שיוט הערים

hary_i

New member
שיוט הערים

השתתפתי בשיוט הערים על הסירה Golden Toy של teamisrael. על הסירה היו בין השאר שמשון ברוקמן ואורי רוטשטיין. הזינוק לשיוט היה מול הכרמל בשעה שמונה ורבע בערך. זינקנו זינוק די טוב ומהר מאד פתחנו פער גדול על שאר הסירות כולל סירה אחרת מאותו דגם גם כן של teamisrael. הרוח הייתה דרומית מזרחית קלה כך שהתקדמנו בגלסים איטיים. הסירה הכחולה של איזי עברה אותנו די מהר ופתחה עלינו פער די גדול. חשבנו שנוכל לסגור את הפער כאשר הרוח תהפוך לצפונית אבל זה לא קרה. את השיוט סיימנו עשרים דקות אחרי הסירה של איזי בשעה 16:00. מול עתלית בערך שחה לידינו דולפין לזמן קצר. במהלך ההפלגה ברוחות הדרומיות החלפנו חלוץ פעמיים כמה נחמד בסירה הזו שניתן להעלות חלוץ שני תוך כדי הורדת הראשון. לקראת הצהריים סוף סוף התחלפה הרוח למערבית. הרמנו ספינקר אסימטרי והפלגנו ברוח צד במהירות של כשבעה קשרים. לאחר מספר שעות כשהרוח הפכה להיות יותר צפונית החלפנו לספינקר סימטרי שאיתו הפלגנו עד לסיום השיוט במרינה בת"א. בשעה ארבע בערך הגענו למרינה בת"א, עברנו את המצוף הורדנו ספינקר, העלנו חלוץ וחזרנו בגלסים של קידמיות חזרה לנמל הבית שלנו במרינה בהרצליה. בסך הכל היה באמת כיף והיה שווה לקום מוקדם בבוקר בשביל השיוט הזה. אשמח לשמוע חוויות של אחרים שהשתתפו בשיוט.

hary_i

New member
חלוקת גביעים לשיוט הערים

כרגע חזרתי מטכס חלוקת הגביעים. כשראיתי את התוצאות המשוקללות, די נדהמתי שלפי ההנדי-קאפ שמו את סירות ה MUMM30 שבאחת מהן הפלגתי בסוף בסוף כך שלמרות שהגענו מיד אחרי הסירה של איזי, גביע לא קיבלנו.... נראה לי שהשיקלול כאן הוא קצת מוטה...

עקרבנון

New member
לא חושב שמוטעה.

סה"כ מדובר בכ"ש מאד מהיר, תחרותי, וכאשר הוא מתחרה ביאכטות וסירות שאינן תחרותיות ו/או שוות, אז צריך מנגנון כלשהו שיתקן את העוות, אפשרות נוספת היא תחרות לכל קטגוריה בנפרד, אבל אז כבר לא מדובר בארוע עממי.

posner01

New member
ההנדיקפ בשיוט ערים

השיקלול (הנדיקפ) אכן מוטה - התחרתי בשיוט על J של אורי זאקס עם הנדיקפ 89 - לכאורה סירה של 24 רגל מהירה בצורה ניכרת מיאכטות של 40 רגל... מה לעשות, ככה זה הנדיקפ, למרות שהתנאים בשיוט היו אופטימליים לסירות שלכם לעומת ה IMX של איזי.דרך אגב,איך אפשר להשיג הפלגה על ה MUMMים האלה?

hary_i

New member
הפלגה על MUMM

תפנה לאורי או לגדי מ teamisrael הם ישמחו לתת לך להפליג עליהם אני בטוח. אתה יכול למצוא את הטלפון שלהם באתר האינטרנט http://www.teamisrael.co.il אין לי בעיה עם הנדיקפ רק שיתבצע לפי הנוסחאות המקובלות בעולם ולא לפי החלטה של איגוד השייטים. אני לא ממש מבין באיך קובעים הנדיקפ ולכן לא רוצה להתווכח על מוטה או לא. זו התחושה שלי בכל אופן. אבל האמת, בסך הכל אני מאד נהנתי ואני בטוח שכולם נהנו. אגב מתי הגעת למרינה בת"א? אנחנו הגענו בשעה ארבע בערך שזה 20 דקות בדיוק אחרי איזי.

posner01

New member
זמן סיום השיוט

הגענו ב 18:10 - שעתיים ועשרה אחריכם. צריך לזכור שהיו יכטות שסיימו לקראת 22:00 (!).

olahav

New member
קצת קשה לחשב כאן הנדיקאפ

חישוב של הנדיקאפ בדרך כלל אינו חישוב מספרי קר. אני זוכר, מתחרויות שהשתתפתי בהם במועדונים באוסטרליה בהם הסירות מעורבות, חישוב ההנדיקאפ לא נקבע ע"י שיוט אחד אלא לאורך מספר שיוטים או אפילו עונה שלמה. קשה מאוד לפי נתונים מספריים בלבד לקבוע הנדיקאפ אמיתי. במקומות בהם מתקיימים שיוטים סדירים ישנו בסיס מספיק רחב לקביעת הנדיקאפ, אצלנו לפי שיוט אחד ממש קשה לקבוע. הנה עוד סיבה לקיים שיוטים סדירים ( למשל כל שבת) כדי שהיה הנדיקאפ שאפשר לסמוך עליו. והנה עוד נקודה למחשבה: שיוט הערים במקורו הוא שיוט עממי ולא תחרותי - מאוד נחמד להתחרות אבל לא כדאי לקחת את התוצאות ללב. העיקר שהייתה השתתפות יפה (אני לא יודע לא יצא לי לצאת) ומי שהסתכל באותו יום לים ראה מפרשים לבנים וים כחול (כחול לבן זה אנחנו) "עוד יש מפרש לבן באופק מול ענן שחור כבד"

סקיפר1

New member
חישוב הנדיקאפ הינו מסובך למדי. לרוב

משוקללים נתוני הספינה. בחלק מהשיטות, החישוב נעשה במקום אחר והתוצאות מגיעות שעות אחרי המשט. מטעמים מסחריים הנוסחאות המדויקות סודיות. חלק מהחישוב ידוע ועלפיו יצרני סירות תחרותיות בונים ספינות הקרובות למגבלות השקלול. בישראל ההנדיקאפ הוא מוטאציה, שתפורה לישראל, ומשקללת למיטב זכרוני גם את גיל המפרשים. אני חושב שלתחרות צריך להתיצב בצורה מקצועית עם מפרשים מיטביים, ספינה נקייה וצוות מאומן ולא לשקלל כל מיני קומבינציות ישראליות. נכון, זה מייקר את העיסוק בתחרויות.

למעלה