שיו אחים שלי ממצב?

שומו

New member
ההשוואה שלך בכלל לא נכונה.

לא צריך להשוות בי היורוליג לסופרוליג, אלא בין היול"ב קאפ לסופרו ליג. |דהגש|4 קבוצות אחרונות: סופרוליג: מכבי עלית תל-אביב, פאנאת'ינאייקוס אתונה, אפס פילסן, צסק"א מוסקבה. יול"ב קאפ: ריאל מדריד, ריטאס, זלזניק בילגראד, אוניקס קאזאן. אין לי ספק שמבחינת הרמה, הסופרוליג לא ראה את היול"ב קאפ ממטר.

מה שלא משנה את העובדה ש ../images/Emo78.gif

שבדרך התמודדתם מול קבוצות שלקרוא להם קיקיוניות זה אנדרסטייטמנט. והנקודה היא לא איזה סוג תואר, הסופרוליג היה מפעל יותר נחשב מהיול"ב קאפ אבל משני ליורוליג. ביחס לתקציב שאיתו הגעת, רמת הציפיות שאיתה הגעת והדרך שעשית, הזכייה של הפועל ירושלים ביול"ב קאפ 2004 גדולה פי 3 מהזכייה של מכבי ביורוליג. ולגבי היול"ב קאפ - ארבעת האחרונות ב-2004 היו הפועל, רפלקס (ז'לז'ניק), ריאל ואסטודיאנטס. ובכל מקרה, תסתכל על קבוצות כמו בנטון טרוויזו, דינמו מוסקבה ועוד כמה חיות רעות שישחקו השנה ביול"ב.

שומו

New member
זה לא חוכמה, ביול"ב יהיו השנה 54 קבוצות.

בנטון טרוויסו ודינאמו, חזקות ככל שיהיו, מעולם לא יהיו קבוצות צמרת ביורוליג. קיקיוניות אלו הקבוצות שאתם פוגשים מדי שנה ביול"ב קאפ- טלינדוס אוסטנד, אלבה ברלין, לוקויל אקאדמיק סופיה וזלזניק -שהדיחה אתכם- מעולם לא התקרבו לרמה של היורוליג. בדרך לזכייה בסופרו ליג פגשנו את סקאבוליני פסארו, פו אורת'ז, פרטיזן, אפס פילסן, צסק"א מוסקבה בחצי ופאו בגמר. ואתם
חובנטוט באדאלונה, וירטוס, פרוקום טרפל סופוט, ריטאס וריאל מדריד בגמר. מלבד ריאל, אף-אחת מהקבוצות האלה לא שווה פיינל פור, שלא לדבר על הצלבה. "הזכייה של הפועל ירושלים ביול"ב קאפ 2004 גדולה פי 3 מהזכייה של מכבי ביורוליג."- אני מאוד מקווה שהתבלבלת וכתבת "יורוליג" בטעות.

צודק, טעות שלי. התכוונתי לסופרוליג. ../images/Emo78.gif

יש קצת גבול להזיות הייתי אומר. אגב, אני חושב שהזכייה שלכם ב-2004 הייתה יפה (אם כי את הגמר ממש לא ניצחו השחקנים, זה היה היום היחיד שבאמת יכולתי לקום על הרגליים ולמחוא כפיים לקהל של מכבי ת"א. הייתי אומר תצוגה של פעם בחיים מה שהלך שמה) אבל אל תשכח את המזל הגדול שבה. לעומתה, הזכייה של 2005 הייתה ענקית למרות שלא נפגשתם עם צסק"א בגמר. הדרך הייתה אדירה. לגבי דינמו: היא כל כך קבוצה חלשה שהיא הגיעה מרחק פנתנאייקוס מפיינל פור. גם בנטון האלה לא משהו בכלל, סתם עם רקורד של 2 פיינל פורים עוד בשנים שאיטליה הייתה חברת קבע בפיינל פור (בנטון את קינדר 2002, בנטון 2003, סיינה את סקיפר 2004). אין לזה קשר להרחבת היול"ב קאפ, הרי אלו 2 קבוצות ששיחקו ביורוליג קודם לכן. ודווקא ה-54 קבוצות מחזקת את התזה שלי שטבעי שיהיו קבוצות ממש חלשות. שוב, שמור פרופורציה של תקציב וציפיות ותבין על מה אני מדבר. לגבי יריבות בדרך: נחזור לעניין הפרופורציה, ותבין. רוב הקבוצות האלו חזקות מאיתנו כלכלית ומקצועית וזה מה שהופך את זה לגדול. ריטאס וילנה וריאל מדריד הוכיחו לכם כבר מזמן (גם בנוקיה) מה זה יול"ב קאפ, גם בדאלונה זרקה איזה מילה או שתיים, סופוט עשתה צרות בפולין ורפלקס של אותה שנה הייתה קבוצה חזקה מאוד.

שומו

New member
"אם כי את הגמר ממש לא ניצחו השחקנים"../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

תגיד לי, על מה לעזאזל אתה מדבר
משחק ההגנה המפחיד בפתיחה (3 חסימות ב-2 התקפות של AP, מייס וניקו) הוא זה שהקפיא את האיטלקים. הקהל
עם האוכל בא התאבון. בנטון שאר האיטלקיות כבר מזמן מחוץ לתמונה. דינאמו
הם לא היו מגיעים להצלבה לולא הבית הסופר קל שהם קיבלו בטופ 16. העונה היו להם 3 דברים: אנטוניס פוטסיס, לאזארוס פאפאדופולוס וכסף. העונה פאפאדופולוס ישחק בריאל, אבל הכסף הביא את הנרי דומרקאנט ורוברטאס יאבטוקאס. קבוצה טובה, נחמדה, לא יותר. לא בקליבר של פיינל פור, ולא ב-2 הדרגים הגבוהים ביורוליג, אם לא ה-3.

אני אסביר לך דבר פשוט: ../images/Emo78.gif

קודם כל הייתי מציע שתפסיק לחשוב כאילו אתה מדבר על אדם שאין לו מושג, זה משהו שעולה מטון הדברים שלך. מכבי של 2004 הייתה קבוצה גדולה. אל תשכח אמנם את כל הגמגומים שהיו במהלך העונה, ומי היה זוכר בכלל את הקבוצה הזאת אלמלא התערבות אמיתית מלמעלה בנעשה במשחק, אבל הייתה קבוצה גדולה בקנה מידה אירופאי. בגמר של 2004 היא נתנה משהו שהוא יותר ממשחק חייה, משהו כמו 250% מהפוטנציאל שלה, כשאת ה-150% האלה נותנים הקהל. היא שיחקה כדורסל ברמה שבאותו יום היא הייתה מנצחת את רוב קבוצות ה-NBA, וזה ככל הנראה היה המשחק הגדול ביותר של קבוצה אירופאית במעמדים מהסוג הזה. האחראי העיקרי לזה הוא הקהל. לא מאמין שאני מחמיא לקהל של מכבי, אבל סקיפר השאירו את הגביע כבר בעלייה למגרש מול 10,000 בצהוב שנתנו אווירה פשוט מפחידה. הקהל אשכרה קפץ עם מכבי לריבאונד, עלה לג'אמפים מה-3, והיה ממש בשיאו אפילו רק בעצם הנוכחות שלו. אז מכבי הייתה גדולה, אבל אלמלא הקהל היא הייתה ממצה 100-150% מהפוטנציאל הענק שלה ולא 250%. קאפיש? לגבי האיטלקיות: אחזור ואומר שהיול"ב קאפ לא נועד לקבוצות ברמת פיינל פור יורוליג. הוא נועד להיות המפעל השני בטיבו ובחשיבותו באירופה ולכן אני לא מחפש קבוצות פיינל פור. מעצם זה שהוא המפעל השני בחשיבותו אחרי 24 קבוצות יורוליג, הוא ברמה יותר גבוהה מהמצופה.

shronet

New member
../images/Emo168.gifיש לי כ"כ הרבה מה להגיב...

אבל מאוחר וחזרתי מיום ממש מעייף. אולי מחר, בעז"ה. אבל יש דבר אחד שחשוב לי להגיד... מיעוט שעושה הרבה רעש ולוקח את עצמו הרבה יותר מידי ברצינות, זאת ההגדרה הכי מתאימה לכם. אבל מה, בינתיים, לא רואים יותר מידי הישגים. יפה מאוד, לקחתם גביע (באמת שאני מפרגנת!), בואי נראה אתכם ממשיכים את זה עכשיו. קדימה, יש לכם הזדמנות. אבל דוגרי, מה הסיכויים שזה יקרה? אתם לא תצליחו, כרגיל ובעונה הבאה תחזרו להיות הקבוצה הפתטית שמתפרקת כל פעם שהיא רק מריחה את מכבי. אולי אני טועה... הלוואי. אני בעד תחרותיות. רק עד אז, פשוט תכניסו את עצמכם לפרופורציות. זה קל מאוד להאשים את כל העולם... אבל בואו תוכיחו שיש בכם יותר מזה.

../images/Emo12.gif איזה ליכלוך! :|

אנחנו אוהדים מאוד רציניים!!! טוב, בסדר, תפסת אותי, אין לי צעיף של מכבי.

לי יש.

אני ושכנה שלי בת 30 ומשו הינו בכיכר מלכי ישראל אחרי הניצחון הרצוף השני וקניתי את הצעיף. 30 ומשו אבל מתנהגת ונשמעת כמו ילדה בת 14, משו קורע...

shronet

New member
../images/Emo168.gifאדומים, נמאסתם../images/Emo46.gif

סתם נו, ברוך הבא.

טוב ת'אמת בתקופה שהייתי

פה לא כתבתי כ"כ הרבה... אז לא פלא שאתם לא כ"כ מכירים אותי... ו...פרה אדומה.. יאללה בוא נכנס פה בצהובונים המלוכלכים ואגב גם אני בפורום תפוז הפועל ירושלים

רק תיקון קטן לחתימה שלך...../images/Emo78.gif

"תהיה מכבי כמו כולם, תהיה מקובל בחברה. בגיל 15 אני אסביר לך כמה דברים על החיים ותתאהב - זה לא לילדים." משפט באמת אלמותי ויפה שטבע אחד האוהדים אחרי הגמר גביע של 2006. אני לא נכנס באף צהוב, מכבי גם לא מעניינת אותי כמו הפועל.

למעלה