שיווק/פרסום יעיל

גליה123

New member
שיווק/פרסום יעיל

שלום לכל אנשי המקצוע (וגם למי שלא). כבר זמן רב אני מתלבטת לגבי פרסום נכון ואולי תוכלו לעזור לי. אני בעלת עסק עצמאי ומעוניינת לפרסם קורסים שלי. בדקתי בכל העיתונות הכתובה המוכרת לי - ארצית, אזורית, מקומית וגם ירחונים, עיתונות באינטרנט. כדי לבדוק יעילות, התקשרתי לאנשים שפרסמו בעיתונים השונים וביקשתי חוות דעת על התגובות לפרסומים שלהם. להפתעתי, כולם ממש לא מרוצים וממש מצטערים על הסכומים שהשקיעו. רק כדי להבהיר, לא מדובר על מודעות מילים, אלא על מודעות של רבעי עמוד ומעלה בפרסום מתמשך של כמה שבועות. מדובר בחברות שונות, מתחומים שונים ועיתונים שונים, כולם עשו מודעות יפות ומעוצבות טוב. מדברים איתי על פניות בודדות (על אצבעות כף יד אחת במשך חודש ויותר) שהאתר שלי שלא מפורסם בשום מקום מקבל יותר תגובה. אז מה קורה פה? האם פרסום בעיתון זה לא זה? אז מה כן? אולי הגיע הזמן לפתח שיטת שיווק אחרת? יש למישהו רעיון?

את שואלת שאלה כל כך כוללנית!!!

יש כל כך הרבה נקודות שצריך לדעת. כמו למשל- מה את מוכרת? תיאור המוצר למי? מהו קהל היעד שלך? האם הוא ארצי או באיזור מסויים? מה התקציב שלך? זה המינימום שבלי זה אי אפשר לדעת כלום.

גליה123

New member
בבקשה - הנה פרוט

למרות שהשאלה שלי היא עקרונית. התחום שלי - קורסים בתחום המיסטי. קהל היעד - מבוגרים ללא אבחנה בגיל, דת, מין וכו'. אזור בארץ - מרכז רחב (חדרה-גדרה) תקציב - אני מוכנה להשקיע כמה אלפי שקלים, אבל רוצה לוודא תמורה ראויה. וזאת בדיוק ההתלבטות. אגב, העסקים שפניתי אליהם היו מתחומים דומים וגם שונים לחלוטין - מכללה ללימוד רפואה משלימה, חנות העידן החדש, מועדון ספורט, נומרולוגית, מאפרת כלות....

אין כזאת חיה בפירסום

"שאלה עקרונית". התשובה לא תהיה רלוונט3.ת. פרסום זה לא מדע מדוייק ולא נכון להשוות "הצלחה" בין פרסום של עסקים/ מוצרים שונים, גם אם הם משטח דומה (אך לא זהה ולא מכוון לאותו קהל ובאותה חשיפה! רק אם כל המשתנים שלך זהים- את יכולה להשוות. בכלל- מדידת ההצלחה היא בעייתית. הצלחה או כשלון נמדדים פעמים רבות ביחס לתחושת בטן או רמת צפיות. אם ציפית שבעקבות פרסום רבע עמוד במקומון- לא רק שתכסי את העלות שלו- גם תכפילי פי 5 את המחזור שלך...את נדונה לכשלון, אלא אם היה נס. פירסום כחשיפה ראשונה הינו בדרך כלל- פירסום תדמיתי. את מיידעת את קהל היעד שלך על כך שיש כזו מכללה ויש שם קורסים כאלו וכאלו. את הפירסום התדמיתי צריך להחדיר. להטמיע. בשלב הבא את מתחילה לפרסם- הארד סייל- כלומר- פירסום אקטיבי ויעודי המפרט למשל מבצעים או הנחות או קידום מכירות שיביא את האנשים לקורסים. אין ספק שהפרסום יקר מאוד וצריך לשקול היטב מה ואיפה- הכסף לא גודל על העצים ואת לא יכולה לפרסם בטלויזיה למשל... ספציפית לגביך- זה לא מדוייק שזה לקהל הרחב. צריך לאפיין יותר מדוייק מיהם האנשים שאותם זה ימשוך ולהתמקד באיזורים שלהם. אפשר לפרסם ברדיו האיזורי- לאו דווקא ג'ינגל יקר, אלא הפקה שעושים ברדיו עצמו עם קריין. למקד את השמעת התשדיר סביב תוכניות רלוונטיות- למשל- אם יש איזו תוכנית של מיסטיקה ורפואה אלטרנטיבית או מגזין דומה... אפשר לעשות פרסום ממוקד באינטרנט שמפולח לפי תחומי עניין- למשל- בנרים בפורומים של מתעניינים בתחום ודומים לו! או במדורים הספציפיים לנושא. והכי חשוב- לדעת להבליט את היתרונות של הקורסים האלו- כמו למשל- הנוחות שבעיסוק במקצוע כזה, ההכנסה הגבוהה פר זמן עבודה (בדרך כלל מיסטיקנים טובים מרויחים כ-200 ש"ח לחצי שעה בממוצע- וזה אחד מהמקצועות היותר משתלמים בשוק!) וכיו"ב. בכל מקרה, גליה- בהצלחה!!!

למעלה