אני לא אוהב את הפולחן סביב מוסא
אמנם הוא ניגן במירון וקשור בקליקה הצפתית אבל הוא לא "נושא הלפיד", הגזימו לגמרי. זאב גלילי, הכתב,
מתגורר גם כן בצפת
והוא מתלהב ממנו יותר מדי. גם יעקב מזור, חוקר הכליזמר, הגזים כאשר הוא שם אותו בראש הפירמידה. מפתיע גם שמוסא עצמו לא מוצא לנכון להמעיט מערך עצמו ולהזכיר את הכליזמרים הירושלים ואף הבני-ברקים שהחלו לנגן עם השנים. חוצמזה, מה לגיורא פיידמן ולכלייזמר. מוסא מזכיר בראיון שגיורא קרא פעם לכליזמר "קאץ-מיוזיק" (מוזיקת/יללות חתולים), ומציין שאחר כך הוא שינה את דעתו. אני שמעתי לפני כשנה בקול המוסיקה הקלטה של ראיון עם גיורא ושם הוא "ליכלך" על מוזיקת הכליזמר. לדידו, רק הכליזמר שמתקרב למוסיקה הקלאסית, ברמת הביצוע ובניקיון הצליל ראוי להיקרא כליזמר. כבר כתבתי כאן בעבר על הראיון ההוא וציינתי כמה שלא אהבתי את גיורא. אין לי כוח לחטט בארכיון אבל כתבתי תחת הניק "יידישיסט" כמדומני. קיצורו של דבר: להיות תלמידו של גיורא אין זה כבוד גדול. מוסא מציין שלא הופיע אף פעם בקונצרט מול קהל. סליחה מוסא, לפני כשנה הופעת בסינמטק ירושלים, אני בעצמי נוכחתי שם. אני גם לא אוהב את הניגונים העבריים שהוא משלב בתוך רפרטואר הכליזמר. הוא טוען שזה "נכנס" אט אט לתוך מוסיקת הכליזמר, אבל במחילה מכבודך, מוסא, אתה הוא זה שמכניס את זה, אין למוסיקה גלגלים, היא לא נכנסת לבד. בעניין זה אפשר לומר שהוא הולך בדרכו של גיורא שהכניס מוסיקה קלאסית קלה לתוך רפרטואר הכליזמר שלו. גיורא הכניס קלאסי ומוסא הכניס נעמי שמר. עוד משהו שמאפיין גם את מוסא וגם את גיורא, אך למען האמת ניכר ביותר בנגינתו של גיורא. הוא מגזים מאוד בקוועטשים ובקנייטשים שלו. ניתן היה לחשוב שזה מה שעושה ניגון מסוים ל"כליזמרי", שרק יוסיפו לו איזה צליל בכייני במקום מסוים. שטויות. העניין מורכב הרבה יותר. [משום מה אני מוציא היום עצבים, אז תתיחסו בעדינות לדברים שלי
]