שיוט הערים

שיוט הערים

שלום לכולם, חשבתי להשתתף השנה סוף סוף בשיוט הערים בחול המועד סוכות, עם ה - SEAL 22 שלי (כלומר לעלות מאשקלון לחיפה ואז לרדת בחזרה עם השיוט). האם זה יומרני חשוב שאוכל להיות חלק מהשיוט או שאפגר בחצי יום אחרי כולם? האם הנוהג הוא רוח בלבד או שעוברים למנוע בצוק העיתים?

למה מנוע../images/Emo35.gif

הספינות בשיוט האחרון(סוכות 03) היו מסווגות בפחות קטגוריות מאשר בשיוט רגיל. הקטנות - כמו שלך שבדרך כלל מתחרות בקלס-C היתחרו הפעם בקלס-B . בגלל הרוחות הקלות יחסית באותה תקופה חלקן הגיעו לפני ספינות בגודל מעל 30 רגל. לפני שנים השתתפתי בשיוט עם "אדוה" (22 רגל תוצרת חמדי -עכו) שמפליגה פחות טוב (בלשון המעטה) מה -SEAL22 בגביות דרומה מצאתי את עצמי במקום טוב בעמצע ולא מיזדנב אחרי כולם. לכן ידידנו אמנון על תותר על החויה ובוא עם הסירה הנחמדה שלך להשתתף באירוע זה.

Alex33

New member
שיוט ערים- יש "מקום" לכווולם ובהתאם

לקבוצה בה שט אתה יכול -או לא- להפעיל מנוע. במשט ה"עממי" לרוב ניתן להפעיל מנוע למעט בקטעים מוגדרים כתחרותיים גם בקטגוריה זו לרוב קטעי סיום לא ארוכים. כך זה היה בשנה שעברה, משט יפה שזכה להצלחה. והערה למארגנים: אופצית עצירה בחדרה הייתה חיובית מאד,בעיקר כנקודת אמצע לכלים קטנים יותר,או לכאלה שלוח הזמנים לא איפשר להם השתתפות במסלול המלא. נקווה שכך יהיה גם השנה.

לפני כ-20 שנה השתתפתי עם

ה- 22 SEAL שלי בשיוט הערים. ההפלגה מתל-אביב לעכו לקחה לי כ-30 שעות, וההפלגה בחזרה כ- 16 שעות מתוכן חלק ניכר על מנוע. האמת היא שהסירה היתה במצב מזעזע, תחתית מלוכלכת מאד, מפרשים בלויים ומסמורטטים, בלי ספינקר, ובלי שום ידע בתחרויות. החוויה הזו אינה זכורה לי לטובה, ולכן אני יכול להצטרף לדעתם של אלון ושל ז'אק, רק אם אכן הסירה שלך מוכנה להפלגה כזו, קודם כל תחתית נקיה וחלקה, שנית מפרשים במצב טוב, רצוי גם ספינקר, וגם לא פחות חשוב, הסירה שלך יחסית כבדה, לרוקן ממנה את כל החפצים המיותרים. דבר נוסף שנזכרתי בו דאג לכך שהמערכת שמרימה את הקיל עובדת כהלכה כדי שתוכל להרים את הקיל בגביות. בהצלחה !!

בת ים

New member
בשנה שעברה היה שיוט מוצלח ומהנה

ביותר והשתתפו גם סירות קטנות וכולם באמת נהנו. שווה להגיע, לא לפספס
ובעניין חדרה-בונוס אדיר, לדעתי חייבים לקבל אישור גם השנה.

מיכאל5

New member
אכן אירוע מוצלח

ברוח קלה היתרון של הסירות והיאכטות הקטנות בלט, עצירה בחדרה תקל על כלי השייט הקטנים "לשרוד" בכיף את השיוט. סירות קטנות צריכות לדעתי לבדוק את תקינותן (כמו כולם), המצאות מכשיר קשר ואורות נווט תקינים.

fcb

New member
חדרה ../images/Emo45.gif../images/Emo92.gif

אכן החניה בחדרה היתה מאוד מוצלחת מכל הבחינות. מקוה שגם השנה נוכל לעצור שם. הפוגה טובה לאלא הבאים מהדרום.

סביר שלא נזדקק השנה לחדרה../images/Emo39.gif

השנה השיוט מצפון לדרום ברובו, העונה עונת צפוניות כך שכולם יפתחו מפרשים וירוצו מחיפה דרומה.

Alex33

New member
זאק, לא כולם "קרביים" כמוך ועצירה..

אופציונלית בחדרה היה נותן הרגשה טובה ופתרון גם לסירות קטנות כמו הSEAL 22 ודומיהם שירצו להשתתף, אפילו מצפון לדרום..

עוד שאלה למנוסים

טוב, אז עוד שאלה לבעלי הניסיון - האם בגלל הצפוניות יהיה עדיף בראשית אוקטובר לעלות צפונה בלילה? אני משתמש במנוע פצפון רק לכניסות ויציאות ולא לנסיעה עם רוח על האף. במילים אחרות, האם הבריזה מהחוף תהיה חזקה מספיק?

הלילה טוב לקטנים ../images/Emo91.gif

אין מאה אחוז תחזית בטח לא לוח כה ארוך, אך מנסיון ומידע סטטיסטי של עשרות שנים הצפונית נוטה להיחלש אחרי השקיעה וליפול לקראת 2100 (תלוי אם זה שעון קיץ או חורף)לפעמים לקראת חצות עד כשעתים אחרי מתפתחת מיזרחית נחמדה, היא דומיננתית יותר מחדרה צפונה. תלוי מהיכן יוצאים, אני שיוצא מאשקלון (ספינה 31 רגל) נוטה לעשות זאת בשני לילות עם מנוחה בדרך לשמירת כוחות לשיוט במידה ויהיה לי די צוות לזמן כה ארוך. אם יש מספר מיני יכטות ניתן להתארגן בשיירה זה יכול להיות נחמד (מנסיון אישי).

Alex33

New member
"להתארגן בשיירה גם צפונה"- בהחלט...

יכול להיות נחמד,בעיקר למי שבא מאשדוד-אשקלון.

זה לא "קרביות" אלא הגיון ../images/Emo41.gif

בשיוט מחיפה לאשקלון במורד הרוח, העצירה צריכה להיות קרוב לאמצע הדרך וזה מתאים יותר בהרצליה. עד הרצליה כולם יגיעו עוד באור יום.

בת ים

New member
אבל בחדרה זה יותר מיוחד

שהרי בהרצליה אפשר לבקר כל יום בשנה. מצרפת תמונת אוירה מחדרה..גם אוירה חשובה במשטים, נוצר הווי נחמד ולא גורע מהתחרותיות.

olahav

New member
מי שיש לו סירה קטנה

ומחפש מקום לנקות תחתית בלי להוציא מהמיים. אני ממליץ על חוף דור. המים שם נקיים. אם הקיל מתרומם אפשר להתקרב לחוף ולנקות את התחתית בנוחיות. כמובן שזה מותנה בים נוח.

למעלה