שיחה זוגית

שיחה זוגית

שוכבים במיטה זוגית רחבה, מכורבלים זה בזו וזו בזה ומשוחחים. היא: התקופה הזו של חיינו, היא המאושרת מאז נישואינו לפני יותר מעשור שנים. למה תקופה מאושרת? תראה איזה משפחה נהדרת יש לנו, ילדים לתפארת. כמה נחת יש לי להסתכל עליהם. אתה יודע, לפעמים אני מרגישה שאנחנו לא משוחחים מספיק אודותם, הם גדלים מהר ומשתנים מבלי שאנחנו, ההורים, מספיקים להנות מכל שלב בחיים שלהם, הם שלנו, הם החיים שלנו, כמה כייף שיש לנו ילדים כאלו מוצלחים. הוא: <מהרהר ושותק> היא: למה אתה שותק? הוא: חשבתי לעצמי, נכון שיש לנו ילדים משגעים, סיבה לנחת וגאווה, אך האם יש משהו שקושר בינינו, בינך וביני, מעבר למשפחה ולגידול הילדים? האם את ואני גם גדלים יחד? האם אותה זוגיות ואינטימיות שהייתה בינינו עדיין קיימת? לפעמים נדמה לי שאנחנו כמו אותם שני נתיבים מקבילים שלעולם לא נפגשים. שכל מה שכיום מחבר בינינו הם הילדים. איפה אנחנו, את ואני, הזוגיות האישית שלנו… "אנחנו" כפי שהיינו עוד בטרם נולדו הילדים?! היא: "שני נתיבים מקבילים", למה אתה מתכוון? החיים שלנו יפים, תראה איזו משפחה למופת הקמנו יחד. גם אתה וגם אני משקיעים בהם המון, רק בגלל ההשקעה הזו הם כדלים מתפתחים כל כך טוב. למה אתה רואה בזה כ"שני נתיבים מקבילים"? הוא: גם כששני הנתיבים מקבילים, יש גשרים שמחברים ביניהם, גשרים שמאפשרים מעבר, הלוך וחזור, בין שני הנתיבים, אבל הנתיבים לעולם יהיו מקבילים ולא מאוחדים. הילדים (ודברים נוספים) מהווים את אותם גשרים בין הנתיבים. אבל אנחנו, את ואני, כל אחד צומח לכיוון אחר, לכל אחד מאיתנו חיים מלאים גם ללא הנוכחות של האחר/ת. היא: אתה חושב שהזוגיות האישית שלנו, הצמיחה יחד, נפגמת עקב ההשקעה הגדולה שלנו בגידול הילדים? הוא: אני לא מייחס ישירות את אי-טיפוח הזוגיות האישית שלנו להשקעה שאת ואני משקיעים בילדים. הצמיחה האישית המקבילה, שלך ושלי, כל אחד לכיוון שונה, הפכו אותנו להיות כשני נתיבים מקבילים. יתכן וגם לולא ההשקעה בגידול הילדים, היינו צומחים כך. לעומת זאת, יתכן והאדם ניחן בכמות כוחות, אנרגיה ומשאבים מסויימת להתפתחות אישית ולהשקעה בזוגיות ובמשפחה שהקים, אם את רוב האנרגיה הוא משקיע בגידול הילדים לא נותר לו הרבה כוחות ואנרגיה להשקיע בהתפתחות הזוגיות האישיות שלו. היא: אז מה אתה אומר, שאין סיכוי שנוכל שוב לשפר את הזוגיות שלנו, לחזור ולצמוח יחד, כל עוד אנחנו משקיעים בילדים? הוא: הלוואי והיינו יכולים למצוא את הדרך הנכונה לנתב בין שני הדברים. מחד, לשמר ולשפר את הזוגיות שבינינו, לייצור שוב את אותה אינטימיות נפלאה שהייתה בינינו בעבר, ומאידך להשקיע את המירב והמיטב בילדים הנפלאים שלנו. היא: הלוואי ואכן נצליח בזה יחד. היא והוא הוא והיא נסחפים למעשה אהבה באהבה. ואתם קוראים וכותבים יקרים, אולי מישהו יוכל ללמד אותי/אותנו את המתכון הזה, את הדרך לשלב ולנתב נכון בין כמות הכוחות והאנרגיה שיש בנו, בין כל אותם צרכים ומחויבויות שיש לנו, אישיים ומשפחתיים.

משהו אפ´ס לא מסתדר לי .......

מצד אחד אתה מצייר זוגיות אינטימית "שוכבים במיטה זוגית רחבה, מכורבלים זה בזו וזו בזה ומשוחחים"..."היא והוא הוא והיא נסחפים למעשה אהבה באהבה" שיחה פתוחה וכנה המסתיימת במעשה האהבה וזה לא מתקשר לי עם הרגשת הריחוק שהגבר מרגיש בקשר. לא מבינה איך מתחברת האינטימיות החמימה עם הרגשת ההתרחקות של הגבר. לעניין חלוקת המשאבים בין גידול הילדים והמשפחה -אוכל רק להוסיף ששלב גידול הילדים שואב אליו במשך כמה שנים טובות את כל המשאבים. במציאות של היום כששני בני הזוג עובדים - נותר מעט זמן לשיחות נפש וטיפוח הזוגיות. התמזל מזלנו ויכולנו מידי פעם להשאיר הכל מאחורינו ולברוח לאיזה ירח דבש קצר שנתן זריקת מרץ לזוגיות, אבל מה שאני רואה היום - רוב הזוגות יוצאים לחופשות עם הילדים+הכלב, החתול והחמות (
.. וחבל... אבל זו האופנה. ולעניין הצמיחה האישית לכיוונים שונים, חושבת שזה הליך טיבעי הקורה לרובנו, חושבת שיש בו גם מן החיובי, אלא שכדאי לנסות לשתף גם את בן הזוג בתחומי ההתעניינות החדשים. זה לא תמיד הולך - אבל כדאי לנסות, כשמצליח מכניס הרבה חמצן לזוגיות. בהצלחה לשניכם - על פניו נראה שאתם בדרך הנכונה.

בתקווה שעכשיו הכל מסודר לך ../images/Emo13.gif

אני שמח להבהיר ראשית - השיחה שהבאתי בפני הקוראים אכן התקיימה לפני מספר ימים, כשאנחנו בתנוחה שציינתי (מילות השיחה אולי שונו אך לא הרעיון הבסיסי). זו לא דרך מקורית שבחרתי בה להצגת הבעיה ומציאת פתרון לה. שנית - בביתי הקט, ביתי הוא מבצרי, עשינו לנו מין חוק של קבע, שכל הויכוחים, טענות ומענות, שלעיתים קיימים בין בני-זוג, נפתרים עוד לפני שנכנסים לחדר השינה. חדר השינה נועד לאהבה ולא למריבה! כשהיינו שם במיטה יחד, היינו יחד כשהמטרה שלנו, של שנינו, הוא להיות יחד. גם השיחה הזו, שעסקה בנו ובהבדלים המהותיים שבינינו, הייתה למטרת בניה מחודשת ולא, חלילה, רק למטרת הטחת אשמה. אני מודע לכך שפתרון הבעיה שהצגתי לא תבוא ביום אחד. לדעתך אני אמור לא לבלות עם אשתי במיטה עד לפתרון הבעיה? אתמהה. תודה על התייחסותך העניינית.

La La

New member
זו שיחה דומה שאני

שומעת לפעמים אצלי בסלון.חדר מיטות, מטבח ועוד. ואם לומר את האמת הצדדים אצלנו הם כמו אצלכם. אני באמת מסתכלת על הילדים ומאושרת על המשפחה המקסימה שיש לי/לנו. ואילו בעלי שבחלט אוהב את הילדים אותי ואת המשפחה מעיר לשתומת לבי שיש גם "אנחנו" ולא רק "כולנו". בזמנים אלו אני מסתכלת ומנסה לבחון את חיי בלעדיו וראוה שבילעדיו ורק עם הילדים אין לי את החיים שטובים שחלמתי עליהם. וזה אומר שאיתו אני אגמור את חיי ואילו ילדים יעזבו אותי בעתיד למעשה אפשר לומר שהם כבר עכשיו מתחילים לעזוב.

אני שמח שאתה מדבר על ענין אותנטי

בהודעה הראשונה חשבתי שאולי מדובר במקרה היפותטי ובדרך כלל אני מבקש להודיע מראש ובגלוי שמדובר בכזה (ראה הודעת המנהל). אתה מעלה סוגיה של התפתחות אישית במקביל להתפתחות משפחתית/זוגית. ראה בטאג ליין את ההודעה "מקומו של הפרט בזוגיות" המשקף את דעתי בנושא. קווים מקבילים הם לא דבר רע לדעתי. לפחות הם שומרים על כיוון ואינם מתרחקים זה מזה. מעין יציבות. השאלה מהו המרחק בין הקוים. אם שני בני הזוג מהוים קו ישר אחד, מן הסתם התרחש מיזוג דומה למיזוגים בחברות עסקיות. הרבה פעמים אחת למעשה נמחקת. אם הקוים המקבילים רחוקים מאד, בעצם אין זוגיות, אלא שתי ישויות החולקות קורת גג, אולי גם מיטה רחבה ומגדלים בגאוה את ילדיהם, הנושא המקשר ביניהם. אם הקוים אינם מקבילים, אולי יפגשו ממש פעם אחת אבל אחר כך יתרחקו וילכו. נותר אם כן להרחיב את הדימוי לקוים שאינם בהכרח ישרים אלא מתפתלים זה בזה, פעם מתקרבים, לעיתים מתחברים, לעיתים מתרחקים, רק לצורך התקרבות מחדש בהמשך הדרך. זו אולי זוגיות בריאה, לא שבלונית ועם דינמיות הנותנת ענין ומאתגרת את בני הזוג. יש רק להשמר שבהתרחקות הקוים זה מזה בהתפתלותם, לא יצטלבו ויסתבכו עם קוים מתפתלים של זוגיות אחרת שמא יתבלבלו להן היוצרות. אני מאחל לך זוגיות טובה, דינמית ונאמנה עם אשתך.

ממליצה לך

על הספר: "לבסוף מוצאים אהבה", מוזכרות שם בין השאר כמה דרכים איך לחדש ימינו כקדם, ולפנות זמן גם לצורכי הזוגיות, למשל כל אחד עושה רשימה של 10 דברים שהיה רוצה שבן זוגו יעשה עבורו, ונותן לשני לקרוא ואח"כ מנסים ליישם אותם, למשל אשתך כותבת שהיא רוצה לקבל פרחים פעם בשבוע ואתה כותב שאתה רוצה שתכין לך עוגת גבינה שאתה אוהב, ומיישמים, ועוד תרגילים נחמדים בספר - יצירת תחושה של שמחה ביחד ע"י פעילויות פיסיות יחד: לרקוד יחד, להשתולל יחד, לשחק יחד, וכד´, ובהמשך גם תרגול היענות לצרכים העמוקים יותר של כל אחד, ממחישים את הרעיון שאולי בכל זאת זה אפשרי גם לדאוג למשפחה וגם לרענן ולחזק את הזוגיות. בברכה,

המתכון כבר אצלך, אתה פשוט לא מודע

ממה שהצלחתי להבין מדבריך, יש לכם את הכוחות והאנרגיה אתם משקיעים בילדים את המיטב ויש לכם גם אינטימיות נפלאה. ואני שואלת את עצמי מה אתה בעצם מחפש? מטבע הדברים, הילדים הם גולת הכותרת בחיי הנישואים, כל הורה שואף לגדל את ילדיו בסביבה החמה והטובה ביותר עבורם. ואת זה אתם עושים לדבריך. צריך לקחת בחשבון שככל שהילדים קטנים משקיעים בהם יותר זמן ואנרגיה. יש ביניכם הבנה והסכמה שריבים או ויכוחים נשארים מחוץ לחדר המיטות, ואז דבר לא פוגע באינטימיות שלכם. (לא צריך לספר לך שמרבית הזוגות גוררים את הויכוחים לחדר השינה והתוצאה ידועה). אתם במיטה כרוכים וחבוקים זה בזו, נהנים ממעשה האהבה. אין לי מושג כמה שנים אתם נשואים, רוצה לאחל לכם שיהיה זה כך תמיד. אתם צומחים כל אחד בכיוון אחר ולכל אחד חיים מלאים גם ללא נוכחות האחר, ובכל זאת אתם יחד. מה טוב יותר מאשר כל אחד מבני הזוג יכול לממש את עצמו בכיוון הרצוי לו, בתחומים שהוא אוהב, מבלי להיות "עלוקה" על בן הזוג. ובכל זאת לחזור בערב (יכולה להיות כל שעה אחרת ביום) ולהנות מבן הזוג. לדעתי יש לך את הבסיס האיתן לחיי זוגיות נפלאים, אתם מדברים, מתייעצים, מגדלים יחד ילדים לתפארת, כל אחד מממש את עצמו, ואתם גם אוהבים. אבל, איפושהוא בדרך שכחת, שעל מנת לשמור גם על החברות בחיי הנישואים, או על מפגש בין הקווים המקבילים כדבריך, כל אחד מבני הזוג צריך לשמור על גחלת הנישואים, צריך להמשיך ולחזר אחר בת/ן הזוג, לא לקבל אותם כממובן מאליו, ובטח לא להיכנס לשגרה. ובשמחה אני מצטרפת להצעה של פרח ומוסיפה שאולי יש יותר מ-10 דרכים לשמור עליכם כזוג ועל האינטימיות שלכם. צריך רק רצון טוב, הבנה, כבוד הדדי, והשקעה ותאמין לי ההשקעה יכולה להיות בדברים מאוד קטנים. ב ה צ ל ח ה

למעלה