שיחה על אלוהים

סוג ב

New member
שיחה על אלוהים

כל הארוחת ערב אני שומעת חידושים מפי הילדים- שאבא שלהם סיפר להם בשבת האחרונה. רציתי להתפוצץ מהשטויות שהם מספרים, אבל הייתי חייבת לשתוק. ניצלתי שהגדול נכנס להתקלח ושאלתי את הקטן "מי אמר לך שיש אלוהים בכלל?" הילד המזועזע עונה "אמאאאא! כולם יודעים שיש אלוהים" אני "ומאיפה כולם יודעים?" הוא "כי כתוב בתורה" אני "ואז מה? זה רק סיפור" הוא "אבל זה סיפור אמתי זה לא סתם. השם בשמיים והוא עוזר ונותן כסף לכל העניים" אני "באמת? אני חשבתי שצריך לעבוד קשה בשביל הכסף" הוא "לא, אני עושה מצוות בשבילך ואת מקבלת את הכסף מהעבודה" (מעניין מי סיפר לו שאני לא בעניין של קיום מצוות) אני מתעקשת "אני מקבלת כסף מהעבודה כי אני עובדת קשה" הוא "אם יש לי פצע על היד, השם עושה נס וזה נעלם" אני "ובגלל שעשית עבירות תפוס לך הצוואר עכשיו?" (הוא חזר ללא ניע מהבית ספר) הוא (מסמיק) "מה פתאום! זה בגלל שקיבלתי מכה" הבנתם? זה הרגע שהפסקתי את הדיון. אבל אמשיך להחדיר לו את זה בזמני החופשי.... ומעניין לעניין ובאותו עניין: תלמיד נכנס לרב שלו ובוכה ומתבייש שבנו התנצר. הרב: אין לך על מה לבכות, להצטער או להתבייש. גם הבן שלי התנצר. התלמיד: הבן שלך? מה? איך זה יכול להיות. וואי וואי מה יגיד על זה אלוהים. הרב: כבר דיברתי עם אלוהים התלמיד: איך דיברת עם אלוהים? הרב: אני קדוש ממך, יש לי דרגה מתאימה התלמיד: ומה אלוהים אמר? הרב: אלוהים ענה זה בסדר, גם הבן שלי התנצר

זה לא מדי מוקדם בשביל שיחות אילו?

אני מבין שהנושוא בוער אצלך, אבל בחייאת הוא ילד, תני לו לחיות עם התמימות. אני סבור שכל הילדים מאמינים באלוהים השאלה רק אם הם מצליחים להשתחרר מזה כשהם גדלים....

סוג ב

New member
מנסה לתת לו חומר למחשבה

ושיתחיל להתרגל שאני חושבת שונה.

לכל זמן ועת

אני לא מבין כלום בהתתפתחות הקוגנטיבית של ילדים קטנים, אבל אני כן יודע מנסיוני האישי, שהילדים בגיל הזה לא פתוחים לכפל משמעויות וחשיבה לעומתית. ככל שראיתי זה פשוט לא עובד. המקסימום שהצלחתי זה לבלבל אותם. אולי יש לך דרך יותר נכונה לעשות את זה, אז לכי על זה.

סוג ב

New member
עד לפני שנה או פחות

הם דיברו על זה שמי שנוסע בשבת- גוי. גם את זה הצלחתי לשנות להם. הם לא מתבלבלים. הם יודעים להפריד. אנחנו מוקפים במשפחה שהרבה מהם יצאו בשאלה. (מהצד שלי ומהצד של הגרוש שלי) הם חיים בסביבה כזאת והם מתחילים להבין שלא כל יהודי חייב לשמור מצוות.

mister xy

New member
אני לא רואה בעיה רצינית

בזה שהילדים קוראים לחילונים גויים, זה רק זמני וזה יעבור להם בכל מקרה, הרי אף אחד מהחרדים הבוגרים לא חושב ככה. יכול להיות שזה מפריע להורים באופן אישי אבל לא זה מה שיפגע חלילה בעתידו של הילד.

סוג ב

New member
רוצה לשמוע?

לפני כמה שנים טובות, הייתי עדיין נשואה ודוסית, עליתי עם אחי הקטן לאוטובוס. הנהג היה כמובן בלי כיפה. אח שלי בחוסר טקט ובהעדר חינוך מינימלי "תראי הוא ערבי- אין לו כיפה" צודק, באמת ביג דיל..

אם כבר בפניני ילדים עסקינן

אי אפשר בלי שלי: *אמא, אני הכי גיבור. נכון? אפילו יותר מהשם. *אמא, כל בוקר תשימי לי מהר מהר ציצית. ~אחרי ביקור חג אצל סבא-סבתא הכולל הלבשת ציצית צמר שנקנתה לו כמתנה. צמר עם פסים שחורים אותנטיים. *אמא, דודה X אמרה לי שהיא קנתה לי ליומולדת ספל וקערה מיוחדים שנוטלים עם זה ידיים בבוקר. ~תנו לו לחיות~הוא יותר גיבור אפי' מה' שלכם~

סוג ב

New member
חכי שהוא יתחיל להכיר

את זרוע ארבע, בן10, ספיידרמן, נינג'ה ודומיהם...

אני בעד השיחות האלה

אני לגמרי חושבת שאין סיבה להשתמש התמימות של הילד לסיפורי מעשיות על אלוהים, כמו שכל ילד חילוני גדל על הידיעה שעובדים עבור כסף ושתאונות דרכים נגרמות מחוסר זהירות ולא כי הוא עשה עבירה הבוקר. הילד שלי לא צריך לחשוב שעליו מוטלת החובה לקיים מצוות עבור החילונים ועבור קיומו של העולם ובטח שלא לחשוב שאם ישנים ללא כיפה בורח השכל, הפחדים והסיפורים של הדת הרבה יותר גרועים מהאמת הפשוטה על איך העולם מתנהל.

מסכים עם הצורך

לטפטף לילדים במינון מבוקר את החשיבה העצמית, את זה שלא לקבל כל דבר כמובן מאליו הדרך בו נקטה סוגי נכונה ומקובלת. היא לא אמרה לילד "אין אלוהים", היא נתנה לו כלים לבחון את הדברים בחשיבה עצמית בהמשך, הוא ילמד לחשוב יותר ולקבל רק את מה שנכון לו לפי חשיבתו הוא. אגב, האמון הבלתי מסוייג באנשים שהיה לי בעבר, נובע אף הוא מהעדר חשיבה והעדר חשיפת הרע המצוי בעולם. ובמאמר המוסגר, הכרתי ילד שהיה מתעורר בבעתה בלילות לאחר חלום רע בו פרעה רודף אחריו ועוד כגון אלו אסור לספר ציזבטים לילדים קטנים - את זה כולם מבינים, אך כשמדובר בסיפורי אימה של התורה - זה בסדר....

מזעזע,

הילדים שלי מנסים להבין כל מיני התנהגויות נבזיות בתנ"ך ואין לי מה לענות להם... במיוחד בספר שופטים, שבט לא בא למלחמה, יאללה, שוחטים את כולם. ועוד ועוד,

לא ניתן להבין

אלא שכך היה פעם. והעם שלנו, שהיינו כה בטוחים שהוא כל כך מיוחד, הוא פשוט היה ככל העמים והתרבויות. ברברי ולא מפותח.

mik504

New member
תקרא את מלכים ג' של יוכי ברנדס

היא מתארת בצבעים חיים את החיים בממלכות ישראל ,איך שכל הנ"ך נכתב ושוכתב על ידי סופרי המלך,בציוויו,לא יודע אם היא צודקת כי גם היא לא היתה שם, אבל איך שהגמרא מסלפת את הדברים,זה ודאי לא היה,שטויות לדוגמא כמו"נימא מצא לה באותו מקום" או טמנה 7 שנים בדבש ובא עליה.ובכלל הסיפור של דוד ובת שבע שזה העוול הנוראי ביותר שהתקיים בתנ"ך ממש רצחת וגם ירשת..טוב בעצם חבל על זמנינו לדון בזה.

למעלה