ניקוד
ראשית אני רוצה לברך את האנשים שמתחזקים את הניקוד במועדון כרמל. אין בעולם שיטה לחישוב הנדיקפ מושלמת, לכל שיטה יש יתרונות וחסרונות. מי שרוצה להיות אלוף בשייט צריך לשוט בדגם אחיד ואז השייט הטוב מכולם הוא המנצח. מי שרוצה לשוט בסירה שלו ולנצח צריך "הנדיקפ" . אחת השיטות לחישוב הנדיקפ היא ה IRC , שחישוב הניקוד לוקח בחשבון את נתוני הסירה כגון גיל,משקל, אורך, רוחב, גובה תורן , שטח מפרשים צורת מדחף קיל והגה ועוד. שיטת החישוב היא סודית ולכן אנחנו מודדים את את נתוני הסירה , מעבירים אותם למרכז באנגליה והם שולחים בחזרה את הניקוד. אחד השיקולים שהפורום לקידום השייט בחר בשיטת ה IRC היה שבאיזור שלנו , תורכיה, ייון וקפריסין מתחרים תחת שיטה זו. בעולם כולו יש למעלה מ 8,000 סירות המתחרות בניקוד זה. שיטה נוספת לחישוב ניקוד בארץ נקראת שיטת "רייכרט" ע"ש עזרא רייכרט ז"ל שהתאים את שיטת פורטסמות' לפעילות בארץ. שיטת רייכרט, מושפעת מ ”Portsmouth yardstick scheme” . נקודת המוצא היא , שלכל ספינה מתחרה ניתן כבר בשיוט הראשון שלה "ניקוד" אשר חלוקתו "בזמן השיוט" שעשתה נותן לספינה "זמן מתוקן" השווה ל"זמן המתוקן הממוצע" של כל הספינות המשתתפות. כלומר סירה המשתתפת לראשונה בתחרות, יינתן לה ניקוד לאחר גמר התחרות, אשר מציב אותה במרכז הטבלה. לא מנצחת ולא מפסידה. בתחרות השנייה יבחן שוב הניקוד שלה, ואם הוא יסטה מעבר ל 10% מהניקוד הראשון, הניקוד השני יחשב לה כניקוד זמני. לאחר 3 תחרויות יתוקן לה הניקוד ולא יותר מ- 3 נקודות, ולאחר 6 תחרויות השינוי יהיה נקודה אחת. יתרון השיטה הוא שאפשר לנצח בתחרות גם אם אין לנו סט מפרשים חדש כל חצי שנה, וחסרון גדול של השיטה הוא שבעצם לא חייבים להתאמן יותר מידי ולא חייבים להחליף את סט המפרשים המתפורר שלנו כי הניקוד הוא דינאמי והוא יתקן את אשר אין אנו רוצים להשקיע. בראייה שלי כמתחרה , על מנת לנצח לפי שיטת IRC צריך ציוד טוב וצריך להתאמן והרבה. על מנת לנצח בשיטת "רייכרט" צריך ציוד טוב אך לא חובה, אני מכיר כאלה שהכינו ניקוד במשך שנה ואז באליפות ישראל נתנו ביצוע סביר וניצחו. גם זו אפשרות אם באמת מה שחסר לך זה גביע . פרטים נוספים על ניקוד ותחרויות אפשר למצוא באתר של הפורום לקידום השייט. http://www.iyc.co.il/content.php?id=26 רוני ברמץ ועדת ניקוד - הפורום לקידום השייט נציג IRC בישראל