שיחה עם מתבגרת

• פותח הנושא 28958
  • פורסם בתאריך

28958

New member
שיחה עם מתבגרת

אודה לעזרתכם יש לי בת בת 13מאומצת,היא יודעת על כך אך לא מדברים על הנושא.
אני חושבת שהיא נמצאת בגיל ההתבגרות וחשוב לפתוח את הנושא לתת לה בטחון שאנחנו אוהבים אותה ויחד עם זאת מוזמנת לשאול שאלות כדי "למלא"את פאזל של החיים שלה.
אודה לעצות איך לערוך את השיחה מה לומר?

fatfat

New member
בת 13 שאומצה ועדיין לא יודעת על כך יכולה

להגיב קשה מאוד למידע. כל בטחונה בכם יכול להתערער והיא עשויה להרגיש שעולמה חרב עליה. לכן חשוב לבשר לה את זה באופן הנכון שיצמצם עד כמה שניתן את הנזק.

לכן הייתי מציעה לכם לפנות בדחיפות לגורם מקצועי שמתמחה באימוץ לקבלת ייעוץ מקצועי. איני יודעת היכן אתם גרים אבל יש את מרכז פסיפס וברחבי הארץ פרוסים סניפים של
ת.ל.מ שזה רשת תחנות לטיפול פסיכולוגי שקיבלו מנדט מהשרות למען הילד לתת שירות למאומצים ומשפחות מאמצות. ואם בתך אומצה בארץ את יכולה לפנות לסניף השרות למען הילד
שבו אימצת.

28958

New member
שיחה

הילדה יודעת שהיא מאומצת.אני רק חשבתי שנכון לומר לה שאם יש לה שאלות(הרי אני מדברת על גיל התבגרות שהבוגר מעצב את אישיותו) בנושא האימוץ מי? למה? מהיכן נכון לתת לה פתח.
שאלו לגבי עבודת שורשים אכן שהיתה צריכה לעשות את העבודה סירבה לעשות אותה.

Noga Lavie

New member
האם בעבר כן נוהלו שיחות בנושא אימוץ?

את כותבת כי המתבגרת יודעת שהיא מאומצת, אך לא מדברים על כך. לא ברור מכך כיצד היא יודעת ולאיזו רמה.
האם דיברו על כך איתה בעבר אך ככל שהזמן חלף השיחות פסקו?
האם האימוץ מעולם לא הוסתר מן הסביבה, אך מעולם לא עלה לשיחות גלויות עם הילדה?
האם מתנהלות שיחות המאזכרות את האימוץ שהילדה מתעלמת מהן?

ישנן הרבה סיבות בגינן מתבגרת צעירה לא תשוחח עם מבוגרים על נושאים קרובים לליבה. תפקידנו כהורים הוא, אכן, לפתוח להם פתח. הבעיה היא שליעץ ללא להכיר את הדינמיקה המשפחתית בנושא כה רגיש עלול לספק עצות אחיתופל.
אם נושא כה רגיש עלה לשיחות אקראיות עד כה, נראה לי שכדאי לפנות לעזרה מקצועית לפני העלתו בצורה יזומה על פני השטח, כדי לא לגרום לתוצאות הפוכות ממה שרוצים להגיע אליהן.

בהצלחה.

fannyd

New member
גילאי 12-13 הם גיל עבודת שורשים

האם הנושא עלה? האם היא הביעה עמדה? אם כן מדוע לא לכבד?

ayeletgruo

New member
מנטורים בכל רחבי הארץ

לפני שנתיים הוכשרה קבוצת הורים כמנטורים על ידי השירות למען הילד
בדיוק בשביל הנושאים הללו, לא קבוצה אלא אחד על אחד.

הקבוצה הוכשרה ע"י השירות למען הילד והשתתפו בה הורים מכל מגזר ומקום בארץ
חד הוריים, שני הורים, מאותו מין, שאימצו בארץ ובחו"ל, יהודים, ערבים, נוצרים, דתיים וחילוניים.
ממליצה לך בחום לפנות לאומץ לאמץ יש להם רשימה מעודכנת עם טלפונים
הסיוע הוא בחינם ללא עלות בכל מקום בארץ

בכל מקרה שיהיה בהצלחה
ואת יכולה להיעזר בי גם
0506894037

אילת

KallaGLP

New member
לא ממש ברור מה זה יודעת.

האם מאז גיל קטן היא שמעה סיפורים על כך והייתה מודעת לזה או שפעם זרקתם לה את זה בקיצור נמרץ ומאז לא חזרתם לנושא. יש הבדל גדול בין ילד שגדל תוך מודעות לנושא, שהוא חלק בלתי נפרד מחייו ומידיעתו את עצמו, לילד שעם שמע איזה משהו שנזרק לחלל האוויר שאולי אפילו לא הבין עד הסוף וזהו. במקרה הראשון, אישית לא הייתי יוזמת כלום. העניין נמצא ברקע, היא מעכלת אותו בקצב שלה ותחזור אליו אם וכאשר היא תרגיש צורך (אלא אם כן את מרגישה שמשהו מטריד אותה ומפריע לתפקודה, שאז כדאי לברר את העניין, בין אם הוא קשור לסיפור האימוץ ובין אם לאו). במקרה השני, שלא ברור כלל אם וכמה מהסיפור היא עיכלה, לדעתי חייבים לדאוג להוציא את כל הסיפור לאור ולעשות את החשיפה לנושא בליווי איש מקצוע כי זה כבר מאוחר מדי בגיל כזה להתחיל כמעט מאפס בלי לדעת איך עושים זאת נכון ותוך גרימת הכי מעט נזק שאפשר.

למעלה