שיחה עם אלוהים

manew

New member
שיחה עם אלוהים

שבוע טוב ידידי אני לא יודע אם תשמחו או לא אבל עכשיו אני מתכוון לרשום דבר חשוב שלמדתי בשיחותי עם אלוהים אם תאהבו את זה אני ארשום עוד כמה דברים שלמדתי ואלמד ואני מקווה שתרשמו גם אתם את מה שלמדתם אנחנו צריכים ללמוד להקשיב לרצונות של כל דבר שמסביבנו של האנשים בעלי החיים ואפילו הצמחים כי כל דבר שחי יש לו רצונות ופגיעה ברצונות וברגשות של מישהו אחר תגרום בסופו של דבר לפגיעה בנו עצמנו וב"אנושיות שלנו" עד כאן אשמח אם תגיבו חיים

arilousam

New member
רצונות

מאנו (חיים?) שלום. אתה צודק - לכל יצור חי יש רצונות. אבל האם חשבת אם כל רצון הוא לגיטימי ? הרעיון שלך הוא נכון מאוד לדעתי, אבל לא תמיד אתה יכול או אף צריך לספק רצונות של אחרים. קח למשל דוגמה: חבר א´ רוצה להגיע למסיבת יום ההולדת שלך. חבר ב´ רוצה גם הוא להגיע. אבל אף אחד מהם לא רוצה לראות את השני . לשניהם רצונות מנוגדים. שניהם חברים הכי טובים שלך.באיזה מהם תתחשב? קח דוגמה מהטבע: נמר מסתובב רעב בשדה ורוצה לאכול משהו. הוא מנסה לצוד חיה כלשהיא. החיה הזו מסתובבת בשדה ורוצה גם היא לאכול/לשתות. היא רוצה לשרוד. היא לא רוצה שיאכלו אותה. מה אתה היית עושה אם היית בשדה הזה? עוזר לנמר לתפוס את החיה? או עוזר לחיה להימלט? לכולנו יש רצונות. השאלה היא אילו רצונות מעוררים את ההזדהות שלך. כי ההזדהות שלך מצהירה מי אתה. ואני מסכים איתך לגמרי - אם אתה פוגע במכוון בזולת, אתה פוגע בחלק של עצמך בעצם. כי כולנו אחד. תמשיך לכתוב עוד דברים משיחותייך עם אלוהים, זה נשמע מצויין...

manew

New member
רצונות

בכל מקרה שבו שני רצונות מתנגשים אפעל לפי הרצון שלי או לפי מה שאני חושב כפעולה הנכונה יותר לעשות במקרה בו אין לי רצון ואין צד שאני יכול להגדיר כצודק כמו המקרה שהובא "מהטבע" אני אשתדל לא לפעול אבל כמובן צריך לשקול כל מצב לגופו אבל לא למצבים כאלה התכוונתי בהודעתי כאשר אתה הולך באיזה שביל וחותך דרך הדשא אם תנסה להבין ולקלוט את התחושות של הדשא אתה תשים לב שלא כל כך נחמד לו שאתה הולך עליו ושהוא היה מעדיף אם היית ממשיך ללכת על השביל כנ"ל לגבי בע"ח ולגבי כולם מוטלת עלינו החובה לנסות לחוש מה כל אחד רוצה באמת ולנסות להתחשב בזה וזה לא קשה בכלל ערב טוב חיים

למעלה