שיחדש בהש"ל

goldyboy

New member
שיחדש בהש"ל

מרכז הש"ל מציג: תחרות נושאת פרסים לעברית מקיימת גלובליזציה, NIMBY, Adbusters, Corporate Accountability, Greenwash... השימוש במילים אלה הוא יומיומי. אבל איך אומרים אותן בעברית? מרכז השל פוצח במאמץ לעברת את הקיימות בתחרות נושאת פרסים! המילים המשתתפות בתחרות יתפרסמו בחמשת הגליונות הקרובים של העלון "לשם שינוי". איך משתתפים חמישה מושגים באנגלית יחד עם פירושם בעברית יתפרסמו בכל אחד מהגליונות 20-16 של העלון האלקטרוני "לשם שינוי" (הצטרפות לרשימת התפוצה של "לשם שינוי"). בתום חמשת הגיליונות תיערך תחרות על, ובה יוגרל פרס אנטי-צרכני יקר ערך. יש להגיש את המושגים המתורגמים בדואר אלקטרוני לכתובת [email protected] בצירוף מספר טלפון עד שבועיים מיום פרסום הגיליון. ניתן להגיש תרגומים של מושג אחד או יותר. השיפוט ועדת השיפוט, שתורכב מנציגים של מרכז השל, תשקול את התרגומים שהוגשו, ותשקלל את איכות התרגומים עם מספר התרגומים שהוגשו על ידי כל מתרגם/ת. כלומר, ככל שתגישו יותר תרגומים בכל גיליון, והתרגומים יהיו מוצלחים יותר – כך יגדלו סיכוייכם/ן לזכות בפרס. הפרסים הפרס בכל גיליון יהיה חישוב טביעת הרגל האקולוגית של אישיות ידועה וכן דו"ח מסדרת הדו"חות של Worldwatch ישראל, לפי בחירת הזוכה (הדו"חות הם: זיהום אוויר ובריאות הציבור; חקלאות בת קיימא בישראל; תחבורה בת קיימא – דו"ח שייצא לאור בקרוב). הפרס האנטי-צרכני בתחרות העל יהיה דו"ח "סימני חיים 2003” של Worldwatch ישראל. בהצלחה למשתתפים! "גבולות השפה שלי הם גבולות המחשבה שלי. כל מה שאני יודע הוא מה שיש לי מילים עבורו.” לודוויג ויטגנשטיין

למעלה