שיחה עם חבר לעבודה

שיחה עם חבר לעבודה

הראתי חלק מהתמונות מהספארי האחרון, היגענו לתמונות של צבים: הוא: ואוו איזה צב גדול, לאיזה גודל הוא מגיע ? אני: זה שבצילום בערך מטר, גם יש גדולים ממנו. הוא: רכבת עליו ? אני: מה ? הוא: רכבת עליו ??? אני: מה פתאום, אסור לרכב עליהם, זה צער בעלי חיים! הוא: מה רע בלרכב על צב ? אני: צב זה לא חמור ולא סוס, לא רוכבים עליו ולא נוגעים בו! הוא: בכל זאת אפשר לרכב עליו? אני: מדובר בייצור עדין שמעשה כזה יגרום לא להתחבא ולחשוש לעלות על פני המים ולנשום הוא: ??? אני: וגם יש לו מקור גדול והוא יכול לנשוך נשיכה הגונה את זה שיינסה לתפס עליו, ויש לו טפרים בסנפירים ובכלל צריך לשמור ממנו מרחק. הוא: תגיד, זה רק אתה שמתנגד לרכב עליהם או שזה ככה כולם חושבים? אני: (speechless) עכשיו לך תסביר למה אסור לאסוף אלמוגים למזכרת......

adi35

New member
בעניין הרכיבה

חברך צודק אם מותר לרכב על סוס מדוע אסור על צב יש לו פטור

Princes Vespa

New member
בעיניין הרכיבה

אני באופן אישי לא רוכבת על אף חיה. אבל רכיבה על סוס באופן מבוקר לא גורמת לו נזק. רכיבה על צב תגרום לו להיחנק ולמות. יש הבדל מסויים.. גם אני כשסיפרתי למישהו מהכיתה שלי שראינו צבים בספארי הוא מייד שאל אותי בהתלהבות האם נתפסתי עליו. (הוא לא צולל אבל הוא איש של טבע וטיולים ). כנראה שאנשים חושבים שזה נכון ומותר.. וצריך לחנך אותם אחרת..

אסור לרכב על צבים!!!!!!!!!!

אסור לאחוז בהם ואסור להיתפס עליהם!!!!!!! וסימני הקריאה שמופיעים כצעקהף נועדו להכניס טוב טוב לראש לכולם שזה פשע ומעשה מכוער לטפס על ייצור ימי עדין כצב, קיימים עשרות עדויות על צבים שנמנעו מלעלות על פני המים לנשום ונחנקו בעומק אחריי שעברו מפגש טראומתי עם צוללים. הים והחיות הנהדרות שממלאות אותו הם לא צעצועים בארגז החול של ילדים אינפנטילים. ולמי שלא מוכן לרחם על הצב, מוטב שלא ייפגוש אותי ואת חבריי מתחת למים בזמן שהוא עסוק בהתעללות בחיה חסרת ישע, לטובתו. אני מקווה שעכשיו הדברים ברורים יותר.

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

חשבתי לא לספר אבל... בספארי צלילה בסיני, תוך כדי צלילת לילה נתקלנו בצב. אחד הצוללנים, דוקא לא צעיר (הן מבחינת הגיל והן מבחינת הצלילות) החליט שנמאס להתאמץ ו"תפס טרמפ" על הצב. תוד שניות "ניתר" אליו המדריך והעיף אותו (חבל שלא לעזאזל..). ונזף בו לאחר שעלינו על הסירה. מה שהטריד אותי הכי זה שלמרות ההערות של כל המשתתפים נגד מעשו, היתה תחושה כי אם הוא יפגוש צב בפעם הבאה הוא יעשה בדיוק אותו הדבר. מיותר לציין שאופיו גם תאם את התנהגותו מתחת למים (יוהרה ואהבה עצמית). אז אין לי ממש מסקנה, רק רציתי להראות כי אין פרופיל לזלזלנים.

worried diver

New member
מילים כדורבנות, מנטה

אני מסכים עם דבריך ומוחה נגד רוכבי הצבים באשר הם. איך אפשר להצטרף לכנופיית מחסלי רוכבי הצבים שלך? אני צמא לדמם!

מבחן הצטרפות לכנופייה

תצלול, תצלול הרבה, הזמן ייעשה את שלו בשלב כזה או אחר תפגוש את הנבלות, אלו יכולים להיות רוכבי צבים, שולי אלמוגים, מרחיפי חול, מניחי מלכודות על גבי הריף, ושאר תחלואים, המבחן בשלב הזה הוא למנוע מהם מעשים אלה, ולא להסב מבט לכיוון השני. בהתחלה אפשר להעיר, תנועות ידיים, מבט כועס, בהמשך תלוי בהתפתחויות ומידת הנזק, אם יש מצלמה מוטב לצלם את המעשה (הנזק), תמונה אחת פה בפורום טובה להסברה ולחינוך. בהצלחה.

../images/Emo45.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

לא יכולתי לומר זאת טוב יותר. זה שילוב של חוסר בחינוך וסרטים כמו ג´יימס בונד שבהם נראית חתיכה צוללת צלילה חופשית אוחזת בשיריונו של צב כאילו היה סקוטר (מוצ"ש לפני שבועיים, כמדומני, ערוץ 2).

אילוניק

New member
ומלחמות נגד

תנינים בחוות התנינים בצפון זה מותר זה אפילו מופיע כאטרקציה בדף הפרסומת שלהם אכן אנו כצוללים רגישים לנושא ונתנהג בהתאם אבל יש בחוץ הרבה דוגמאות של ניצול לרעה של בעלי חיים ועולם כמנהגו נוהג ומחריש אילוניק היפה IHB

adi35

New member
ידעתי שתיצעקו

מעניין שלצוללים יש חמלה רק כלפי שוכני הים יתיחסו אליהם בהערצה ובסגידה יצלמו כל גוק תת מימי ויתפעלו ממנו אבל בכל הנוגע לחיות היבשה המצב שונה פתאום מותר לרכב עלהם לגדל בבית במקרה הטוב או לקשור בחבל בגינה במקרה היותר גרוע לכל אלא שקפצו מקודם שאלה אחת קטנה למה? אני דרך אגב לא רוכב לא על סוס או בעל חיים אחר (אבל אישתי רוכבת עליי) ולא כולא בעלי חיים

ונמשיך לצעוק

הנושא שאתה מעלה הוא רחב מאוד וחורג מפורום צלילה, אפשר לדון בנושאים של טבעונות, צמחונות וכו´. אני מעריך אנשים שיכולים להגיע לרמה כזו של יחס לבע"ח, לצערי אני חלש יותר. אבל השוואה טובה יותר לרכיבה על צב היא ניסיון לרכב על יעל בעין גדי מאשר להחזקת כלב קשור למלונה, או רכיבה על פרא במכתש רמון ולא רכיבה על סוס בחוות גידול. לגביי הזדעקות על הים, זה המקום שאני הכי אוהב, וזה המקום שאת העוולות שנגרמות לו אני מכיר יותר מעוולות אחרות, אם היה לי יותר זמן הייתי שמח להצטרף להגנה על מקומות נוספים.

../images/Emo45.gif

אין ספק שנגרמות עוולות רבות לבעלי חיים, ולטבע כולו, על ידי בני האדם. אבל, האם עצם קיומן מצדיק קבלת עוולות אחרות או נוספות? כולנו נקראים לצמצם את הנזק, וסביר להניח שכל אחד יתחיל במקום הקרוב לליבו.
גורגוניה בזרם

gilad_no

New member
טעות בידך

לי אישית עלתה המודעות לחי ולצומח בעקבות קורס הצלילה שעשיתי. חינכו אותנו לשמור על הסביבה ואני מתנהג כך גם מחוץ למים (כבר לא ישראלי מכוער שזורק אשפה בחוץ
) ואכפת לי מבעלי חיים, ואני מקפיד על מוצרים שלא נוסו על חיות ועוד היד נטויה. לרוב הצוללנים יש מודעות לשמירה על הטבע מכיוון שהכל קשור אחד בשני. אם יזהמו את הסביבה, זה יגיע בסופו של דבר גם לים וייפגע בנו. ומאיפה המסקנות המלומדות הנ"ל שלחברי הפורום הנכבדים לא אכפת מחיות הסביבה?

adi35

New member
תודה על ההערות

כתבתי את הודעתי הראשונה בעיקבות דבריו של מנטה לחברו שצב זה לא חמור או סוס לרגע לא התכוונתי לעורר מהומות נהפוך הוא אני מעריך מאד את גישתו של מנטה לחיות הים וניסיונו לשמור ולשמר אותם לכן היתה מוזרה בעיני תגובתו לעניין החמור והסוס צודק מנטה שאמר שזה לא הפורום המתאים לדיון הזה לכן אפסיק כאן

למעלה