שיחה עם קב"ן

tal4mazar

New member
שיחה עם קב"ן

שלום לכולם, התגייסתי לפני כחודשיים לגדוד אב"כ. בעקרון רציתי בכלל ללכץ לעתודה ללמוד משפטים וגם עשיתי בשביל זה פסיכומטרי אבל בסוף בגלל שתאריך הגיוס שלי היה במרץ אז לא איפשרו לי להירשם.. (למרות שעמדתי בכל התנאים), בכל מקרה העתודה אמרה לי שאם אני אבקש אישור מהמפקדחם שלי אז אני אוכל להתחיל במיונים לאחר שאני אתגייס.
בכל מקרה, אבא שלי שהוא לוחם בנשמה שלו הצליח לשכנע אותי ללכת בכל זאת לשם ולנסות כי זה יכול לחשל אותי ולתרום לי המון. בחודש הראשון הצליח לי לא רע נתתי מעצמי 100 אחוז ואפילו נהייתי הקשר של המ"מ, הבעיה היא שבחודש הזה סגרנו 16 יום והם היו לי הימים הכי קשים בחיים שלי וזה בגלל מספר סיבות.
דבר ראשון יש לי אמא חולת סרטן בבית, ופשוט לא יכולתי להתמודד עם המרחק של ה-400 קילומטר מירושלים לבהל"ץ ולא יכולתי לחשוב שאני לא נמצא שם בשבילה וזה ממש התחיל להכניס אותי לחרדות..
דבר שני יש לי אח תאום שגדלתי איתו כל החיים שלי והכי הרבה זמן שלא ראיתי אותו זה היה 3 ימים ואז פתאום הייתי צריך להתמודד לא לראות אותו תקופת זמן כל כך גדולה וזה פשוט ריסק אותי..
דבר שלישי לא נקלטתי כל כך טוב שם מבחינה חברתית..
עכשיו לאחר החודש הזה חליתי במחלת הנשיקה ואני בעצם עד עכשיו בגימלים בבית..
דבר נוסף הוא שאתם בטח שואלים את עצמכם למה לא קיבלתי ת"ש כולשהו כדי לעזור לאמא שלי... אז מי שקיבל אותו הוא אחי התאום.. והצבא לא מאפשר לשתי בני אותו בית לקבל ת"ש.
בקיצור היה לי שיחה עם המ"פ שלי והוא נתן לי את האופציה לקבל ת"ש פיקודי שזה אומר שאני אחזור כל יום חמישי הביתה.. כלומר אני לא אסגור שם..., הבעיה היא שאני כבר נמצא במצב שאני לא רוצה להיות שם, וכבר כולם שונאים אותי שאני נמצא בבית מלא זמן.. בנוסף לזה המ"פ קבע לי שיחות עם מפקד הבסיס (בהל"ץ).. והוא אמר לי שרק הוא זה שיוכל לקבוע אם אני אמשיך בקרבי או שאני אעזוב את זה ויעבור לבסיס פתוח קרוב לבית (ירושלים) ויהיה באיזה תפקיד שעושים בו יומיות.
עכשיו אני ממש לחוץ מהשיחה כי המ"פ דיבר עם אבא שלי והוא אמר לו שכפי שהוא יודע ממש קשה לצאת מקרבי.. האם זה באמת נכון.
מה שעוד עלה לי זה שחס וחלילה אם מפקד הבסיס יכריח אותי להישאר בבהלץ הגיהנום הזה האם שווה לי לפנות לקב"ן...? האם הוא יעזור לי ויוכל לתת לי סעיף של קשיי הסתגלות...

אתם בכלל לא מבינים לאיזה מצב הצבא הזה הביא אותי... הייתי ילד הכי רגיל שיש.. שנותן מעצמו 100 אחוז.. ופתאום התחלתי להיות ילד דכאוני חרד.. כל פעם שאני שומע את המילה אמא אני פשוט מתחיל להיכנס לחרדות... ופשוט הגעתי למסכנה שזה לא בשבילי לא לראות אותה כל יום... וכרגע במצב הזה של החיים הייתי מעדיף להיות איתה..

בקיצור.. השאלה שלי זה מה הייתם ממליצים לי לעשות.. מה הייתם ממליצים לי להגיד.. האם הסיפור שלי באמת מצב שמוציאים אותו מקרבי.. ?

תודה מראש!!!
וסליחה על החפירה!

אני לא יודעת אם קב"ן יכול לעזור לצאת מקרבי

במקרה שלך, אבל המלצה ממני - תלך בכל מקרה בראש פתוח! אני גם הגעתי למקום שלא רציתי בצבא והלכתי לקב"ן כדי לקבל פיתרון קסם - יאללה פגישה אחת, אני אסביר לה כמה אני סובלת (באמת סבלתי) והיא תעביר אותי בסיס ותפקיד!!
זה התפוצץ לי בפרצוף. היה לי הרבה כעס כלפיה עד שתפסתי את עצמי בידיים והגעתי אליה לטיפול ומעקב, נשארתי שנתיים באותו בסיס ובאותו התפקיד וחלק גדול מזה היה בזכותה! אז גם אם הקב"ן לא יעזור לך לצאת מקרבי הוא יכול לתת לך כלים להתמודד עם המצב שעכשיו אתה נמצא בו...בהצלחה.

tal4mazar

New member
עזרה!!!!!

נו חברים אני צריך את החוות דעת שלכם.. מה כדי לי לעשות..? מה כדי לי להגיד..? ולמה את חושבת שקב״ן לא יוכל לעזור לי..?

אני לא רשמתי שקב"ן לא יוכל לעזור לך...

אני אישית לא ניסיתי לצאת מקרבי ואני גם לא מכירה מישהו שממש קרוב אליי שיצא מקרבי דרך קב"ן - אז מה הסיכויים לזה, אין לי מושג.
המלצתי לך על קב"ן בכל מקרה כי זה יעזור לך להתמודד (לדעתי ומנסיוני) עם המצב בבית ועם המצב בבסיס.
ויודע מה - גם אתה לא כזה מאמין בזה, תנסה. מקסימום הרווחת הפניה שאותה תוכל לקבוע קרוב לבית וככה לקבל אולי אפטר או הגעה מאוחרת\יציאה מוקדמת מהבסיס ביום ההפניה, לפעמים זה כשלעצמו, הידיעה על קצת פחות זמן בבסיס וקצת יותר זמן בבית תגרום לך להרגיש קצת יותר טוב - ואם תגיע פתוח למפגש לדעתי תרוויח מזה.

antreprize

New member
זה ממש לא בעיה לצאת מקרבי,

אבל אני לא ממליץ. אתה באמת רוצה לזרוק שלוש שנים מהחיים שלך כדי להיות עובד רס"ר או איזה קישקוש אחר? תהיה לוחם, אם תרצה תמיד תוכל לעזוב. זאת באמת חוויה מיוחדת ואתה באמת יכול לקבל מזה דברים שישארו איתך.

tal4mazar

New member
אני אגיד לך מה הבעיה

שבשבילי זה לא חוויה.. תאמין לי שאם לאמא שלך היה את המחלה הארורה הזאת.. אז זה לא חוויה.. במקום לחשל אותי זה רק עושה את ההיפך.. זה מתחיל לגרום לי לאבד את השפיות!!! למרות שבחיים שלי לא הייתי כזה.. :(
לדעתך יתנו לי לצאת מקרבי בגלל הסיבות שלי?

antreprize

New member
אתה רק בטירונות, זה לא מייצג.

לעזוב תמיד תוכל, ובמצבך זה לא יהיה קשה. לחזור לקרבי יהיה יותר מסובך (תאמין לי, הייתי במצב דומה). אמא שלך לא תבריא רק בגלל שתרד לג'וב (אתה אומר שאחיך בבית, באמת יש צורך בפמליה שלמה סביבה?). ניסית לדבר איתה ולשמוע מה היא חושבת?

לא רק שיתנו לך לצאת מקרבי בגלל הסיבות שלך, יתנו לך לצאת גם בלי סיבות בכלל. לצאת מקרבי זה קל מאוד, ואם זה האתגר שהצבת לעצמך אז אתה דורש מעצמך מעט מאוד.

אושי231

New member
מצד אחד אני מסכימה איתך

אני באה ממשפחה של לוחמים עם סכין בין השניים ובעצמי שלישה של יחידה קרבית.
ויחד עם זאת מדובר פה על בחור שאמא שלו חולה בסרטן, דמיין את עצמך בסיטואציה הזו חלילה...

antreprize

New member
אני מאמין שזה קשה,

וגם אי אפשר להאשים אותי בעודף מוטיבציה. אבל הוא לא רופא, במה הנוכחות שלו תעזור כשאחיו כבר בבית? לפעמים צריך לקבל את זה שדברים קורים ואין ממש מה לעשות כדי למנוע אותם.

סורי אבל ההודעה שלך... לא יודעת איך להגדיר

אותה.
זאת אמא שלו. היא לא במצב טוב. מה זה יעזור שהוא יהיה לידה? הרגעים האלה הם הכי חשובים ביקום ושום מוטיבציה לא תחליף אותם. צהובה ומרובעת שכמותי אומרת את זה, אז כן, כדאי שהוא יהיה עם אמא שלו.

antreprize

New member
בסדר, הציעו לו לצאת כל שבוע.

זה שהם יקרקרו סביבה כל היום לא יעזור לאף אחד.

tal4mazar

New member
תודה רבה אל התשומת לב :)))

תראו אני כבר הגעתי למסקנה שפשוט המסגרת הזאת לא מתאימה למשפחה שלנו... כלומר זה לא רק פוגע בי אלא גם זה שאני בקרבי זה מכניס את אמא שלי לחרדות והיא לא יכולה לראות אותי יותר בוכה... ואתם יודעים יש לה צרה הרבה יותר גדולה שהיא צריכה להתעסק איתה... הפחד היחיד שלי זה שלא יתנו לי לצאת משם.. כי המ"פ שלי אמר לי שאני נחשב לחייל שלא עושה בעיות... השאלה אם מפקד הבסיס (בהך"ץ) באמת ישים על המצב שלי.. ויבין אותי... כי אני נמצא במצב שאני חייב לראות את אמא שלי כל יום אם לא זה ממש מכניס אותי לדיכאון... ומה שגורם לי להיות עוד יותר בדיכאון זה שאני פאקינג משרת בבהל"ץ הגיהנום הזה שמרוחק 400 ק"מ מהבית שלי בירושלים.... אז זה למה זה קשה.
אני הכי דוגל בלשרת את המדינה ולתת לה כמה שיותר.. ואני נגד כל משטמת.. אבל לפעמים יש מצבים שגורמים לך לוותר כי אתה פשוט לא יכול להתמודד איתם.. אני ניסתי להתמודד וזה פשוט הוביל אותי למצב של חוסר שליטה על המחשבות ועל הגוף שלי.... :(

לדעתכם, המפקד בסיס שלי יבין אותי ויתן לי לעזוב..? :(

למעלה