי איש מואר ולהאזין בשקיקה לדבריו" אבל כן רוצה להיכנס בצורה מעמיקה יותר ולחפש קודם כל את עצמי, הרי החיפוש הוא אינסופי בעיני, ולכן כלים או הכוונה נראים לי יותר פרקטים.

למעלה